Mušovac
Član
Nema sta da ne mislim,ulozio sam 3000e ali pola od toga je bilo preventivno.Sto je mislim velika razlika.Motor i menjac za sada rade perfektno,dokle ce videcemo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
+ Baba ima vestacki kuk i zbog toga joj je noga kraca,pa nije ni mogla da gazi gas do kraja.O tome slusam od kad sam bio mali kako svi automobili pa sad i traktori dolaze od preko od prvog vlasnika i plus je vozila baba.
Ma ja sam mislio na masivnost motora i sklopova u njemu, ne mora imati tonu da bi bio dobar i izdržljiv.Slazem se da sve ide napred, jbg jednostavno tako treba i tako mora al meni kao nekom recimo majstoru to jednostavno ne uliva poverenje, izgleda kao igracka.
Jedan primer cu navesti, u firmu kod mene u kraju su stigla dva ista JD, isti dan bukvalno, ako se ne varam serija 6 za oznaku cu slagati, iste masine, isti priključci, sve isto, jedan radi samo sapuce sa tanjiracom a drugi se pati dusa mu u nosu na istoj parceli, jedna jedina razlika je sto je jedan obican motor tj ubrizgavanje a drugi CR, sem neke ekologije sa tim CR su unazadili traktor da je to smesno, cak je i motor radjen jer su mislili da sa njim nesto nije u redu.
Tako da novije i naprednije nije uvek nuzno i bolje.
Svi polovni su skupi koje sam gledao.Tko ti je prodao da je nov JD skuplji u Njemackoj, znam dovezene nove od tamo jer se vlasniku isplatilo , samo posle imas problema sa lokalnim zvanicnim uvoznikom JD-a.
Rekao om da si za elektroniku bio, mehanika se ne kvari.To se ne racuna, nije bio vidno rascerupan
Ali je zato imala rucni gas i cepala ga posteno+ Baba ima vestacki kuk i zbog toga joj je noga kraca,pa nije ni mogla da gazi gas do kraja.
Ono sto je komicno je sto sada Tafe/IMT prodaju Tier3A motore uz doplatu, kao bolji su Nisam ih licno probao ali ako im je radjeno isto sto i Perkinsu (bregasta, Delphi pumpa) onda to samo znaci da vise trose i slabije idu.Ma ja sam mislio na masivnost motora i sklopova u njemu, ne mora imati tonu da bi bio dobar i izdržljiv.
A što se tiče ovog ostalog, i ja imam takav unazađen motor u traktoru. Drugar ima Landini 2003. godina, a ja Claas 2010. Isti Perkins motori, 90ks, ali njegov reži, ujeda, vuče kao lud, a po mom motoru su prčkali radi ekologije, i on je mrtvac.
Znam ja na sta ste vi mislili, ja sam samo dao primer tog nekog napretka, bolje tehnologije, jednostavno meni nekako vise uliva poverenje kad je do motor a ne igracka.Ma ja sam mislio na masivnost motora i sklopova u njemu, ne mora imati tonu da bi bio dobar i izdržljiv.
A što se tiče ovog ostalog, i ja imam takav unazađen motor u traktoru. Drugar ima Landini 2003. godina, a ja Claas 2010. Isti Perkins motori, 90ks, ali njegov reži, ujeda, vuče kao lud, a po mom motoru su prčkali radi ekologije, i on je mrtvac.
Imali smo u firmi 2 MC cormickaZnam ja na sta ste vi mislili, ja sam samo dao primer tog nekog napretka, bolje tehnologije, jednostavno meni nekako vise uliva poverenje kad je do motor a ne igracka.
O tome slusam od kad sam bio mali kako svi automobili pa sad i traktori dolaze od preko od prvog vlasnika i plus je vozila baba.
Jedino napredak u nekoj ekologiji a sve ostalo šipak, da ne kazem nesto drugo.Imali smo u firmi 2 MC cormicka
Jedan TTX 230 2009g
Drugi X7 sa add blue2016g
Motori isti
Taj sa add blue je uvek bio kao uštrojen nikad nije VRIŠTAO
a stari TTX je vrištao kao sumanut
Sent from my moto e5 using Tapatalk