prnjavor3
Član
Metnu Valjevku na klijanje u krpu (sjeme kupljeno prošle god. ali nije utrošeno) i skoro sve i jedno proklijalo,skoro pa 100% za nepovjeroivati.danas metno novu turu jer mi je ovo malo nemoguće.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To kod kuće zaprašivanje je ravno nuli,bolje spavatiJa jos uvek nisam odlucio, dali da tretiram seme soje sa nitraginom.Lane je bio kukuruz, a preklane soja.I predhodnih godina je cesto bila soja na tim njivama.Nije toliko zbog ustede koliko zbog radne snage.Vec neki me ismevaju,posto sam do sada radio zaprasivanje na njivi,a vidim dosta njih vec ne radi ,ili odradi kod kuce pa zafrkava.Bio bi jako zahvalan iskrenim odgovorima ako se neko javi.
Sve zavisi koliko ko vreća sejeSve te bakterije koje mi kupujemo postoje u zemljistima koja se normalno eksploatisu i mislim da je zaprasivanje sa njima vise mera predostoznosti ako smo uspjeli da ih satarimo u prethodnim godinama nekim maltretiranjima zemljista.
Sto se tice cuvanja bakterija treba se pridrzavati uputstva sa kesica i mislim da cuvanje u kesicama nije toliko zahtevno jer je verovatno kesa nepropusna za opasne svetlosne zrake a vlaga je sigurno prisutna sto se vidi kada zaprasujemo.
Mislim i da zaprasivanje kod kuce, sa malo vecom kolicinom vode, a posle dzak sa sojom staviti u crni plasticni dzak i zavezati,daje iste rezultate ako se soja poseje istog dana.
Upravo sam na taj nacin mislio da odradim zaprasivanje kod kuceSve te bakterije koje mi kupujemo postoje u zemljistima koja se normalno eksploatisu i mislim da je zaprasivanje sa njima vise mera predostoznosti ako smo uspjeli da ih satarimo u prethodnim godinama nekim maltretiranjima zemljista.
Sto se tice cuvanja bakterija treba se pridrzavati uputstva sa kesica i mislim da cuvanje u kesicama nije toliko zahtevno jer je verovatno kesa nepropusna za opasne svetlosne zrake a vlaga je sigurno prisutna sto se vidi kada zaprasujemo.
Mislim i da zaprasivanje kod kuce, sa malo vecom kolicinom vode, a posle dzak sa sojom staviti u crni plasticni dzak i zavezati,daje iste rezultate ako se soja poseje istog dana.
Mora....da bude dužeMalo si ga iskrivio ali nije strasno...