Slobodna diskusija o traktorima

Jesi je koristio? Kako radi?
To je već daleko bolje rješenje. To je dokaz koliko je IMT bio ispred Tafe koji to ni sad nema. Član ni novi 549.3 nema takvu pumpu.
Tu postoji opcija da se udruže ili da svaka napaja svoje.
Kud je izveden izlaz iz te pumpe prema razvodniku. Tu pretpostavljam ne treba ona kocka s ventilom na poklopcu hidraulike i ne treba dizati ručicu za kontrolu položaj da bi ulju poteklo u vanjsku instalaciju. Ili ipak treba.
Koristio jesam radi odlično .izvedena je sa poklopca bočno na lijevoj strani.nezavisna je od osnovne pumpe i komandi.Ima četiri izvoda nazad.

Svi racunaju na povracaj od 50%, tako da dodje 10ak hiljada. Inace te pare verujem da vecina ljudi ne bi nikada dala kada bi morali da plate punu cenu

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Znači u svaka doba čim povučeš jednu od te dvije ručice na razvodniku, imaš izlaz ulja u izvode, baz da ista prebacuješ ili povlačiš komande standardne hidraulike.
Ako ti se da, objavi koju sliku poklopca gde izlazi i gdje se vraća ulje, i razvodnika.
Sve radi nezavisno jedno od drugog.
U isto vreme mozes raditi polugama i razvodnikom ako je nesto prikaceno.
Imam na 540, traktor je mnogo univerzalniji zbog toga.
Krivo mi je sto nisu mogli staviti na svaki traktor, verovatno je bila doplata...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Inace ako nekog zanima 549.3 a verovatno i Tafe 45 euro 3 takodje imaju nezavisne komande, imaju duplu pumpu na motoru
Da li su siguran u ovo?
Ta dupla pumpa je možda za hidro volan.
Gledao sam da on ima onaj ventil na poklopcu hidraulike za preusmjeravanje ulja.
Nigdje ne navode nikakav protok osim onog 16l/min a to je ona standardna pumpa u mjenjaču. Ja bih volio da nisam u pravu.
iUUaTJZ.jpg

Slika ukradena sa polovniautomobili.com
Jasno se vidi tandem pumpa na motoru, prva pumpa ima deblju usisnu cev koja ide ka zadnjem kraju traktora, a druga tanja usisna cev ide u malu bocicu za ulje volana. Ne pada mi na pamet nikakva druga svrha osim za zadnje izvode. Doduse ovo je 549.3, ali pretpostavljam da je isto na tafe 45

Jasno se vidi tandem pumpa na motoru, prva pumpa ima deblju usisnu cev koja ide ka zadnjem kraju traktora, a druga tanja usisna cev ide u malu bocicu za ulje volana.
Ima smisla. Nisam traktor vidi uživo nigdje al me zainteresovalo pa sam gledao snimke i isjekso par slika. Jel ovo ta tandem pumpa. Crvenom su obiljezena crijeva za hidrauliku a zelenom za volan.
NPYNPqu.jpg

Na sledećoj slici ovo zeleno dolazi s pumpe i možda ide na razvodnik vanjske hidraulike, ovo obilježeno plavim kvadratom bi mogao biti povrat u mjenjač, mada je tu inače potisni vod? A za šta mu je ovaj ventil što je obilježen crvenim kvadratom.
ceXTNpr.jpg

Ako je tako, zašto to ne naglase u prospektima. To im je značajan napredak u odnosu na Tafe Euro II model (Tafe Euro 3 je identičan 549.3 , a 549 (by Tafe ) i nije postojao u Euro II verziji.

Na koliko obrtaja motora bi se okretao kardan 540/min ako ukljucim okretanje kardana na 1000 obrtaja?Ako me razumete sta hocu da pitam.
Treba da predimenzionisem masinu pa da ne tucem maks gas kada ne mora.

Ако сам правилно разумео твоје питање, ако ти се мотор трактора врти 1600 о/мин да бу дао 540 о/мин прикључног вратила, онда дође да када мотор окреће 1000 о/мин, прикључно вратило се окреће нешто мање од 340 о/мин.

Nazad
Vrh