Soja 2015.g.

Kod nas soje drastično podgorevaju od ovog vikenda, do petka su se još držale, i bilo je neke jutarnje rose, a danas već tuga. Ako nepadne dobra kiša u narednih nedelju-dve, nema ništa od soje ::lose::.

Decki,
Kod nas u Hr je primetan jaki napad crvenog pauka, čime to rešiti,
kod nas nema niti jedan akaricid koji je deklarisan za suzbijanje crvenog pauka u soji
Dali neko zna dali se može koristiti nešto iz voćarstva i kakovi su efekti
unapred hvala

Danas neplanirano obisao jednu parcelu od nekih 50-60ari,crna zemlja je u pitanju,podgorela malo,ali se sve nakostresila da tako kazem,skupila se,opet je otvorila redeove....Nisam poneo telefon da slikam,ali donjis pratovi su bas lepo popunili zrno i dosta je krupno,dok gornji spratovi nisu jos ni poceli,a ako ne bude neke kise nece ni krenuti sa nalivajem,inace ja sam prvi sejao soju i zato je i to malo napunila,ovi sto su sejali kasnije kao i ja ono sto sam presejao,,mislim da nema nista od toga

10455991_716015711798620_6198968828349079187_n.jpg

- - - - - - - - - -

moja soja se dobro drzi

Ala ste bitange.Vi bi da vam čovek pokaže komplet slike od orošavanja pa skroz do svršenog čina.Čekajte jesen. :haha:

A ja slikao nesto drugo...Tek sad sam video u kojoj sam zabludi bio...salu na stranu-dva dana od kako je otac prskao soju,list pod mikroskopom izgleda ovako...
2ufamn6.jpg

Veci broj je zavrsio svoje,ali nadje se po neki jos(dal prezivela ili nova generacija) videce se jos sta je,praticemo.

Kod nas u polju zavrsile karijeru ,vec neki razmisljaju da kose i baliraju da bar nesto izvuku,.Rit se jos drzi al kolko jos ,ni on nije nesto ima svega i svacega.Vec sad se vidi da ce prinosi podbaciti skroz.

Nazad
Vrh