Danas sam zavrsio zetvu soje koja je posejana na vreme. Jos mi je ostalo oko 5KJ koju sam sejao 17 juna, njoj treba jos nekoliko dana. Interesantna stvar da ni jednu jedinu gomilu od miseva nisam nasao u soji a ovrsio sam ohohoho i jos malo jutara. Nijedne godine se ovo jos nije desilo. Prosecan prinos oko 2200 kg/KJ ( nisam jos izracunao ). Najveci prinos koji sam izmerio je bio 2500 kg/KJ, ali sam prilicno siguran da je bilo i vise na nekoliko mesta ali nije mereno tako da su to samo pretpostavke. Najmanji prinos mi je bio 1300 kg
Imao sam sorte Balkan u Dukat, i mogu reci da se Balkan bolje pokazao ove godine. Kod nas u ataru sam video da su mnogi sejali sortu Sava i svi se hvale kako dobro radja ( mada je ove godine svaka sorta rodila ekstra ). I primetio sam da Sava uopste nije polegla dok je u jednom delu atara Balkan bio 100% na zemlji.
Imao sam 3 parcele u koje je bila posejana soja
bez oranja. Jednom su bile potanjirane krajem novembra i na prolece dva puta radjene setvospremacem. Apsolutno nikakve razlike nije bilo izmedju te 3 parcele i ostalih na kojima je radjeno zimsko oranje.
Takodje imam i jednu parcelu kukuruza od 10 kj ( i prosle godine je bio kukuruz ) na kojoj je pola orano u novembru a druga polovina tanjirana. Ne vidim nikakvu razliku ni tamo ali to ce morati da saceka da vaga kaze svoje jer oko hoce da vara.
Post je spojen: [time]недеља, 03. октобар 2010. 12:26:55 CDT[/time]