Slobodna diskusija o traktorima

poljaci ga proizvode, http://farmtrac.pl/ , jedan sam vidio u mom kraju ali nisam razgovarao sa vlasnikom tako da neznam kako se ponaša.

gledam danas ove traktore na sajmu,lepi,ne sumnjam i da su dobri i udobni,kvalitetno odradjeni i verujem dugotrajni,ali cene su mnogo visoke za mnoge od nas,cak i previse.mada,dosta je i prodato,mislim najvise u curug. moja neka racunica-da se radi najmanje 1 ha za 1000 evra vrednosti traktora.znaci,npr., 50ha za 50000 evra na nekih 5 do 7 godina otplate,a da se u medjuvremenu koliko-toliko normalno zivi

Po mom mišljenju dobri su to traktori, jer šta tu i može da bude loše imaju Perkins motore ZF transmisiju i Bosh hidrauliku, sad što ih sklapaj u Poljskoj po meni je to skroz ne bitno za ovakvu kombinaciju.Jedino je cena visoka za ne poznatu marku, ali ako se zanemari ime jako dobra kombinacija.

Svi ti traktori su za velike povrsine i da se sa njima sto vise radnih sati napravi. Svako zna za kolikim i kakvim traktorom mu je potreba. Mislim da je za nase traziste (za predeo Vojvodine) najzanimljivi traktor od ~100ks kao univerzalan na gazdinstvu. Cene ovih traktora su oko 50.000e sa PDV i u nekoj solidnoj opremi. Koliko taj traktor moze da uradi posla je relativna stvar. Ako je dobra organizacija i voze ga dva vozaca, mislim da moze preko 100ha da odradi.

zna li neko da li i gde ima da se kupi zavesica koja ide u kabini na prednje staklo traktora? juce sam sedeo u yto 1304,on to ima i bas je korisna stvar. zvao sam "mehanizacija-agrovojvodina",njihovog zastupnika,ali nemaju

Poštovani kolege forumaši, imam jedno veoma specifično pitanje za vas,
da li postoji neki traktor koji ima riverc brz koliko i hod unapred, odnosno koji ima koliko brzina za hod unapred toliko i za hod unazad? Po mogućstvu da je neki stari model.
Objasniću kasnije kakvu ideju imam...

Ako ima T 40to je ekstra, onda je rešen proble. Prvo mi je on pao na pamet, ali nisam bio siguran.

Nazad
Vrh