Peet
Član
Danas neki prosek od 1370 kg/kj kosili u Jermenovackom i Gredskom ataru, sorta Wendy
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod mene umanjuju i ovi sa kombajnima da dobiju bolji prosek. Pre 3 godine jedan expert uradio 2/3 svog suncokreta, uglavnom na dobroj zemlji i prosek mu kao 1780 kg.Kad je čuo da svi u selu imaju 2200-2300 kg on uradi preostale njive, uglavnom bregove i lošu zemlju. Tu mu rodi 3000 kg/kj i na kraju prosek 2250 kg/kj. On je mogao na Ljukovo sigurno...Površine umanjuju oni koji plaćaju usluge a ždrebna jutra su u pitanju.
Zemlja je itekako bitna . Kod mene je jako saren kraj sa zemljama , u krugu koji radim precnika recimo 15ak km ima desetak tipova zemlje i zato znam . Cesto bude slican raspored padavina i kolicine u tom reonu a razlika u prinosu soje prilicna i uvjek paralelna tipovima zemlje , negdje uvjek vise a negdje manje kolko god padavina bilo.Moze zemlja biti kupovna ona za saksijsko cvece,nek samo napise kakav je raspored padavina imala,kad i koliko.
Ima i kod nas wendy 1700kg kjKod nas nesto necujem da neko fali wendi