Slobodna diskusija o traktorima

Za vocnjak moj rodjak koristi IMT 539 vec 10-11godina. Svake godine bez problema proizvede 100t jabuka sa tim za sadasnje shvatanje primitivnim traktorom. Ako hoces nesto bolje svaki proizvodjac ima svoje vocarske traktore. Zamiljivo je da se svi ti proizvodjaci u toj specificnoj proizvodnji se oslanjaju na Antonio Carraro delove, tako da mislim da ti je prilicno svejedno sta ces izabrati Claas/NH/Case....

Zadnja rečenica ti uopće nije točna.

Zna li neko da li i za traktore Yto. ove sto se proizvode kod nas jer vazi subvencija 25% ?

Mislim da neće za njih biti subvencije, pošto kad sam bio u Agrovojvodini rekli su da ti traktori što se sklapaju kod njih imaju samo 20% domaćih delova i da ih zbog tog država ne tretira kao domaći proizvod.Prošle godine su pokušavali da uđu u taj program za subvencija ali su ih odbili, država traži da se minimum 51% delova za te traktore proizvodi kod nas da bi imali status domaćeg traktora i sve pogodnosti koje oni imaju.

Zvao danas za imt 539 kosta 750000 din,kazu jos neki dan i poskupljuju nisu mi rekli za koliko jos ne znaju sigurno koliko ce da poskupi.Ne salju profakture zbog toga kazu samo za kes jos koi dan ta cena.Jel zna neko za koliko ce da poskupe?

Pa to je kod nas normalno,ali sad nisu jer te pare idu za razne kampanje a ovako se peru.Firme ce da sponzorisu politicare da bi se dodvorili direktori gazdama.

Šta se može kod nas kupiti novo od 50-60 ks a iz nižeg cenovnog ranga: IMR, IMT, Mahindra, YTO?
I koje su otprilike cene znam da je YTO 554 je oko 14000e. Jel ima Maseja turskih manjih?

Nazad
Vrh