SPORT-Opšta tema

Biosam u Totovom selu opstina Kanjiza pre par godina I tamo sam video fudbalsku akademiju(zaboravio sam kog Madjarskog kluba).Deca se posle osmog razreda upisuju srednju skolu, zive u internatu i fudbalski se skoluju u pomenutoj akademiji .

Nije to projekat ni jednog Madjarskog kluba nego projekat Madjarske vlade. Takodje superligas TSC je ista prica.

Jeste samo će povući mlade perspektivne igrače ,škart će ostati,mislim boli me **greška za fudbal u korupcija državi ili menadžer ligi ,kakav super dingdong liga Srbije.

Necu da se upinjem ali sam siguran da je neki klub u pitanju samo ako nije Ferencvaros . Od ovih nasih skola fudbala nema nista, svese svodi na to da se uzme clanarina a deca fudbalski nepismena prelaze iz jedne kategorije u drugu.

Isti sistem rada ima kao ta akademija u gembešariji,i mene briga samo tako,znam i to da je tu utučeno oko 10 mil eura da se to napravi,a da vidite kakav se stadio pravi za taj klub ,pa će tu da se igra južni mađarski derbi,.

Sigurno nije klub nego kako sam napisao. Pa koliko je puta Orban bio u nezvanicnu kao posetu da vidi kako napreduju radovi.Velike su igre kod tih fudbalskih skoli po celoj Srbiji. Konkretno za taj kamp. Oni uzimaju najtalentovaniju decu po celoj Vojvodini. Razgovaraju sa porodicom kojoj naravno zine **greška zbog silnih obecanja. Klub iz kojeg dete ide ne moze da ga zaustavi i daje mu ciste papire da nece traziti nikakvo obestecenje i da ce mu prva registracija biti fudbalska skola u Totovom selu. Kao vid obestecenja klub dobije u naj boljem slucaju par mrezi i desetak lopti. E sad, ako to dete ikad uspe u karijeri ta fudbalska skola kao prva gde je dete registrovano ima pravo na procenat od prvog profesionalnog ugovora pa kasnije procenat ako ovaj ode u inostranstvo, tako da se tu nista ne radi iz ljubavi nego iz velike racunice.

Jel gledo neko Majk Tajson - Roj Jons Junior. Ja sam se prijatno iznenadio Tajsonovim nastupom. Sudije su glasale nerešno mada je očgledno da je Majk bio bolji. Takodje sudija je puštao Roja da sigurno pola meča drži Majka za ruku i u klinču što se nikao ne bi desilo da je pravi meč . Bio je exibicioni ali kaži to Tajsonu :). Išao je na nokaut i mislim da bi uspeo da su runde trajale 3 min, (bile su 2) da su rukavice bile 10 oz (bile 12) i da mu je sudia to dozvolio.
Deluje mi kao da može da se vrati sa 54 god. Možda mu treba još malo treninga i trebalo bi da ga vidimo sa nikim borcem u punoj snazi da bio to defnitivno moglo da se kaže.

Jones je toliko ukocen i sa toliko povreda dobro da se krece uopste.Gledao sam jednom kako ga kiroprakticar razvlaci.

Covek se jedva savije i ispravi ruke nije u stanju u svim pravcima da pokrene ruke koliko je ukocen.

Негде сам успут ухватио да не би на том мечу био дозвољен технички нокаут. Сад нисам сигуран.

Гледам Хофенхајм и мислим се да и није неки баук. Онако навијачки прогнозирам да ће бити три разлике за Звезду. Наравно ако се склопе коцкице као у Белгији.

https://www.mozzartsport.com/fudbal/vesti/raspad-sistema-u-gentu-posle-zvezde-video/372063 E ovo su ti pompezni naslovi nasih novinara i naseg jadnog novinarstva. Gent je danas izgubio kuci od fenjeresa Varegema 0 3 a mediji stavljaju naslov posle Zvezde mu se poremetio kompas a ekipa Genta dozivljava poraze i ponizenja vec 2,5 meseci i u zadnjih 13 meceva imaju samo dve pobede. Nema ovde objektivnog informisanja ne samo u sportu nego u svim sverama pumpanje do besvesti i secerna vodica narodu radi povratka poljuljanog samopouzdanja

