Soja 2020

Razlika je verovatno u setvi, jedna strana je sejana direktno tj u neobradjeno zemljiste a druga u obradjeno :)

Bravo. Postavljao sam slike proletos pa si verovatno zapamtio. :p

Leva strana tanjiraca+gruber i 2x pripreme u prolece a desna strana direktna setva bez ikakve obrade.

Jel si brojao prosek mahuna kod jedne i druge ?,nekako mi vise ima leva strana,no mozda je to sto su otpali svi listovi.

Комша мој је посејао крајем маја 29-30-ог и та соја јако лепо изгледа и лепо се попунила махунама .То је пресејана соја која је јако дуго и лоше ницала .Не знам која је сорта , стигла је за вршај као и остале у редовној сетви.Мислим да је имао среће ове године и да ће му та соја више дати него она из априлске сетве.
Atlas.

Skinuo juče moju soju NS Kraljica, setva 09.04. na 70 x 3,2. Vlaga 11% primese 3%, prinos 38/ha odnosno 22/kj. Jesenas 250kg. NPK, predsetveno 200 kg. KAN.Prskanje dubinsko, dva kopanja, jedno špartanje i 3 čupanja. Čista bez travke. Primese su zbog lošeg izvršaja, kaže mi čovek na prijemu da je kombajner stegao jače korpu pa je sav list ostao smrvljen, a bilo je i zelenih mahuna zbog nejednakog sazrevanja.
Jedino nije bilo hladnog piva na prijemu, skladištar malo zavrnuo slavinu, kaže pokvario se frižider.
Sve u svemu solidno za mačvansku zemlju, možda malo bolje od proseka.

Gruba računica kod mene je slična u % ali su veći troškovi, ali veći i prinosi, sve množeno sa 43 din/kg. Trošak po ha oko 83, a prihod 163 hiljada.

Evo i ja da javim iz mog kraja stanje, katastroficno je stanje. Sta se izdesavalo sa sojom to niko ne zna. Ja licno do sada prosek 14xx kg po jutru, ima kod nas od 1000 do 1700-1800 po jutru. Ovo skidano kod mene je Apolo. Izgledao lepo, kise nije bilo samo nekih 20 dana krajem juna i pocetkom jula. Zrna krupna al fali broj mauna. Ostala mi jos Wendy a sta ce sa njom biti to sam bog zna.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Skinuo danas Rubin,prinos preko 2000 kg/kj...bilo bi i više na komšija nije prskao dikambom po vetru😀

Nazad
Vrh