mindjušar
Član
Ja nisam nigde video grinje,Bogu hvala
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
E sad lupajte glavu, ko god je sejao soju a nema blizu reka ili banat gde vetar duva non stop nema ni roda, mnogi nece imati racuna da teraju kombajn u njive, a videcete posto ce biti soja na jesen samo jos 10tak dana ovakvih i evo zatve kad i suncukret....Ova godina treba da bude reper za ubuduce gde sada donese soja dobar rod to je zemlja za soju.Soja se u mom kraju seje od kraja sedamdesetih i znalo se koji deo atara odgovara.Jermenovci,jedan deo V.Grede i deo Hajducice tu se sejala soja prema nalazima strucnjaka iz Sojaproteina a ne sada cak i na balkonima se seje.Ovo govorim za moj kraj a verovatno je isti slucaj i u drugim delovima.
a videcete posto ce biti soja na jesen samo jos 10tak dana ovakvih
Galenikin Abastate 1 lit/ha. Ja sa prskao samo popreko do kanala tu mi je zahvatila, problem su veće temperature od 28 C. Ponoviti zaraženu površinu za 7 dana.I kod mene se pojavile grinje, sad ko je prskao ako mozete mi reci sa kojim preparatom prskate i dali celu njivu ili ogumke gde je zahvacena soja?
Ovo je jako bitan deo recenice!!!!Ma nemoj da kukate rano je zapamtite ove postove do jeseni videcete koliko rekordera imamo sa 25 do 30 metara.Sad sam dosao sa setnje njivama soja izgleda fantasticno tamo gde se uvek sejala soja.Sta ce vreme doneti e to je tajna.