Slobodna diskusija o traktorima

Ja mislim da je bilo lakse ubrzati berac nego stavljati motor od tamica na 533 ima jedan lik u susednom selu i po menije to mnogo neuskladjeno-tezina-brzina-snaga.Nebih to radio.Da je 540 ili neki traktor sa 5 brzina onda jos i nekako ali ferdza :kisa:

Ja mislim da je bilo lakse ubrzati berac nego stavljati motor od tamica na 533 ima jedan lik u susednom selu i po menije to mnogo neuskladjeno-tezina-brzina-snaga.Nebih to radio.Da je 540 ili neki traktor sa 5 brzina onda jos i nekako ali ferdza :kisa:
Meni je berac ubrzan i dodano jos dva valjka,znaci vrh... ali mi motor od 533 i 539 slab i nemoze da mi vuce berac prvom brzom,cim neki mali breg ili jaca stabljika kukuruza traktor se odma usere.E zato sam stavio ovaj motor od tamica koji ima 64 ks i sto mi je najbitnije je da sam dobio snagu na kardanu i to je to.

Postovanje svima,
Imam traktor IMT 585 iz 70 i neke godine sa tri brzine.Motor je "zakovao" pa me interesuje od kog drugog tipa traktora IMT odgovara motor bez preparvke zvona menjaca?
Hvala,

585 nosi motor Rakovica S44 ili njemu identican Perkins A4.248 sto znaci da na njega pase motor od IMT-a 575, 577, 578, 579, 587, 588, 589, Rakovca 76, kamioncica TAM 75 (isto rotaciona pumpa), TAM 80 (linijska pumpa), kombajna ZMAJ 133-135 i sa nekih radnih masina. Ti motori imaju fiksno zvono tako da prepravke nema i pasu sa svakog na svaki model, samo je karter razlika ali tebi je karter ispravan tako da se ne brini. Motor imas da kupis bukvalno na svakom cosku.

Nazad
Vrh