pakel
Član
Soja Rubin sejana 07. Maja, nikada do sada tako kasno, a kiše dobijala redovno. Ostalo samo još špartanje za oko 7 dana...
best seafood in calabash nc
best seafood in calabash ncFollow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
best seafood in calabash ncI ja imam parcelu jednu takvu,pa planiram da odem prihranu preko lista pa sta bog dadeЕво једне што је попила дикамбу види се одакле је дошло.Парцела је доста велика и свуда је мање више оваква.
![]()
![]()
![]()
![]()
Koliko ce ovo da zaustavi soju,i koliko ce da utice na prinos?
od 15 ljudi u našem ataru jedva 3 promjenila dikambu zbog ovoga ostalih 12 nije briga niti plaćaju štetu.... dok je jeftina radit će sa njome i pripisivat 100 razloga zašto je susjedna soja kraj njihiovih kukuruza takva kakva je.Zaista, bih se veoma loše osećao, da uradim svoj kukuruz sa Dikambom i da posle vidim na šta liči komšijina soja mojom krivicom. Pa bar za kukuruz ima toliko drugih dobrih preparata, pa može da se izbira nešto manje opasno, ako već u blizini ima zasejane soje. Ti karakteristični skvrčeni listovi su se zadržali do kraja vegetacije.
protektantomPročitao sam ovde na forumu da će se pojaviti dikamba sa protektorantom i da će se moći primeniti u kukuruzu i posle 5 lista (do 8. ako sam zapamtio). E tek tad će biti sranja jer su soje tad veće i imaju više lisne mase pa i više usvajaju u sebe...

Čak i prašina posle dve,tri nedelje od primene pravi problem soji?Ne znam. Istu situaciju sam imao na istom mestu i od istog komšije 2017., ali je ta godina bila katastrofalno sušna i ja sam tad imao prosek soje oko 330 kg/kj na svim njivama, i onima gde je bolovala soja i na onima gde nije, tako da iz ličnog iskustva ne mogu reći koliko ovo smanjuje rod u normalnoj godini. A gotovo do kraja vegetacije izbacuje skvrčeno lišće i bude onako "plišana". Sve zavisi u kom uzrastu je soja dobila dikambine pare ili magle, odnosno koliko je velika sojina lisna masa u tom trenutku da usvoji tu paru od dikambe. Ovde tek treba da se paraju komšijski kukuruzi i ako vetar bude nosio prašinu na moju stranu (a raspored njiva je takav da sam ja iza komšije u košavskom pravcu - znači gotovo uvek duva na mene) može još više da se pogorša situacija...