Mike Tyson je u boksu ono sto je Maradona u fudbalu.
Gledao sam jutros boks mec, njegove partije se jednostavno ne smeju propustiti.
U poredjenju sa Roy J, Tyson je delovao mocno. Misljenja sam da ukoliko ovo nije bio egzibicioni mec mogao je lako u prvih 3 rundi da nokautira Jonesa.
Bilo je smesno kad u jednoj rundi nakon jednog dobrog aperkata s Tysonove strane u lice Jonesa sudija je zaustavio borbu i drao se na Tysona: - “Nooo cut Mike, nooo cut” da vodi racuna jer navodno nije bilo dozvoljeno udarati i dovesti do posekotina i krvi jer ce biti borba prekinuta.
Dok Roy Jones u par navrata je prosao rukom preko arkade i pogledao da li ima krvi😂
Sta reci Mike Tyson je legenda.

Mike Tyson je u boksu ono sto je Maradona u fudbalu....................................................................................................
.................................................................................................................................................................................................................

Pretera ga . . .

Maradona jos i ima neke rivale kao sto su Pele, Ronaldo, Mesi... Dok Tyson je jedini po nacinu boksovanja i eksplozivnosti, niko mu ravan bio nije.
M. Ali do kolenu mu nije bio. I ako je izgubio neke meceve od Holyfield ili L. Louisa po svakom kriteriju je iznad svih.

Mozda je bio specifican kao udarac, ali tehnika, kretanje po ringu mu nije bila jaca strana. Mislim da je Klej tj. Ali bio za koplje iznad Tajsona pogotovo sto je u ono vreme bolo vise dobrih boraca pa su i borbe bile neizvesnije. Pomenucu samo Formena, Frejzera, Nortona i na kraju Holms.

Негде сам успут ухватио да не би на том мечу био дозвољен технички нокаут. Сад нисам сигуран.
Nije bio dozvoljen nokaout, al kaži to Majku. :) Zato je i zanimljivo. Očekivo sam dosadan meč kad sam čuo pravila i to je izgleda bio plan ...svima sem Majku. Roj koji pokšava da preživi meč držeć ga za ruke, sudija koji to dozvoljava, čak i Majkovom uglu donose mu stolicu 5 secundi posle zvona valda nadajući se da će malo da se umori.
Kažem nisam siguran šta da mislim, Roj je definitvno oko 10 kg teži nego u najboljim godinama. Videćemo...

O ukusima je tesko raspravljati i uvek ce i biti. Stoji to da je Tyson bio slabije potkovan sto se tice tehnike ali u tom sportu ako ti tehnika nije jaca strana a posedujes udarac kao konj nogom ipak vise to dolazi do izrazaja. Bar u njegovom slucaju je tako bilo. Niko nema toliko nokauta u prvoj rundi kao on.
Ima skoro 76% nokauta u svojim mecevima i time je opet ispred Alia.
Mislim da ni poraza nema vise od Alia.
I na kraju kad batalimo statistiku pa se osvrnemo samo na ono sto je bilo u ringu moze se lako zakljuciti da skoro svi njihovi protivnici vise su se usr... kad su trebali uci u ring sa Tysonom nego sa Alijem. Uostalom pogledajte na kakav nacin su bili patosirani Tysonovi protivnici.

Ja se ne bih složio da Tajson nema tehniku. Možda se ne kreće i ne igra po ringu ko Ali i neki drugi uglavnom lakši bokseri, ali daleko od toga da mu je tehnika loša. To što je mečeve uglavnom rešavao brzo nokautom ne znači da je to radio samo agresivnošću i snagom. U ostlom većina protvnika su bili 10-15 cm viši od njega tako da nije imao mnogo opcija. Sigorno nije mogo kao Kličko kad ima niže protivnike pa ih ceo meč drži na rastojanju levim direktom i pritom praveći poene i neke od najdosadnijih mečeva za titulu.

Nazad
Vrh