Пит, имам ја једног другара који је постао тешки алкос, баронисао је за медаљу, за дату реч никада да га не држиш, динар кад му позајмиш, да му се не надаш да ће да ти се врати, али је човек био такав познавалац гљива да се просто запрепастиш, поготово на фону побројаних особина - да га слушаш и да не поверујеш да то говори исти човек. То ти кажем јер такву двоструку природу примећујем и код тебе - када пишеш о пољопривреди, то чиниш са много резона и искуства иза себе, али онда налетим на неки твој пост попут тих пар поменутих из ове теме.
Не, не жалим ја Јужноамериканце, ликове из Магреба, Југоисточне Азије или било кога на овој планети јер није потребно им нечије сажаљење. Оно што сам приметио је твој расизам и опасно лепљење етикета по било коме. Кажеш "олоши у смислу фудбала" - ОК ту још и можеш да се провучеш, а шта ти је оно што си "црчуге назвао циганима"? Напишеш то и не трепнеш. Зар ти ја баш толико мозак на аутопилоту?
Мени се пре десетак-петнаестак година није свидело када су на једној седељци, познаници неких мојих пријатеља из Русије назвали Румуне, тј. твој народ, циганима и то не у смислу да лепо певају и играју. Џабе сам се препирао са њима помињући капиталце европске културе из Румуније: Тристана Цару, Мирчеа Елијаде или Ежена Јонеска - за оне кркане су Румуни били и остали цигани (и то опет не због тога што лепо певају и играју). И како би онда ти волео да гледају на тебе као Румуна, као сународника Јонеска или неког џепароша из Јашија? Да тебе као Румуна, зато што си Румун, овде априори рачунамо да си циган (и то не зато што лепо певаш или играш)?
Оптерећен нечим свакако јесам, али ако се уредни обријаш и издепилираш, ставиш мало дискретне шминке и перику са укусом, можда би могао да излечиш макар део мојих фрустрација. Чак ћи ту дозволити да одабереш да ли да спремим лубрикант на воденој или парафинској основи.