Slobodna diskusija o traktorima

Ako je sto bi mi rekli zapadna masina samo nova.
To sto je stiglo od preko 95% toga je plac majke bozije.
Zbog posla kojim se bavim imam priliku da saradjujem i da znam dosta "uvoznika" polovne mehanizaciju, dosta nasih klasicnih svercera, ljudi ne bi verovali kad bi videli sta se tu sve radi i kako se i sta budzi i karabudzi.
Ja da sam u situaciji kao vi poljoprivrednici, da mi treba tako neka masina cisto sumnjam da bih se usudio na nesto polovno a strano.
Bilo bi novo u toj ceni pa ne da je Kinez ili rus nego da je pakistanac.
Sto je Luka malopre napisao ako za to nema dela po mesec dana, ako su popravke kao sto jesu astronomske i ako ti bukvalno nista sam na njemu nemozes da cacnes to za nas sirotinju nije.

Da za zapadne traktore ima delove i da su cene kao za zapadne automobile, niko ovde ne bi vozio rusa, kineza, turcina. Ja sam uzeo nov yto 1204 prosle godine u septembru i napravio malo vise od 400rh. Imao sam dva kvara koje je servis odradio i nisam platio nista. Naravno da ne moze da se poredi kinez i zapadni traktor(osim u snazi) ali meni je bolja bila ova opcija.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Onda je mozda neko sigurnije resenje otici licno u inostranstvo pa uzeti polovan traktor u stanju u kakvom stvarno jeste. Ali to uglavno zahteva milion km voznje, poznavanje jezika, imati smestaj, 100 peripetija oko uvoza, problemi sa špedicijom.. nije uopste toliko jednostavno kao sto neko misli, odes u nemacku pa kupis traktor.
Nas reno je uzet na placu, nemac za svaki traktor kaze realno stanje. Pored renoa je bio jedan lep dajc ali je pisalo na njemu da je getriba kaput, takodje jedan kormik je imao neki problem sa kvacilom ako se dobro secam. Reno trenutno ima oko 14000rh, za ovih 10 godina koliko je kod nas imao je samo problem sa ECU-om, sa mehanicke strane jos ne posustaje.

U Njemačkoj je traktor skuplji nego kod nas u Hrvatskoj.
Tako da ako dođe krš ispod cijene nije on kriv nego gazda.
Nisam prvi put kupio nešto iz Njemačke 🤣🤣
Ali opet ako nešto vrijedi i cijena je.
Od ovih šta uvoze bježat glavom bez obzira.
Sam naći ajde još.
Ali pravi stroj sahrani sa puno sati istočne.
Tipa zetor svi kupovali ovdje nove i sad prodaju i čovjek kupi polovan fendt jer zetor ne valja.

Pvp je propustala na elementima, i ploca na korpi nije bila dobro obradjena, fabricka greska.

Pvp propustila na elementima na novom traktoru? Čekaj, na tvom kinezu je LR 6 B-25 motor, ako se ne varam, i ta pumpa ima centralno podmazivanje zar ne? Kako si primetio da je pustila, podigao je nivo ulja i opao pritisak? Jbt, na 400 rs....

Ova diskusija je vecna,potezemo je 1000 put ovde na forumu.Kad se bolje pogleda u pravu su i jedni i drugi (i ko je za polovnjake i ko je za nove).Ali obrni okreni ovde svako prica svoju pricu iz iskustva.Znam ljudi koji su prosli extra sa novim traktorima ali znam i one koji su doslovce najebali.Takodje ima onih koji su sa zapadnjacima napravili po 5000+ RH bez ikakvih problema a ima i onih koji non stop popravljaju.Tu nema pravila,SRECA je kljucna stavka prilikom kupovine masine.Takodje tu igra ulogu i psiha,kad bi kupio polovan traktor i on se pokvario to bi lako podneo,jbg pokvarilo se 100 godina ima popravljaj i teraj.A kada bi mi se pokvario traktor sa 400 rh popizdeo bi.

Poslednja izmena:
Al eto oped sve vise i vise tih zapadnih krseva koji se kvare non-stop, a sve manje i manje novih savrsenih Breznjeva i Jaocetunga.
Pitam se kako i zasto?
Svako ima pravo na svoje misljenje i sa svojim novcem da radi sta misli da je najpametnije.
Za kineske, turske krseve ne mogu da pricam jer jednostavno nisam preterano upucen al za ruske krseve mogu da garantujem da bar jedan dnevno izlazi sa probnim tablicama iz Filipa Visnjica tako da jos ce se oni dugo dugo kotrljati kod nas i patiti neke "nesrecnike" koji se zajebu pa ih kupe umesto svapskog skoro pa novog samo 20+ godina starog otpada.

Pvp propustila na elementima na novom traktoru? Čekaj, na tvom kinezu je LR 6 B-25 motor, ako se ne varam, i ta pumpa ima centralno podmazivanje zar ne? Kako si primetio da je pustila, podigao je nivo ulja i opao pritisak? Jbt, na 400 rs....
Traktor kad se ugasi i istane do ujutru posle ne moze da upali jer nema goriva u sistemu. Menjali ac pumpu, stavili nepovratni ventil opet isto. Posle stavili drugu pumpu i sve ok. Zanimljivo da smo slican problem imali kada smo kupili 904, njihov odgovor je bio zbog nafte u srbiji. Inace jedno pitanje, kada je podizna moc izrazena u Kn, jel to znaci da je 30Kn, 3000 kg na polugama ili se drugacije racuna?

Traktor kad se ugasi i istane do ujutru posle ne moze da upali jer nema goriva u sistemu. Menjali ac pumpu, stavili nepovratni ventil opet isto. Posle stavili drugu pumpu i sve ok. Zanimljivo da smo slican problem imali kada smo kupili 904, njihov odgovor je bio zbog nafte u srbiji.
Sisu mu hebem, pa to su bili simptomi i kod našeg. Samo što je nama nepovratni ventil rešio taj deo problema sa paljenjem. Propuštanje elemenata naravno nije. A ni ja nikako da skinem pvp da to rešim. Valjda zato što i tako ide.....
A ovo za njihov odgovor..... eh, šta reći.

Svako ima pravo na svoje misljenje i sa svojim novcem da radi sta misli da je najpametnije.
Za kineske, turske krseve ne mogu da pricam jer jednostavno nisam preterano upucen al za ruske krseve mogu da garantujem da bar jedan dnevno izlazi sa probnim tablicama iz Filipa Visnjica tako da jos ce se oni dugo dugo kotrljati kod nas i patiti neke "nesrecnike" koji se zajebu pa ih kupe umesto svapskog skoro pa novog samo 20+ godina starog otpada.
Svako ima pravo na svog Leonida Breznjeva 😉

Sisu mu hebem, pa to su bili simptomi i kod našeg. Samo što je nama nepovratni ventil rešio taj deo problema sa paljenjem. Propuštanje elemenata naravno nije. A ni ja nikako da skinem pvp da to rešim. Valjda zato što i tako ide.....
A ovo za njihov odgovor..... eh, šta reći.
Meni svejedno, nisam nista platio.

Nazad
Vrh