MONTOYA
Član
uvek sam sebi sejao 400000-450000 biljaka po hektaru a uslužno svi se vataju ko pijan plota 100kg a neki traže i više što ne retko ispadne i 550000 biljaka
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Evo nešto i za paorpaora da mu stavim do znanja da ono što sam pisao u postu br.426 nije napamet a ove analize na ogledima su radili naši stručnjaci sa NS instituta pa ako oni lažu i pišu gluposti onda to radim i ja.paorpaor je napisao(la):Ovo je sad vec prica na pamet i da ne uvredim nikog,gluposti. Prvo za ovko nesto nije uradjena analiza zemljista,drugo ja imam parcele koje su radjenje sa NPK, a imam i sa AN-om. Razlike nema !
Prosto godina je takva kakva je i to je to.
Soja je cudna biljka i mnogo teza za gajenje nego kukuruz. Trazi vise nege,odmereno djubrivo,pravo vreme setve...
Soja je dosta osetljivija od kukuruza sto se tice vremenskih uslova,voli toplo,ali ne preterano,voli vlazno ali ne i prevlazno. Kukuruz to ipak mnogo lakse pdnosi.
Nemoj da te cudi kolicina semena u kg. Gorstak je veoma sitan u odnosu na Balkan. Ja sam prosle godine sejao Balkan na 4,2cm a vrste na 45cm, po kj. posejao sam oko 62kg. A sa istim rastojanjem Gorstak oko 38kg. U vek kad stelujem sejalicu treba da bude 22 do 24 zrna po duznom metru, ako malo odstupa nije vazno ali taj sklop je odlican.meshter je napisao(la):Isprobanozorancile je napisao(la):Trebalo bi probati, verovatno bi se više razgranala ako bi bila redja.Slazem se sa ovim komentarom, ove godine sam sa 150 kg semena gorstaka posejao 4,5 kJ. Sami izracunajte kolika je razlika kad na 10 kJ potrosite 350 kg semena ili 500 kg i jos kasnije razlika u prinosu neka bude samo 100 kg vise po kJ, manji ulog veca zaradamilan_spay je napisao(la):Čekajte sada malo, nešto mi nije jasno
Soju sejete KG/HA ili broj biljaka po hektaru?
Izgleda da će po svemu sudeći biti takomityoo je napisao(la):Izgleda da si ti Matiću ove godine prošao ko ja lane.... Svi prijavljuju kišu, te ovoliko litara, te onoliko a kod mene ni za leka....