Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
700g metribuzina na lakoj zemlji koje imam po bregovima da se uradi ne bi bilo trave a verovatno ni soje.

sojka3-1.jpg
sojka2-1.jpg
sojka3-1.jpg
sojka2-1.jpg
Грешко сам убацио по две слике ту је Соја прскана са 0,65Фокус е сад имам на огумке као што се види на слици Амброзије шта мислите дали би и колико Бентазаона ставити у ручни шприц и опрскати или да окопам то јер почиње да цвета....Ове две слике где је Соја оштећена прскано са 1л Бентазон+0,15Рампе +0,65Фокуса све је по јутру,ето слика говори више од речи надам се да ће се опоравити Соја...

Mi smo ove godine po prvi put prskali soju pre nicanja. Isli smo Welton, Basar i ne znam jel bilo jos sta u tom koktelu. Ali mogu reci da ima efekta.
Ambrozije ima samo na mestima gde je prskanje promaseno i jos nekih sitnih travki, po koja oaza sirka i to je to. u 2 njive ima poljske preslice ili borka sta li je vec. U sustini nije strasno ali opet prskanje kroz par dana.

700g metribuzina na lakoj zemlji koje imam po bregovima da se uradi ne bi bilo trave a verovatno ni soje.
Ja necu prelaziti 500 grama vise nikad znaci ljudi koji su sa 700 radili na brijegovima im odumrla soja u ovoj godini. Inace gdje je jaka zemlja sa dobrim humusom i gdje je islo 630 grama metribuzina soja je bas zuta bila naspram tamo gdje je 500 islo.

Ja sam išao sa 0,5l/ha tečnog Sencor Plus herbicida posle setve a pre nicanja i baš je dohvatio soju, bilo je delova gde su ožegotine bile takve kao da je spaljeno brenerom.Trenutno je došla sebi a parcela čista.

Ja sam išao sa 0,5l/ha tečnog Sencor Plus herbicida posle setve a pre nicanja i baš je dohvatio soju, bilo je delova gde su ožegotine bile takve kao da je spaljeno brenerom.Trenutno je došla sebi a parcela čista.
gdje sam išao 0,55 sencora tu nisam imao tolikih problema ono žućkala je ali ne kao gdje je išlo veća količina metribuzina.... no sada ta soja izgleda kao grom...

Kod mene na novoj arendi izbio muhar iz semena kao tepih za 10 dana od kada sam bio poslednji put.Nisam verovao da moze ovako da izbije,znaci bukvalno sve zeleno ko engleska trava. :ROFLMAO:
Sacekaci jos koji dan da nikne jos nesto ako ima,pa da ga przim. Soja u trecoj trolisci.

Ja sam koristio Mont i Senkor plus, lepo su odradili ali je poponac dobro probio kasnije, ima malo i pepeljuge i po koji čičak. Ne usuđujem se bez prskanja na crno, neka on ipak ubije pola korova, lakše se posle boriti sa drugom polovinom.

gdje sam išao 0,55 sencora tu nisam imao tolikih problema ono žućkala je ali ne kao gdje je išlo veća količina metribuzina.... no sada ta soja izgleda kao grom...
Pa koja je razlika izmedju Senkora i Metribuzina? Isto ti je to!
Bez monta ne pomišljam.
Sta ce ti Mont ako koristis nakon setve kad je soja iznikla neki herbicid koji nosi sve semenske uskolisne. A plus verovatno i nesto za rizomski sirak!

Zato što nemamo istu zemlju. Ne koristim ni svagdje.
Šta vrijedi što kasnije nosi herbicid a šta će spriječiti da niču ponovo već drugi dan?

Pa koja je razlika izmedju Senkora i Metribuzina? Isto ti je to!

Sta ce ti Mont ako koristis nakon setve kad je soja iznikla neki herbicid koji nosi sve semenske uskolisne. A plus verovatno i nesto za rizomski sirak!
Razlike nema jedino kazem gdje je sencor u dozi 0.55 isao tu je manje opačjena soja nego gdje je islo 700 grama metribuzina doza je upitna jel. Samo sto kod sencor zna biti upitno da vise sita stopa kod dizni nego kod npr senata (metribuzina u granulama)

Pozdrav. Da li soji u početku cvetanja smeta insekticid ?

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh