Slobodna diskusija o traktorima

1200KM (600 evra) , evo oglas

http://www.pik.ba/artikal/2288909/sjetvo-spremac/

Ne mogu da nadjem snimke na netu kako radi, na njemačkom se ovo zove ruettelegge, ovo je jedini snimak koji sam nasao ali i to je samo proba

Evo i uputstvo za rad sa jednom od ovih vibro-drljača (tako se prevodi)

http://info.amazone.de/DisplayInfo.aspx?id=777

---------- Poruka napisana 22-12-11 u 18:59 ---------- Prethodna poruka je 21-12-11 at 10:19 ----------

Našao sam snimak u radu, doduše to je mala vibro-drljača za motorkultivator al to je najbliže što sam iskopao

Hvala na informaciji, nisam znao kako se zove pa sam jednostavno preveo njemački naziv. Čitao sam o njoj na landwirt.de forumu, s jedne strane je hvale zato što je lakša za nositi od npr RD ali sa druge ne sitni zemlju kao RD a i problematična je za održavanje. Naime, čim se ležajevi klatećeg mehanizma malo istroše počinje strašno da se trese lijevo-desno pa postaje vrlo neprijatna za rad a smeta i traktoru (sve ovo piše tamo na temi, ne izmišljam ništa).

gledao sam emisiju onih velikih helihoptera kako vuku drva iz šume, pa pi pala idea na pamet kako ne naprave tako elisu i na traktoru ili kombajnu, mozda bi to bilo tesko izvodljivo i i jako skupo ali bi bilo veoma prakticno, znaci kad završi posao na jednoj parceli samo upali elisu i za cas posla ide na drugu, (nesmetaju kanali reke, autoputevi) sta mislite jer puno fantaziram?

gledao sam emisiju onih velikih helihoptera kako vuku drva iz šume, pa pi pala idea na pamet kako ne naprave tako elisu i na traktoru ili kombajnu, mozda bi to bilo tesko izvodljivo i i jako skupo ali bi bilo veoma prakticno, znaci kad završi posao na jednoj parceli samo upali elisu i za cas posla ide na drugu, (nesmetaju kanali reke, autoputevi) sta mislite jer puno fantaziram?
mislim da bi tvoju ideju sdusno podrzali ljudi iz katastra,jer po njihovim knjigama vecina parcela(bar je tako u Sumadiji)vlasnicima pruza ulazak u iste jedino vazdusnim putem,pod uslovom da te komsija ne tuzi za povredu vazdusnog prostora...:bravo:

Imaš ideje kao moj komšija .Još pre 15-ak godina je maštao o elisama i prenosu traktora sa parcele na parcelu.Ostalo je samo na ideji :osmeh:

Nije izvodljivo zbog pogona - helikopteri moraju da imaju motore strašno velike snage kako bi nosili relativno malu masu tako da nijedan traktor ili kombajn ne bim mogli pogoniti elise sa svojim motorom tj. morao bi dogradjuješ dodatne gasne turbine - one imaju nenadmašnu prednost u ogromnoj snazi uz vrlo malu masu te se i dan danas koriste za pogon helikoptera. Prvi helikopteri su inače imali klipne SUS motore kakve nose automobili i druga "zemaljska" vozila no od njih se brzo odustalo jer su za veliku snagu i sami jako veliki i imaju veliku masu. Jedino relativno "isplativo" rješenje je korištenje teretnih helikoptera, dakle ovako nešto

092208-livestock-full.jpg

Boeing Chinookm, sa dva motora od po 3,750 konja (2,800 kW) može da nosi ukupno oko 21 t tereta.

Imaš o ovakve

ch-54_skycrane_04.jpg

img_15141_2.jpg

mi-10-nowarra163b.jpg

Problematično je što ovakvi tereti helikopteri pod punim teretom mogu da potroše i po 450 litara goriva na sat.Troše uglavnom kerozin i specijalne vrste benzina sa 125 oktana, mada se priča i o helikopterima koji će trošiti dizel. Sve u svemu, ne baš isplativo rješenje.

---------- Poruka napisana 28-12-11 u 08:48 ---------- Prethodna poruka je 24-12-11 at 13:58 ----------

Koji je sad ovo kinez? Za marku nikad ni čuo ni vidio, limarija je nešto drugačija nego na uobičajenim al po prednjem mostu se vidi da je kinez, takav nose Dong Feng traktori.

http://www.pik.ba/artikal/2330721/traktor-ut-604-60-ks-novo/

Nazad
Vrh