Kombajn se po zavrsetku sezone prvo detaljno izduva na njivi, pri tom se otvori svski lim koji moze da se otvori. Dok se izduvava, a pogotovo unutrasnjost, dva tri puta se pali vrsalica jer je prasina dodatno strese iz unutrasnjosti na sabirnu, sita i slamotrese. Kad kombajn stigne kuci onda ide detaljno izduvavanje kompresorom dok iz njega neispadne barem 5 malterskih kolica kojekakve prasine i ostaka. Da napomenem da ja izvucem sabirnu napolje jer ovaj kombajn ima tu mogucnost. Onda kad mislim da je gotovo, obicno to bude krajem drugog dana posla, ponovo upalim vrsalicu nekoliko puta i menjam obrtaje doba i vetra i naravno sita otvaram zatvaram, a sve to dok vrsalica radi. Posle toga prikupi se jos jedna kanta od jupola.
Posle toga sledi tusiranje i detaljno pranje. Koristim bezkontaktnu penu koja skida prljavstinu i masnocu. Posle nekolika sati pranja, po mogucstvu vrucom vodom, sledi susenje. Prvo se izduva duvaljkom, potom kompresorom. Onda sledi najvazniji deo, podmazivanje svega sto postoji da bi se voda istisnula. Kad podmazem onda se ponovo pali vrsalica i menjaju se obrtaji svega od min do max bar 3x. Kad se to uradi onda ide brejk kliner da skine tu mast koja se rasula posle mazanja. Bude malo rasute masti oko doba i vetra. Pregledaju se i ostali lezajevi, spaneri, remenice, remeni, lanci i sta treba dodatno podmaze, a lance podmazem samo wd sprejom(pokazao mi se najboljim resenjem). Bitno je da se obrati paznja da se dodatno prosuse, ociste i naprskaju kontakti struje gde god je to moguce. Instalacija je najosetljivija na pranje i ulazak vode. Kombajn onda moze u zimski san, al ja preporucujem da sve poklopce otvorite da sto vise promaje prolazi kroz njega da bi se sto manje vlage zadrzavalo.