cicimoric
Član
soje ove godine uopste ne izgledaju dobro. Ima jako jako malo mahuna i prinos nece biti dobar
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja opet nisam bacao AN niti nikakvu prihranu samo sam bacio 15:15:15 tj radio sam prihranu ali samo preko lista sa murtonikom i mislim da je bolje baciti i nešto fosfora i kalijuma nego samo čistog azota jer je poznato da kalijum utiče na cvetanje soje a samim tim i na broj mahunaKurkela je napisao(la):Sinocna kisa je dobro dosla.
Mislim su mnogi napravili gresku, kod djubrenja u soji.
Mesavina je dovela do toga da previse izraste i ostane jalova, bez roda.
I prosle i ove godine samo bacamo AN pri spartanju.
Pri prskanju od trave, ubacimo prihranu preko lista i to je to.
Ama baš. Ja sam prošle godine imao soju nikad lepšu naoko a kad sam izašao sa njive s kombajnom ujesen imao sam rekordno nizak prinos /nikad gori/.paorpaor je napisao(la):Nebi bas rekao,mada to zavisi od tipa zemljista. U sustini ni jedna biljka ne voli puno vlage (osim trske )
Susti mog predhodnog posta je da je soja teza za gajenje i da su prinosi kukuruza mnogo standardniji nego kod soje. Koliko puta smo imali vizualno odlicne soje i sa dosta mauna,a na kraju jedva prosek. Isto tako smo imali i skoro nikakve izgledom a na kraju rod odlican.
Ama baš. Ja sam prošle godine imao soju nikad lepšu naoko a kad sam izašao sa njive s kombajnom ujesen imao sam rekordno nizak prinos /nikad gori/.paorpaor je napisao(la):Nebi bas rekao,mada to zavisi od tipa zemljista. U sustini ni jedna biljka ne voli puno vlage (osim trske )
Susti mog predhodnog posta je da je soja teza za gajenje i da su prinosi kukuruza mnogo standardniji nego kod soje. Koliko puta smo imali vizualno odlicne soje i sa dosta mauna,a na kraju jedva prosek. Isto tako smo imali i skoro nikakve izgledom a na kraju rod odlican.
zorancile je napisao(la):Kurkela, koju prihranu koristiš i koliko?
zorancile je napisao(la):Kurkela, koju prihranu koristiš i koliko?
ljakse je napisao(la):jedne godine mi tukao led soju u junu ili julu(žao mi je nisam zapisao,baš zbog ove teme),imao sam vojvođanku koja obično naraste 1 metar,moja vojvođanka bila u žetvi do kolena i ispod ali načičkana mahuna da nije za verovati imao sam 27 meteri soje po jutru,a do tada nikad,ni od tada na ovamo.ja mislim da je i led izazvao efekat tarupiranja...i od tada tragam za ovom informacijom 'kad tarupirati
Isprobanozorancile je napisao(la):Trebalo bi probati, verovatno bi se više razgranala ako bi bila redja.
Slazem se sa ovim komentarom, ove godine sam sa 150 kg semena gorstaka posejao 4,5 kJ. Sami izracunajte kolika je razlika kad na 10 kJ potrosite 350 kg semena ili 500 kg i jos kasnije razlika u prinosu neka bude samo 100 kg vise po kJ, manji ulog veca zaradamilan_spay je napisao(la):Čekajte sada malo, nešto mi nije jasno
Soju sejete KG/HA ili broj biljaka po hektaru?