Slobodna diskusija o traktorima

Zetor fortera skroz ok u poredjenju sa rusom tek u sledecem veku dok rus savlada tehnologiju i ispusti sekiru iz ruke i dovati se alata da namesti traktor.

Bio sam u kabini kod oba, velike su što jest jest i kod jednog i kod drugog mada je kod zetora ipak veća i ima više mjesta, no to mi i nije neki poseban plus, kad još treba da voziš 4 ili 5 ljudi u kabini?Prije neki dan gledam Zetor 7745 1990. godište, cijeni ga lik 22.000KM (11.000E) a sa subvencijom ovdje u RS dobiješ nov MTZ 820 (ravni most) za 26.000KM (13.000E). Što jest jes, zekonja drži cijenu.

@CAFEZ

Ovdje se radi o isključivo 7745 i 820, drugi traktori nisu predmet rasprave.

Zombie 666@ Zemljak nisi dosledan . Predve godine si pisao da ti je 7745 traktor iz snova a sada si tišao još istočnije. A ustvari si se okrenuo za 180 stepeni i kupio Švicin traktor. Pazi da ti se ne zavrti:haha: Onaj Lambo 150 hp ima motorsa oznakom H tako da si bio u pravu da nije njegov motor.

Pa i mtz i zetor su skoro podjednako dobri traktori ali ako hoces komfor i vecu kabinu uzmi zetora,ako ti to nije bitno rus i nemoj razmisljati!

ZETOR- konforniji,veća preglednost,okretniji,manji potrošač,tiši,precizna hidraulika
MTZ-brži,veći izbor brzina,

Pozdrav svima.Ako se secate pre 15-tak.dana pisao sam o motorima industrijskom i traktorskom za imt 533.Isto sto mi je neko od vas rekao za pritisak na pvp,potvrdio je imajstor za agregate koji je dolazio da pogleda motor,stim sto mi je predlozio da odnesem pvp kod bosisite,da je podesi i pregeda.E sad,ja sam taj motor prebacio u moj traktor, umedjuvremenu odneo pvp i dizne kod majstora,pregledao pumpu ona je dobra podesio je kako treba,stavio mi nove uloske na sve tri dizne,i vratili smo pumpu i dizne.Prekjuce je bilo prvo paljenje traktora,upalio je.I juce palio sam ,pali na prvui jutros takodje proba,isto pali na prvu.Ali kad ga upalim sa vrlo malim gasom on upali posle dve tri sekunde se ugasi,a kad ga palim sa malo vecim gasom upali ali mu je prvi minut rad motora neravnomeran,sam dodaje i smanjuje gas,a na auspuhu se cuje kao puff(blago pukne)ali ne uvek.Sta li bi to moglo da bude? oduzio sam,izvinite

Ne vodi brigu zbog toga to se i meni dešava na ursusu i belorusu a i dajca i imt dok sam vozio isto se dešavalo,jednostavno motor je hladan a i napolju je još hladno a nijedan motor nevoli da radi na hladno.Bitno je da on lako sastavi (upali) a taj prvi minut rada što malo trokira nestaje kako se zagreva motor,leti nećeš imati taj problem.Samo vodi računa da kad ga upališ nikad ne daješ veliki gas (1000-1200obrtaja) i tako nek odradi par minuta u mestu čisto da zagreje glavu i cilindre.

Pozdrav svima.Ako se secate pre 15-tak.dana pisao sam o motorima industrijskom i traktorskom za imt 533.Isto sto mi je neko od vas rekao za pritisak na pvp,potvrdio je imajstor za agregate koji je dolazio da pogleda motor,stim sto mi je predlozio da odnesem pvp kod bosisite,da je podesi i pregeda.E sad,ja sam taj motor prebacio u moj traktor, umedjuvremenu odneo pvp i dizne kod majstora,pregledao pumpu ona je dobra podesio je kako treba,stavio mi nove uloske na sve tri dizne,i vratili smo pumpu i dizne.Prekjuce je bilo prvo paljenje traktora,upalio je.I juce palio sam ,pali na prvui jutros takodje proba,isto pali na prvu.Ali kad ga upalim sa vrlo malim gasom on upali posle dve tri sekunde se ugasi,a kad ga palim sa malo vecim gasom upali ali mu je prvi minut rad motora neravnomeran,sam dodaje i smanjuje gas,a na auspuhu se cuje kao puff(blago pukne)ali ne uvek.Sta li bi to moglo da bude? oduzio sam,izvinite

Posao bosiste je nedovrsen ako mjenja elemente dizni a nemjenja elemente PVP.
To sto ti pukne na auspuh vjerovatno neki od ventila propusta.To bi trebalo da prekine ako ventil ili sic ventila nije ostecen.

ljudi kaki su sa delovima i kako ih je nabaviti za dzon dir komsija gledo neki od 40konja 74 god?

pozdrav ljudi ja sam dejan.imam imt 542 81 godiste.2004 je ceo goreo,uradio sam ga 2006 da vidim kako ce raditi,tada sam samo osvezio motor,zamonio sam samo karike i lezaje,medjutim sada sam mu radio kompletnu generalnu.inace sam sam svoj majstor.e sada ne moze svako sve da zna pa mi je potrebna i vasa pomoc.zanima me kako da mu nastelujem paljenje,uzupcio sam ga dobro pali na ,cvrgu,jer da sam nesto propustio ne bi upali,medjutim cujem neke udare u motoru sada kao da mu je paljenje kasno a ne znam kako da proverim.da li neko zna da me posavetuje?unapred hvala.

Nazad
Vrh