Prijatelju, imaš pogrešne informacije samim tim i sliku, nisi uključio logiku uopšte i sve ti se zbrkalo..... Al dobro je, vrlo si uverljiv, nije to loše.
Elem... Vratio sam se na početak
@iceburn misterije i skontao sam gde grešiš.
Pritisak koji je on izmerio je pritisak pumpe izmeren na vanjskom razvodniku (onaj za kipovanje, vučnu tanjiraču...) a ne na klipovima-cilindrima poluga koje podižu oruđe. Da je merio na polugama tj cilindrima koji podižu oruđe onda bi imao tačan podatak pritiska u tom delu hidraulike koji je sigurno ihaaj manji. Jel ti sad jasnije? Merenje je izvršeno na delu sistema koji je ispravan a ne na neispravnom delu. Btw ni tamo na izvodu gde je kolega merio pritisak, isti nije realan jer ga može ograničiti sigurnosni ventil vanjskog razvodnika. Za realan pritisak pumpe potreban je drugačiji alat i mesto merenja, tačnije treba direktno na pumpi meriti. Ali nema potrebe za tim jer nije ona u pitanju.
Eventualno još jedno pojašnjenje i onda mislim da svima mora biti jasno.
Sistem hidraulike (putanja ulja) na yto-u a i na nekim drugim traktorima je isti ili vrlo sličan i ako gledamo od pumpe ide ovako:
zupčasta pumpa---vanjski razvodnik-----razvodnik za poluge-----menjač i dif (ili nekakav drugi nazovimo rezervoar za ulje)-----filter i opet zupčasta pumpa. Znači "potrošači" su redno vezani i ne mogu da rade u isto vreme. Ako podižeš poluge, naravno žutom ručicom

(ili lift o matikom) ne možeš koristiti vanjsku hidrauliku. A to se obično dešava npr u setvi žitnom sejalicom. Dižeš sejalicu ali ne možeš i markir. Ako podižeš markir prestaće podizanje sejalice.