SPORT-Opšta tema

Treci gol je doneo svetskog prvaka a inace da nije bilo toga ovi nistaci nikadane bi bili prvaci sveta. Medjutim posle je ovu fleku malo ublazila BOZIJA RUKA Dijega Armanda koliko da se zadovolji neka ravnoteza u prirodi

Opet nije tačno. Svaka čestica lopte može da pređe liniju i opet nije gol. Mora svojim prečnikom da pređe tj da možeš iz ptičije perspektive da vidiš travu iza linije makar 1 mm.
Ajd objasni ako svaka cestica lopte predje gol liniju a da ne bude gol? Tako gol tehnologija i radi, ako svaka cestica lopte predje liniju oglasava se sudiji znak da je gol.

Ajd objasni ako svaka cestica lopte predje gol liniju a da ne bude gol?
Nisam se dobro izrazio, napisao sam tačnu definicuju pogotka u fudbalu koja nema ceze sa česticama i atomima. Da ima neka kamera iznad gola tj prečke koja bi spojila prečku i unutrašnji deo linije verovatno bi se lakše razrešila ova misterija.Svakako su milimetri u pitanju.

Nemam sad vremena da se zezam i razrešavam dilemu koju ni Fifa ne rešava, evo na brzinu sam uradio u programu momenat kad Mitrović izbacuje loptu. Linije treba da budu 12 cm i prečka i stativa isto 12 cm. Moja linija je kao 13 cm u stvarnosti i ona dodiruje loptu čak i iz ovog ugla, u tri dimenzije bi je još više sekla. Znači ako je i prešla liniju, maximum je par milimetara...
Project-2-avi-20210328-201009-441.jpg

Мене највише брине што је португалски селектор изјавио да му се судија извинио. Ако је то тачно Уефа ће им то надокнадити. И по старом мафијашком обичају сигурно неће чекати последњу утакмицу. Ако буде егал или ће то решити на претпоследњој утакмици резултатом или картонима или ће на последњој да нас одјебу јер ко мари за Србе.
Али чини ми се да ми и не циљамо прво место... барем се ћути о томе док не прође утакмица у Азербејџану.
А уефа мафиа је тешка чекалица... дочека и наплати...
Мада мафијаше боле туки и за Португалце... и они су им се смучили...

Sve je to sport , nekada smo osteceni nekada nagradjeni . Secam se utakmice sa Spanijom ( svetsko prvenstvo )

kada je Zajec napravio prekrsaj metar ispred kaznenog prostora ali je sudija Sorenser to ocenuio kao kazneni udarac .

Steta , tada je Jugoslavija sa Miljanicem na celu imala vise nego ozbiljnu ekipu . S tim u vezi i pitanje , kada se racuna da

je igrac usao u kazneni prostor , kada samo zakoraci ili kada sa obe noge udje u njega i gde se nalazi ta magicna tacka

odnosa izmedju tela i linije na terenu koja odredjuje gde je nastao prekrsaj ?

Da pojednostavim , ovde smo naucili da je lopta usla u gol tek kada celim svojim obimom predje gol crtu ,

da li to isto vazi i za igraca tj. da li je on usao u kazneni prostor tek kada celim telom predje liniju senaesterca

i ako mi je samo peta recimo ostala na liniji on nije usao u taj prostor i ne moze se svirati penal nad njim ?

Poslednja izmena:
Dobar pocetak ekipa ima veliku zelju i verovatno ce izgarati do kraja kvalifikacija. Danasnji mec nisam gledao i protivnik ne spada u grupu atraktivnijih reprezentacija i u slucaju da danas nisu pobedili Azerbejdzan to bi bio znak da nemaju sta da traze na svetskom prvenstvu .Posle dosta turbolencija i dosta izgubljenih godina naravno da raduje zelja ,htenje i umece ali ovo je tek pocetak i morace pakleno da se radi do samog kraja kvalifikacija i da se poprave neki nedostatci a to je odbrana jer nasa reprezentacija je primila 5 gola u prva dva meca a napominjem da je Republika Irska veliko razocarenje ne samo u ovoj grupi vec i u proslogodisnjim kvalifikacijama je imala ocajne rezultate da li je nastupila smena generacije ili su neki drugi problemi nama je znacajno olaksanje i koliko kod da nam prija povratak na svetsku scenu gde nam je i mesto zamolio bih neke clanove da se ne raduju na glas ovoj pobedi protiv AZERA jer ima i Hrvata na forumu pa da ne bude tutu rutu nego cemo vise u velikom stilu napomenuti samo u prolazu kako je to bila jos jedna rutinska pobeda i da je sreca bila saveznik Azera sto su prosli sa samo 2 gola u mrezi. Ne smemo da dozvolimo da nam se spuste kriterijumi a ovi kriminalci su nam pomerili granice i kriterijume da vise ne znamo ni sta je uspeh a sta neuspeh a davno smo zaboravili kada treba da se radujemo .Dajem i ja podrsku Piksiju uz opasku da ipak nije trebalo odstranjivati one prekaljene defanzivce iz najacih liga ne bi bilo ovoliko promaje u odbrani ali valjda ce se iz utakmice u utakmicu podizati sve na visi nivo. NAPRED SRBIJA🌞

Није Србски ћутати али да не буде да само критикујем...

