Slobodna diskusija o traktorima

U slučaju ovog traktora to bi bilo negde oko 200 bara kao što si sam napisao zar ne?
I rest my case!
d8eca184fd87a5103d07359303f5e938.jpg

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Tako je. Sigurnosni ventil je podešen na 200 jer je pumpa kadra da nagura oho ho više nego što sistem može da izdrži pa da ne bi došlo do ka bum limit je 200. To je sigurnosni ventil, zapamtićeš ili da ti boldujem? Sigurnosni!
Idemo dalje.
Radni pritisak, pazi, rrrraaaadni pritisak u sistemu za podizanje ti zavisi od težine oruđa i udaljenosti istog od traktora. Obično ljudi kažu poluga. Zakačiš li 2 brazde plug ravnjak dovoljno ti je 50-ak bari, zakačiš li nešto iste težine ali udaljenije ili teže oruđe treba ti veći pritisak jel tako? Nakači manometar na cilindar pa proveri kad već ne veruješ.
Sa 160 se još može koristiti hidraulika a to sam ti već par puta napisao. Al ti meni nisi napisao kako to da 160 nije dovoljno za poluge a samo 40 plus tj 200 podiže 2-2.5t?

Nebojsa jednako se hvatas za taj sigurnosni ventil i 200 bari, to je maximum maximuma a ne pritisak na kome treba hidraulik da radi

Nebojsa jednako se hvatas za taj sigurnosni ventil i 200 bari, to je maximum maximuma a ne pritisak na kome treba hidraulik da radi
Ajde da probam da ti pojasnim zašto se hvatam za taj ventil i 200 bari.
Kada je manometar zakacen za izvod kipe i potegnes rucicu za istu tu kipu ,onog momenta kad ulje dodje do tog manometra i pokaže pritisak tog momenta je taj sistem pokazao maksimalan pritisak koji je u stanju da da jer je tog momenta maksimalno opterećen zar ne? E sad koliki će taj pritisak biti naravno zavisi od x nekih faktora naravno,stanja pumpe i ostalih komponenti u tom sistemu kao i tog ventila,direktno ovaj hidraulik o kom pričamo treba kada je sve ispravno na njemu da da daleko više pritiska od tih 200 bara a taj ventil da ga ograniči na tih istih 200 bara da ne bi došlo do neke havarije.
E sad ovaj traktor naglašavam hladan i na 1600 obrtaja motora na maksimalnom opterećenju daje 160 bara ne vise,znaci ni blizu svog maksimuma koji mu je ne bez razloga propisala fabrika.
I sad kako je to sad ispravan hidraulik i kako tako treba da radi,prosto nije ispravan i ne treba da radi tako.
Naravno Barbula i da si ti vec sve ovo što sam napisao vrlo dobro znao.

Ako je sigurnosnim ventilom ograniceno na 200 bara to ne znaci da pritisak uvek treba ici do tog maksimuma to je samo za nedaj boze a to znaci da treba normalno da radi i sa nesto manjim pritiskom, a mozda je kod njega bas taj sigurnosni ventil neispravan pa ne moze da nabije veci pritisak ili gubi pritisak na nekom drugom mestu posto mu poluge poskakuju i kad podigne gore to nije do pritiska nego negde gubi ulje

Nebojša niko ni ne piše da je ispravan i da tako treba da radi nego da će raditi i sa tim pritiskom od 160bari kada popravi ili zameni distributor-razvodnik za poluge. Osim ako kolega iceburn ima neko preteško oruđe ili ako nema strpljenja za malo sporije dizanje. A yto svakako sporije podiže bilo koje oruđe zato što ima 3 cilindra da napuni a pumpa mu kapaciteta oko 40lit po prospektu (meni se čini da je i manje).

Ako je sigurnosnim ventilom ograniceno na 200 bara to ne znaci da pritisak uvek treba ici do tog maksimuma to je samo za nedaj boze a to znaci da treba normalno da radi i sa nesto manjim pritiskom, a mozda je kod njega bas taj sigurnosni ventil neispravan pa ne moze da nabije veci pritisak ili gubi pritisak na nekom drugom mestu posto mu poluge poskakuju i kad podigne gore to nije do pritiska nego negde gubi ulje
Barbula nigde ja nisam napisao da treba da ide stalno do 200 i da stalno treba da reaguje ventil,daleko od toga ali ovaj traktor nema ni tih 160 bara u realnosti jer kao što je covek napisao to je pokazao hladan i na pola gasa,sta misliš koliko će da ima vruć I na malom gasu,eto baviš se poljoprivredom pa mi kaži jel kad izlazis iz brazde recimo držiš traktor na pola gasa i molis ga da podigne?
I nigde nisam napisao da je pritisak tj manjak pritiska uzrok cupkanja oružja niti sam napisao sta je uzrok smanjenog pritiska samo sam konstatovati da taj traktor ne treba da ima na tom gasu i toj temperaturi taj pritisak i da mu to jednostavno nije dovoljno za normalan i ne ometan rad.

