Soja 2015.g.

Ova godina treba da bude reper za ubuduce gde sada donese soja dobar rod to je zemlja za soju.Soja se u mom kraju seje od kraja sedamdesetih i znalo se koji deo atara odgovara.Jermenovci,jedan deo V.Grede i deo Hajducice tu se sejala soja prema nalazima strucnjaka iz Sojaproteina a ne sada cak i na balkonima se seje.Ovo govorim za moj kraj a verovatno je isti slucaj i u drugim delovima.
E sad lupajte glavu, ko god je sejao soju a nema blizu reka ili banat gde vetar duva non stop nema ni roda, mnogi nece imati racuna da teraju kombajn u njive, a videcete posto ce biti soja na jesen samo jos 10tak dana ovakvih i evo zatve kad i suncukret....

Nije bitno kakvo ce vreme biti. Ti si zaboravio gde zivis i da ne zavisi cena od ponude i potraznje! Sta si hteo da kazes da ako budu trajale vrucine i ne bude roda bice opet soja 70 din???
To zaboravi, taj film na nasoj tv se vise nikad nece videti!

Peet ​ta recenica se odnosi na lopove koji su planirali da otkupe soju po 28 din ,ali im nece poci za rukom kao i prica da soja ne treba nikome,trenutno je mozda tako zbog uvoza,ali videcemo sta ce oni uvesti na zimu posto je svuda susa,jos nesto nisam nista lose mislio za tebe,opusteno.pozzz

Ma nemoj da kukate rano je zapamtite ove postove do jeseni videcete koliko rekordera imamo sa 25 do 30 metara.Sad sam dosao sa setnje njivama soja izgleda fantasticno tamo gde se uvek sejala soja.Sta ce vreme doneti e to je tajna.

Moja je popušila.Do prije dva dana je bila lijepa,tamna a sad izgubila boju,pečena.Mahuna na donjim etažama jako puno a gornje su u cvatu.Sve u svemu nema od nje ništa a taman sam je upeglao i dotjerao.

Ja se još u soju uzdam , namjerno sijem kasnije , nekako mi se u mom kraju pokazalo sigurnije , nemože postići neke rekorde , ali obično dočeka živa Gospojinsku kišu , ovde uglavnom nema kiše ni u julu ni u pola avgusta , al Gospojinska rijetko omane . Možda će i popušiti soja još se nezna , al za kukuruz se zna , gotov je .

I kod mene se pojavile grinje, sad ko je prskao ako mozete mi reci sa kojim preparatom prskate i dali celu njivu ili ogumke gde je zahvacena soja?

I kod mene se pojavile grinje, sad ko je prskao ako mozete mi reci sa kojim preparatom prskate i dali celu njivu ili ogumke gde je zahvacena soja?
Galenikin Abastate 1 lit/ha. Ja sa prskao samo popreko do kanala tu mi je zahvatila, problem su veće temperature od 28 C. Ponoviti zaraženu površinu za 7 dana.

Nazad
Vrh