Slobodna diskusija o traktorima

@fabianviktor moj 578 3200kg mereno na vagi. nema nikakvih tegova na njemu, sa jedno pola rezervoara otprilike :)

@fabianviktor moj 578 3200kg mereno na vagi. nema nikakvih tegova na njemu, sa jedno pola rezervoara otprilike :)
577 isto ima...+tegovi+DV prdnji most+S-46 motor...nisam ga merio...ali sam dobio 2 mesto na subotickim brazdama pre 44 godine sa trobrazdnim regent plugom od 16 coli sa njim...a posle ga odnesu za srbiju za izvlacenje balvana...:osmeh:

---------- Poruka napisana u 22:49 ---------- Prethodna poruka je at 22:48 ----------

izvunjavam se..pre 4 godine a ne pre 44 godine....

Kubota 108-ica tezina traktora 4060kg.... Kubota 128-ica tezina traktora 4410kg. Imt 577pa sve do 588stari tip kabine bez prednje vuce su priblizno jednake tezine tj spomenutih 3200kg. 577dv mislim da ima min 200kg vise + s-46 i par tegova eto ti kilaze koju ima kubota 108. A da ne racunamo da se moze i voda sipati u gume..... Ju,ju! Lako dodjemo do kilaze od Kubote 128.... Inace obican atmosferski S-46 (bez turba) je po meni promasaj fabrike na tezinu traktora od 6tona. Kad 5106 sprasis u sveze oranje 3.7 setvak mu je puna kapa,dok recimo rujkan 105ks se igra sa istim. A "samo" je 1000kg razlike.... Nije uvek potrebno imati tezak traktor.

Ovde kod mene je brdovit teren i ako je traktor lak samo skace,recimo do skoro sam imao imt 5106 to je mrcina nevidjena sa dve prikolice pune zita na brdo nije znao da skace a sad ruja 820.2 sa jednom hoce da me izbaci iz kabine...Ali zato nije bio dobar za neke poslove sto je dobar rus recimo stvospremiranje 5106 zna da potone toliko da jedva se vuce po njii a rus samo leti :osmeh:

a onda sta da kazem o JD 4630?jeste da sam ga prodao.....ali nije primetio sta vuce...pocev od jednoosovinke do AGROMERKUROVOG stevospremaca od 8M....isto mu je bilo...:)

Kako ta kubota ima toliko malo kila?
Jos je to kilaza sa tegovima u zadnjim tockovima.... Vlado vecina traktora novije generacije ima malo kila. Landini powerfarm 110-102ks 3700kg od cega su prednji tegovi 7x36kg. Polmot-Hattat 102ks 4300kg od cega su tegovi prednji10x40 i zadnji 4x80. I da ne nabrajam dalje..... Aaaa evo nadjoh i 577 noviji tip kabine 3510kg dok isti takav 577 ali dv ima 3980kg.

Pozdrav .Imamjedno pitanje.Imam traktor 533,kog sam inace skoro kupio.,veoma povoljno,stajao tri godine.Prodala mi zena udovica,koja nije mogla da mi garantuje u kakvom je stanju motor:to mi je i odgovaralo jer kod kuce sam imao vojni agregat(pokvaren) koji je nosio motor od imt_a.Pre toga su mi neki laici rekli,lomsije,priuceni majstorcici da je to motor od 42 konja.Ali(da ne duzim)vidim ja kao laik da je motor popuno isti kao na mom imt 533(gabariti,izgled isti),onda pronadjem i ocistim od garezi i ulja) plocicu gde pise oznaka motora.Oznaka na mom traktorcicu je IM-033/T a na IM-033/I, stim sto se neslaze konjaza na prvom pise 35 pri jednom broju obrtaja a na drugom(motoru)24 ks pri drugom broju obrtaja.video sam na internetu da je /t-traktorski a /I-industrijski motor.Mene interesuje da mi neko objasni ako zna da li je njihova jacina ista,jer ne nadjoh na internetu da motori sa tom oznakom imaju ispod 30 ks,Inace planiram da taj motor od agregata posto je kao nov,ako uspem da proverim jacinu(konjazu) ubcim u moj trktorcic.Ako ce pomoci sutra cu procitati broj obrtaja i na jednom i na dr.-POZZZdr

Hmmmm nisam ga ni cuo ni video.... Mozda kad bi tamo ziveo ili da imam nekoga iz Čantavira,pa ajd. Ovako jok. Nego ajd da pomognemo clanu ovcar80! Motori su verovatno isti ali pvp nisu isto podesene. Verovatno... Ej a sta bi bilo da krave lete? :osmeh:

Poslednja izmena:
Hmmmm nisam ga ni cuo ni video.... Mozda kad bi tamo ziveo ili da imam nekoga iz Čantavira,pa ajd. Ovako jok. Nego ajd da pomognemo clanu ovcar80! Motori su verovatno isti ali pvp nisu isto podesene. Verovatno... Ej a sta bi bilo da krave lete? :osmeh:
pa slusaj...2012. je...smak sveta ove godina pa mozda i krave polete:osmeh: nego sta drugu ovcaru fali?

Nazad
Vrh