200 bari hladan-160 bari vruc 82 dize am 1000 litara...maju 8 redova,turkinju hidro 6 sa depozitorima.takodje dize pun bunker na beracu 222.
Mozete nastaviti 😁

Nebojša niko ni ne piše da je ispravan i da tako treba da radi nego da će raditi i sa tim pritiskom od 160bari kada popravi ili zameni distributor-razvodnik za poluge. Osim ako kolega iceburn ima neko preteško oruđe ili ako nema strpljenja za malo sporije dizanje. A yto svakako sporije podiže bilo koje oruđe zato što ima 3 cilindra da napuni a pumpa mu kapaciteta oko 40lit po prospektu (meni se čini da je i manje).
Siniša moraš da se složis samnom da taj traktor ne izbacuje u realnosti ni tih 160 bara jer kao što sam napisao i kao što ti vrlo dobro znaš kada se bude ugrejeo i bude manji gas taj pritisak će još opasti sigurno.
Nigde nisam komentarisao konkretan kvar ovog traktra moji komentari su bili upravo na to što si napisao sad.
Nije normalan rad ako ti njega na kraju njive moraš da molis da podigne i turiras ga pun gas I čekaš minut,to je nuzno zlo da preguras jos jutro dva oranja da zavrsis i muka nista vise.
A i da ne pricamo da covek ima kao sto si napisao orudje kao i većina vas poljoprivrednika na maksimumu svojih masina sta onda.

I
200 bari hladan-160 bari vruc 82 dize am 1000 litara...maju 8 redova,turkinju hidro 6 sa depozitorima.takodje dize pun bunker na beracu 222.
Mozete nastaviti 😁
Ni tu ne bi trebala oscilacija da bude tolika a to je vruć 160 bara pa diže,a zamisli hladan 160 pa izgubi 30,40 kad se ugreje,aj da vidim sta ce od toga onda da podigne.

Siniša moraš da se složis samnom da taj traktor ne izbacuje u realnosti ni tih 160 bara jer kao što sam napisao i kao što ti vrlo dobro znaš kada se bude ugrejeo i bude manji gas taj pritisak će još opasti sigurno.
Naravno da se slažem! Opada sigurno ali koliko? Ti si napisao 120 (čini mi se da si dodao i manje) a tu se ne slažem jer to uopšte ne mora biti tako. Zato postoji manometar da se izvrši merenje pod istim obrtajima kao i za onih 160 na hlaadno i onda znaš tačno koliki je pritisak i gde je (još) kvar. Opet pišem i sa tako malim pritiskom hidraulika može da radi godinama kao kod mene npr jer nije nužno da baš svako ima preteško oruđe za traktor.
Nigde nisam komentarisao konkretan kvar ovog traktra moji komentari su bili upravo na to što si napisao sad.
A ovo?
al pritisak sigurno nije dobar ako je fabricko otvaranje ventila na 190- 210 bara kao što je napisano.

Naravno da se slažem! Opada sigurno ali koliko? Ti si napisao 120 (čini mi se da si dodao i manje) a tu se ne slažem jer to uopšte ne mora biti tako. Zato postoji manometar da se izvrši merenje pod istim obrtajima kao i za onih 160 na hlaadno i onda znaš tačno koliki je pritisak i gde je (još) kvar. Opet pišem i sa tako malim pritiskom hidraulika može da radi godinama kao kod mene npr jer nije nužno da baš svako ima preteško oruđe za traktor.

A ovo?
Ta cifra od 120 je neka moja slobodna procena iz nekog iskustva da kažemo a za tačan pritisak si u pravu da bi moralo sve da se ispita i tako da se nadje i kvar.

A i sad ti kažem da pritisak nije dobar i tvrdim da tako ne treba da radi i da je to patnja moliti ga da podigne a ne posao al nigde ti nisam rekao kvar je taj i taj i crklo je to i to.

Ajd recite mi kad krenem da kipujem čuje se pumpa al ni da makne sanduk od prikolice.Kolega mi kaže da je do brze spojke da ona pravi problem i da je promenim.Odakle da krenem i da li može biti da je do te spojke?

Nazad
Vrh