Slobodna diskusija o traktorima

Na koliko obrtaja motora bi se okretao kardan 540/min ako ukljucim okretanje kardana na 1000 obrtaja?
Iz ovih podataka ti se ne može odgovoriti.
Potrebno je da znaš na kom broju obrtaja traktor ima tih 1000o/min. Onda je lako. Pomnožiš taj broj sa 0,54 i dobiješ broj obrtaja motore na kojima imaš 540o/min (kad je kardan prebačen na 1000).

Ea71RZP.jpg

Жекс, оно наранџасто уоквирено је преклопник који преусмерава уље, ја сам нешто слично уградио, код мене има 3 положаја, напред за рад са предњим утоваривачем, средњи када раде полуге и позади кад ми раде додатни изводи за рад са роло пресом, са њим се преусмерава уље

Nije spora da diže kašiku!!!!!!!
Oh ta pomoćna pumpa kad je nemaš muka je!!!
Na 539 mi fali dosta puta i imam jednu pumpu od indos viljuškara pa sam mozgao da je natakarim na mesto pumpe volana jer na tom mestu je i bila na viljuškaru a nikad
Sve se nadam nekoj prinovi

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ima smisla. Nisam traktor vidi uživo nigdje al me zainteresovalo pa sam gledao snimke i isjekso par slika. Jel ovo ta tandem pumpa. Crvenom su obiljezena crijeva za hidrauliku a zelenom za volan.
Da, upravo tako. Koliko mogu da procenim usisno crevo je 1 col sto znaci da je solidan protok te pumpe.

Na sledećoj slici ovo zeleno dolazi s pumpe i možda ide na razvodnik vanjske hidraulike, ovo obilježeno plavim kvadratom bi mogao biti povrat u mjenjač, mada je tu inače potisni vod? A za šta mu je ovaj ventil što je obilježen crvenim kvadratom.
I ja sam zbunjen svrhom tog ventila. Mozda neko udvajanje protoka pumpi.
Ako je tako, zašto to ne naglase u prospektima. To im je značajan napredak u odnosu na Tafe Euro II model (Tafe Euro 3 je identičan 549.3 , a 549 (by Tafe ) i nije postojao u Euro II verziji.
Odavno sam dosao do zakljucka da nasi trgovci pojma nemaju sta prodaju. Ceste su greske u prospektima.

Iz ovih podataka ti se ne može odgovoriti.
Potrebno je da znaš na kom broju obrtaja traktor ima tih 1000o/min. Onda je lako. Pomnožiš taj broj sa 0,54 i dobiješ broj obrtaja motore na kojima imaš 540o/min (kad je kardan prebačen na 1000).
Problem je u tome sto ne znam na koliko obrtaja motora je 1000o/min kardana.Kad bih znao ne bi ni postavio pitanje :)

Ако сам правилно разумео твоје питање, ако ти се мотор трактора врти 1600 о/мин да бу дао 540 о/мин прикључног вратила, онда дође да када мотор окреће 1000 о/мин, прикључно вратило се окреће нешто мање од 340 о/мин.
To je logicno,ali to nije bilo pitanje.Poenta je kda se rucicom ubrza kardan na 1000 o/minutu na koliko obrtaja motora postize tih 1000 o/m .Da li je isto kao kada je rucica na 540o/m odnosno na 1500-600 obrtaja motora...
Po nekoj mojoj logici trebalo bi da je to isto,odnosno da postize 1000 o/m na 1600 om motora.U tom slucaju bi sa masinom koja je predvidjena za rad sa 540o/m mogao da radim kada je kardan upaljen na 1000o/m ali na 1300 o/m motora. I tu bi postizao brzinu okretanja kardana kao kada je rucica ukljucena na 540o/m pod punim gasom odnosno 2000o/m motora.
Malo sam ga zakomplikovao ali ko pazljivo procita shatice o cemu pricam.

Kaze:
Rear PTO / Engine Speed, rpm ................. 540/2072
Rear PTO / Engine Speed, rpm ................. 1000/2086
Znaci oko 1100 obrtaja motora da bi dobio 540 kardana

Жекс, оно наранџасто уоквирено је преклопник који преусмерава уље,
Znam da je preklopnika. Imam ga (sa dva položaja) na 533 koristim za dizanje roto kose.
Al kontam sta će mu taj preklopnika ako ima ovu dodatnu pumpu na motoru. A gledajući kud vode crijeva izgleda da ide nazad do razvodnika.
Jedino zašto bi opet imao preklopnika je da ima posebno izlaz za jednosmernu hidrauliku (kao što i mi imamo) sl ne vidim ga nazad, ili da udvoji tj. da doda protok ove pumpe iz kućišta diferencijala toj pomoćnoj sa motora, kao što se i prije radilo s onom pomoćnom koja je isto bila u diferencijalu.
Ako neko ima 549.3 ili novi Tafe, nek napiše malo o tome kakvih pumpi ima i kako radi hidraulika.

Poslednja izmena:
Kaze:
Rear PTO / Engine Speed, rpm ................. 540/2072
Rear PTO / Engine Speed, rpm ................. 1000/2086
Znaci oko 1100 obrtaja motora da bi dobio 540 kardana
Hvala,ali prosto ne mogu da verujem da na maks obrtaju motora postize tek 540 obrtaja kardana.Znaci kada bi kosio-grabio -bacao vestak i slicno morao bi ici punim gasom da bi imao obrtaje da radi.Nesto mi tu ne stima.Al ajd da verujemo ovom sajtu.Videcu u praksi kako ce biti.

Valjda ima neki uredjaj sa kojim se moze izmjeriti broj okretaja kardanske osovine, bilo je o tome rijeci ovde na forumu
Za pocetak vizuelno uporedi okretaje na Rajki i JD

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Hvala,ali prosto ne mogu da verujem da na maks obrtaju motora postize tek 540 obrtaja kardana.Znaci kada bi kosio-grabio -bacao vestak i slicno morao bi ici punim gasom da bi imao obrtaje da radi.Nesto mi tu ne stima.Al ajd da verujemo ovom sajtu.Videcu u praksi kako ce biti.
Pa tako je kod dosta traktora. Npr. znam da su sigurno takvi Rakovica 65 - 540 obrtaja kardana pri 2000 obrtaja motora. Onda IMT 560 sa reduktorom pozadi ima 540 obrtaja kardana pri 2250 motora.

Dosta prikljucaka mogu da rade i sa manje od 540 obrtaja kardana, pa to pravi zabunu. Neki rade losije,prskalice npr rade bez problema i sa dosta manjim obrtajima ako je kapacitet pumpe dovoljno veliki. Rasturac vestaka ne baca toliko daleko itd.
Najbolje i najsigurnije resenje ti je laserski obrtomer, zalepis parce trake na vratilo i izmeris tacno.

Zna li neko koliko je god cilindra hidraulike kod traktora IMT 533/539. Znam da je prečnik 76mm, al neznam hod.
Ne mora tačno, sa greškom cent-dva, bi bilo prihvatljivo.

Nazad
Vrh