paorpaor
Član
Sta uopste odgovoriti ovakvim tipovima.
Naprosto takve persone nisu uopste vredne odgovora, paznje niti bilo cega.
Naprosto takve persone nisu uopste vredne odgovora, paznje niti bilo cega.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne stajem ni na ciju stranu,ali nisi u pravu...evo upravo smo otac i ja bili u ataru-vendi sa puta deluje zrela,a u stvari kada se udje u njivu,jako puno ima zelenih stabljika i mahuna koje nece jos desetak dana minimum sigurno.nicanje je bilo redovno,a zadnja kisa joj je pala 40 litara kada je kod vas bio onaj potop danima.od onda ni kapi.sta pojedine drzi toliko zelene-ne znam.I jos ko zna po koliko puta nisi prijavio da je padala cim Wendy ne sazreva!
Ne stajem ni na ciju stranu,ali nisi u pravu...evo upravo smo otac i ja bili u ataru-vendi sa puta deluje zrela,a u stvari kada se udje u njivu,jako puno ima zelenih stabljika i mahuna koje nece jos desetak dana minimum sigurno.nicanje je bilo redovno,a zadnja kisa joj je pala 40 litara kada je kod vas bio onaj potop danima.od onda ni kapi.sta pojedine drzi toliko zelene-ne znam.
Nije moglo danasSva stabla su sa isprzenim listovima i te silne mahune su prazne ili sa jako sitnim zrnima!
Slika zavarava, jer mahuna ima mnogo ali na zalost nikakve!
Bice medju prvih parcela za skidanje pa cu javljati prinos!
možda najbolja soja koju sam ikad probao od svih na tržištu, ali prestali smo ju sijati....koliko se sjećam dosta su pucale mahune i bilo puno rasipa na hederu (čak i kad smo probali ujutro vršiti) i prve mahune su joj mislim dosta nisko....postrno Pedro smo znali imati po 25-28m/jOvaj tjedan završena soja za ovu godinu. Bc Pedro, skoro 11 m/kj, vlaga malo iznad 8%, primjese 2-3% (od toga 80% zelena zrna). Nikad (gotovo nikad) više mauna, i nikad sitnija soja. U prikolici smeće. Ali, kako je ove godine kod drugih ja sam ove godine sa tim rezultatom zadovoljan. Sličan prinos imaju i ostale, ranije sorte soje, a kasnije sorte i kasniji rokovi sjetve su još više podbacili tj. još se vrše ili će se tek vršit. Neke se nažalost neće ni vršit jer su zelene do ibera. Sve u svemu teramo dalje.
Smanji izginućemo.možda najbolja soja koju sam ikad probao od svih na tržištu, ali prestali smo ju sijati....koliko se sjećam dosta su pucale mahune i bilo puno rasipa na hederu (čak i kad smo probali ujutro vršiti) i prve mahune su joj mislim dosta nisko....postrno Pedro smo znali imati po 25-28m/j
Danas je Nedelja i u mom selu se to postuje kao neradan dan dat od Boga ( osim kod par osoba koje mozes brojati na prste jedne ruke).Nije moglo danas
Kad je sezona nema nedelja a kad je redovno i kod nas se ne radi nedeljom sutra kiša pa u petak šta ćeš kukaćešDanas je Nedelja i u mom selu se to postuje kao neradan dan dat od Boga ( osim kod par osoba koje mozes brojati na prste jedne ruke).
Tako da mi je i ispred kapije ne bi je kosio Nedeljom!
I te kako ima Nedelje uvek kad je Nedelja, nek kisne koliko hoce!Kad je sezona nema nedelja a kad je redovno i kod nas se ne radi nedeljom sutra kiša pa u petak šta ćeš kukaćeš
I te kako je moguće. Ja sam pre neku godinu imao 900 kila na 15 jutara. Ove godine na toj parceli kukuruz dao 600 kila po jutru...pa to je 60 kila po jutru jel moguće?!?
Juce sam skidao ovakvu parcelu Wendy. Setva 24.04. Neverovatna masa i milion mahuna. U normalnoj godini bi prinos sa takvog izgleda parcele bio 2500 kg/kj a sada 1200 kg/kj. Svaki list sasusen na stabljici i toliko prasi da se ne vidi kombajn.
Ako budem izvuko 1000 kg/kj na takvim parcelama na konju sam!Juce sam skidao ovakvu parcelu Wendy. Setva 24.04. Neverovatna masa i milion mahuna. U normalnoj godini bi prinos sa takvog izgleda parcele bio 2500 kg/kj a sada 1200 kg/kj. Svaki list sasusen na stabljici i toliko prasi da se ne vidi kombajn.
U odnosu na mnoge ovo je super prinos ali *ebes soju koja ovako izgleda i da 1200kg.