али кад прође пар недеља, слегне прашина и еуфорија и погледамо са дистанце схватићемо да ништа није урађено... осим што су узети бодови који су и рачунати. Да бијемо Ирце и Азере и ако откинемо нешто Португалу. Уз велику срећу и распалу Ирску и Азербејџан за које би требало да смо измислили фудбал. Јурење резултата у прве две утакмице а и у трећој после нерешеног.
Кљукају нас оном флоскулом да сада сви играју фудбал али замислите Енглезе или Немце или Шпанце да имају респект према Летонији или Сан Марину... они иду да победе свакога... редом.
Без мање више стандардног тима али са прилично јасном идејом да морамо да јуримо резултат. Бојим се да ће сада опет не крену хвалоспеви као што су кренули и да се дижу играчи и тренер у небеса. Можда им сада и допусте да без бојазни оду на сплаварење.
Ја ту и даље не видим игру и доминацију. Ја не видим да се крене од голмана и да се иде напред. Голман је иначе велика рупа.
Још нема дисциплине у игри и играчи не гризу до краја. Али то је и разумљиво... ем још нису сигурни у овај пројекат ем се плаше да дају све од себе а да неко други не оде на завршницу.
Тако, нека буде хлеба и игара.
Посебно сам срећан због Александра Митровића који је од забити провинцијског смедеревеског предграђа стигао до звезда и историје.
Слично тако као и Горан Богдановић али Митроголу не желим да под старе дане не постане блудни син.

... свака част за бодове и нешто лепо што су приуштили народу. Желим да играју како бих ја желео али ако баш и не играју тако, желим да се пласирају на првенство као први у групи.

Poslednja izmena:
Није Србски ћутати али да не буде да само критикујем...

али кад прође пар недеља, слегне прашина и еуфорија и погледамо са дистанце схватићемо да ништа није урађено... осим што су узети бодови који су и рачунати. Да бијемо Ирце и Азере и ако откинемо нешто Португалу. Уз велику срећу и распалу Ирску и Азербејџан за које би требало да смо измислили фудбал. Јурење резултата у прве две утакмице а и у трећој после нерешеног.
Кљукају нас оном флоскулом да сада сви играју фудбал али замислите Енглезе или Немце или Шпанце да имају респект према Летонији или Сан Марину... они иду да победе свакога... редом.
Без мање више стандардног тима али са прилично јасном идејом да морамо да јуримо резултат. Бојим се да ће сада опет не крену хвалоспеви као што су кренули и да се дижу играчи и тренер у небеса. Можда им сада и допусте да без бојазни оду на сплаварење.
Ја ту и даље не видим игру и доминацију. Ја не видим да се крене од голмана и да се иде напред. Голман је иначе велика рупа.
Још нема дисциплине у игри и играчи не гризу до краја. Али то је и разумљиво... ем још нису сигурни у овај пројекат ем се плаше да дају све од себе а да неко други не оде на завршницу.
Тако, нека буде хлеба и игара.
Посебно сам срећан због Александра Митровића који је од забити провинцијског смедеревеског предграђа стигао до звезда и историје.
Слично тако као и Горан Богдановић али Митроголу не желим да под старе дане не постане блудни син.

... свака част за бодове и нешто лепо што су приуштили народу. Желим да играју како бих ја желео али ако баш и не играју тако, желим да се пласирају на првенство као први у групи.
Niti smo mi Englezi i Spanci, niti su Irska i Azeri kao San marino😉 orgomna razlika u svemu....

Da li moze neko pojasnjenje za nas sto sporije kapiramo :sta:
MILOICE Sta bi rekli Hrvati koji haraju Evropom mnogo dugo kada bi procitali da se mi radujemo i slavimo pobedu protiv Azerbedzana. Zato kazem bez euforije samo smireno IAKO SRCE KUCA JAKO OCE DA PROBIJE ali oni to neznaju i ne treba da znaju .Ja sam ubedjen da smo krenuli da se vracamo iz mrtvih imamo hemiju koja je bila kod Muslina i Antica i ostali smo bez psihopatinog coveka Kokeze i tu je pravi put i vetar u ledja. E sad samo postoji mala bojazan da na ovakvu FILHARMONIJU budzati bolesnik ne postavi neke nove ljude za FSJ jer to me nebi dotuklo ....TO BI ME SAHRANILO

MILOICE Sta bi rekli Hrvati koji haraju Evropom...

Млади Рвати избацили Енглезе иако су изгубили... Али у надокнади постигли евро гол.
После је један фолирао повреду у свом шеснаестерцу а тренер му виче да устане да не забушава.... Значи немачки менталитет без жабарских циганштина.
Где су наше млађе репрезентације?
Ту је код нас ваљда главни Саша Илић?

Severna Makedonija je odrzala cas iz modernog fudbala pancer diviziji u Duizburgu cak ih je i sudija ostetio za cist penal a sta je drugo i moglo da se ocekuje od Makedonaca inace ucesnika Evropskog prvenstva u fudbalu .Gledacemo na TVu Makedoniju i navijati za njih posto smo mi bili zahvaceni kriminalnim rukovodstvom nicim izazvani. Zato sam napomenuo da budemo dostojanstveni i da ne pravimo ko SNS festu od nicega a da se ne naljute Azeri ili Liberec ili Gent ali to je sve 7 sesir i moracemo jos dosta znoja da prolijemo da bi zauzeli mesto u Evro fudbalu koje nam po kvalitetu pripada .PS Samo bih zamolio pojedince da ne dobacuju ono LJUBOMORNI STE NA POBEDNICKI PLES PROTIV AZERBEDZANA ILI RAZGUZILI SMO LIBEREC ILI LJUBOMORNI STE STO ZAMALO DA IZBACIMO OMONIJU jer dok mi trosimo energiju TAKO STO IDEALIZUJEMO NEKE STVARI drugi rade i odmicu a mi i dalje od nebuloza pravimo FATAMORGANU. Znaci ljubomore nema vec je SAMO OGROMNA ZELJA U SVIMA NAMA DA SE VRATIMO U POBEDNICKI RITAM i da vratimo davno zaboravljeni naziv EVROPSKI BRAZILCI

Nazad
Vrh