Slobodna diskusija o traktorima

Ne znam ko ti je rekao, ali se stari aparati lako provjere. Problem je što su oni lijeni i neće da to urade, a potrebno je samo otvoriti aparat, odvrnuti bočicu sa nosača i staviti je na vagu. Na svakoj je ukucano koliko je teška kad je prazna i jednostavnim mjerenjem mase utvrdi koliko je gasa unutra. Čak i ako se treba provjeriti nije neki problem da se aparat ispuca u usisivač, ponovo napuni bočica (trošak 150g CO2 i jedna bakarna membrana) i spreman je za upotrebu.
Lakše im je samo pogledati da je kazaljka u zelenom polju, velikom broju servisera je to krajnji domet.
Meni je receno da ako ga isprobaju valjda ga ne mogu napuniti, a i bilo bi bolje kupti novi jer je sigurniji od ovih starih. Kupio sam nov s9 i njega sam stavio na kombajn kod vrata kabine da je na dohvat ruke a taj stari (s6 ja mislim) sam stavio u kutiju za alat za svaki slucaj.
 
Kod navlačenja, najbitnija stavka je TEŽINA TRAKTORA, drugo, pogon 4x4 i stanje i naduvanost pneumatika, sve ostalo su samo nijanse... Tako da ovo ovde je samo predstava, i kidanje mašina.
 
Ciji je veci ciji je duzi...
Lepo bi bilo da neko organizuje takmicenje recimo u oranju gde ce mnogo faktora uticati na krajnji rezultat, svakom odmeriti isto parce pa udri, na kraju ocenjivanje, mislim da bi bilo interesantnije mnogim ljudima. Napraviti pravu manifestaciju.
A ako mora da se izivljava bas, onda u "Srbija sume", svakom po priblizno jednak balvan da bar ima neke koristi!


Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Jebiga nekome zanimljivo a nekome ne, ipak imaju tu i novčane nagrade. Bilo je i ono kada su vukli trupce i to nije loše toliko, a što se tiče oranja mislim da to niko neće kod nas organizirati.
 
Bude orginizovano kod saleta ratara takmičenje u oranju, pa opet slaba valjda, moglo bi tu doći punoo više ljudi..
 
Milenko, jel se organizuje svake godine ili? Meni je malo podaleko, inace bih rado isao...
Ako budem mogao videcu da dodjem kolima bar kao posmatrac

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Srbobranska brazda se zove to takmičenje orača ili bolje reći manifestacija.Prošle godine nije bila organizovana zbog korone.Bili smo predprošle godine, odlično se proveli, okupila se nekolicina nas sa foruma koji se poznajemo, sreli još dosta drugih članova foruma i njihovih drugara.Oranje nismo gledali ali jesmo ostale kulturno umetničke sadržaje a koje tačno neka ostane tajna. 😁
 
Znaci trebace mi i vozac ako budem dolazio, ni to nije problem

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh