mrleKrle himna vise nije tema. Drz se ti tambure i neboj se.
Vidim ja da mi samo tambura i sport još preostaju, naročito od kako vi, Titovi omladinci sve više ovladavate informacionim tehnologijama, pa sad i u toj oblasti dominirate kao što u ostalom i u svim drugim sferama života vedrite i oblačite, pa i... svlačite.
- - - - - - - - - -
A sad malo konkretno o sportu kad sam već tu:
Tema je, dakle kako unaprediti sport.
Ne znam kako to da se niko toga ranije nije setio, ali ja smatram da u sport treba uložiti više novca.
Treba gurati u sport toliku lovudžu do te mere da se svi treneri, vrhunski sportisti, selektori, predsednici i sekretari klubova i svi drugi nezajazi dovedu u stanje da već više namaju šta da požele. Da svi imaju vile, jahte, trkačke čamce, privatne avione i da jure crvenim Ferarijima kroz crveno svetlo, a svi ostali da jedu prženi suncokret i da se mlate na tribinama stadiona.
Naravno da ne mislim ozbiljno.
Ja mislim da sportskim klubovima treba zavrnuti slavinu. Budući da statistika kaže da smo kao nacija lenji, gojazni i bolesni, pametnije bi nam bilo umesto što presujemo dupetom fotelju pred ekranom i gledamo kako drugi pikaju loptu, da sami skočimo na noge lagane i počnemo svi da se bavimo rekreativnim sportom. Eto onda jedne široke baze i za vrhunski sport koji bi se bazirao na entuzijazmu i dobroj volji umesto na pohlepi kao što je to slučaj sada, a i bili bismo daleko zdraviji i umno i telesno.