Slobodna diskusija o traktorima

hej drugari,zanima me kakav je traktor MAN,ima 35ks i prednju vucu,mozda ga kupim,zanima me jel komplikovan za odrzavanje,tj ima li dijelova za njega?Hvala.

E danas sam ubacio motor od tamica M34-v 64ks u ferguson 533,ide ferdza ko lud,slovi se..:) to sam dugo planirao,prvenstveno zbog beraca kukuruza,ostala mi okretnost traktora skoro ista a dobio je na snazi. Sta vi mislite o toj prepravci?

pa o prepravkama znam tu i tamo nesto....prvi traktor mi je bio 577DV sa S-46 motorom...kod mene je rdio 4 godine bez problema....prodat je negde dole u srbiju za izvlacenje drva iz sume...(na zalost slike nemam jer onda jos nisam imao dig aparat niti tel sa kamerom) drugi je bio ZETOR CRYSTAL sa ugradjenim OM-352A a sada kod strica ovaj radi.....
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

E danas sam ubacio motor od tamica M34-v 64ks u ferguson 533,ide ferdza ko lud,slovi se..:) to sam dugo planirao,prvenstveno zbog beraca kukuruza,ostala mi okretnost traktora skoro ista a dobio je na snazi. Sta vi mislite o toj prepravci?

Idi begaj, sad ćeš morati da staviš na berač još jedan par valjaka, malo će mu biti ova 4 para :osmeh:

[/COLOR]
Roli ubaci koju sliku da vidimo kako izgleda mašina, i napiši šta si sve prepravljo.
ubacujem slike cim popravim USB na kompu...

---------- Poruka napisana u 23:23 ---------- Prethodna poruka je at 23:20 ----------

Idi begaj, sad ćeš morati da staviš na berač još jedan par valjaka, malo će mu biti ova 4 para :osmeh:
Hahaaa... moracu dodati jos valjaka...:) :)

---------- Poruka napisana u 23:36 ---------- Prethodna poruka je at 23:23 ----------

Nije sve u kilama. Nekom je bitnija snaga na kardanu.
Jeste,najbitnija mi je snaga na kardanu,zbog beraca,nerazmisljam puno o kilazi a nije ni to problem nabaciti neki teg.Meni je problem bio sto trojka nije mogla da se bori sa beracom prvom brzom,a sad sa ovim motorom ce leteti..:)

Zbog povećanja obrtnog momenta koji se isporučuje na tlo i smanjenja opterećenja mjenjača i cijele transmisije. Kada ugradimo reduktore na točkove, možemo značajno da ubrzamo mjenjač čime se smanjuje obrtni moment koji on prenosi a time i opterećenja na njemu. Na taj način se produžava radni vijek mjenjača. Kod nekih traktora bočni reduktori se izvode kao klasični reduktor sa cilindričnim zupčanicima (Zetor, Ursus...), kod nekih imamo bočne planetarne reduktore (Massey Ferguson, IMT...) kod nekih se reduktori nalaze unutar kućišta diferencijala ili na njemu (Belarus MTZ, John Deere, Case IH...). Reduktor se dakle ne ugraduje radi smanjenja brzine kretanja traktora, efekat usporenja se, kao što sam rekao, neutrališe ubrzavanjem mjenjača.

Potpuno tačno.Traktori koji nemaju BR. moraju imati znatno veći konusno tanjirasti baš zbog manjeg broja ukretaja tj direkt na poluosovine točkove.Takodje moraju imati masivnije menjače zbog prenosa momenta. NPR. Štore 402 ima puno manji menjač i difer, od IMT542 ali ima bočne reduktore.Ovo što je roli@ ugradio je sasvim u redu ali mora biti oprezan baš sa konusno tanjirastim da ga ne preoptereti jer je motor dosta jači.:ppozdrav:

Nazad
Vrh