AcA OPEL
Član
Sremac ako nisi znao ni C-360 nema grejace tako da ne znam sto istices fapa. U sistem staje 11l vode.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Na novim lovolima je 540/720, tako kazu i serviseri iz Trgomena da svi noviji dolaze sa tim kardanom sto je naravno plus po meni. Javi utiske naravno, posto si gledao mahindru mozes da uporedis prema njoj, ja sam samo lovola gledao i vozio, a o mahimdri citam samo ovde.Hvala puno druze na pomoci. Vise sam bio zagrejan za Mahindru jer se prodaje u celom svetu, daleko je poznatiji brend i ima duzu tradiciju pa me je to opredelilo da ozbiljno razmislim o njoj. Medjutim, ta kabina, prevelika buka me je malo odbila. Lovolu da jem prednost zbog bolje opreme koja ide uz tu cenu, pre svega kompresor. Sto se tice kardana, ovi modeli sto sam ja gledao svuda u specifikaciji pise 540/1000 obrtaja. Provericu proizvodnju 2020. i da li cu imati opciju izbora kod kupovine. Da, Mahindra je 540/720 sto je svakako bolje. 1.000 obrtaja verovatno ne bih koristio ni za jednu prikljucnu masinu, bar kad je rec o mojim potrebama u vocarstvu. Oticicu do Novog Sada da vidim Lovola504 uzivo i da proverim koliko je kabina ususkana. Javicu utiske. Hvala na pomoci. Veliki pozdrav
Voda ima daleko veci toplotni kapacitet od bilo kog metala, otprilike 10x veci od gvozdja. Ako npr imas 10l vode na 50*C i 100kg gvozdja na 0*C kad se sve izjednaci temperatura ce biti oko 25 *C.Kada naspes toplu iliti mlaku vodu kroz cep hladnjaka od ursusa (a predpostavljam da staje u sistem oko 12 l vode) i dok ta voda dodje do stublina i glave cija je temp. minus 3 stepena, onda ce ga zagrijati mozda do nule, i to veliko mozda.Tako da..... kljucala voda je vec druga prica.
Ma čisto kao opšte poznat motor (jedan od mnogih) koji lako pali zimi i bez grejača, ništa posebno..Sremac ako nisi znao ni C-360 nema grejace tako da ne znam sto istices fapa. U sistem staje 11l vode.
Без пуно цифара и физике, из свог искуства могу да кажем ово: мој мали трактор има "Перкинс" мотор без преткомора, D3.152, са директним убрузгавањем у цилиндре и некако је у нашој кући рачунат у оног који теже пале зими (додуше, зими се и није користио - скине се акумулатор и испусти вода).Voda ima daleko veci toplotni kapacitet od bilo kog metala, otprilike 10x veci od gvozdja. Ako npr imas 10l vode na 50*C i 100kg gvozdja na 0*C kad se sve izjednaci temperatura ce biti oko 25 *C.
Drug moj FAP 1314 sastavi ko sad da je ugašenMa ljudi božiji, bilo kom motoru kad ga zagreje sipanje tople vode, bude lakše da upali, normalna stvar, konstrukcija motora je bitna kad fap-a kresneš ujutru bez grejača i tople vode i sto čuda... Naravno da neki bolje neki gore podnose minus, al svi oni kad ih zagreješ lakše pale