Slobodna diskusija o traktorima

Nisam za eksperimentisanje da li ce povuci posle pola minuta ili nece nikako. Jednom je radio toliko i za mene dosta, nije mi tesko da ga odgrejem i povuce posle par sekundi kao i na toplom vremenu.
Ne znam zaista do cega je, motor je bio u top formi.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Npr meni auto upali na zub pasat 1,9tdi
Pa zato prvo zaverglam malo pa onda tek grejač pa palim
Čisto da ne upali sad pa sad
Tako sam i jtd i SDI palio
Čisto da im ne dopustim da odma sastave

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Jtd i ne može odmah da sastavi jer je CR.Na Passatu je PD pa pali i sastavlja na pogled.
Na Deutzu mi je PD motor i juče sam ga palio na -3 posle mesec dana parkinga, kontakt, grejači odradili, okrenuo tri puta dok nije sastavio.Jutros na -10 dva puta kontakt i sastavio skoro na zub a verujem da bi i juče tako da sam ga dva puta grejao.

Гледао сам на јт колико којем мотору треба времена од времена стартовања да повуче уље кроз мотор. Код неких је потребно 12-15 секунди а некима треба пар секунди. На пежоу знам да кад је хладан старт није битна температура 4 пута окрене и тек онда упали. А код заставе на гас повучем сауг два пута присилно убризгавање и упали одмах. Колико је то здраво питање је сад.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Jtd je za divno čudo posle 630 000km sa doooobrom potrošnjom ulja palio super
Pod dobru potrošnju smatram litru na 1000km
Prodao sam ga u Mokrin ništa nisam krio
Posle 8-10 meseci je čovek rastavio motor i moje sumnje obistinio izgoreo prvi klip kao posledica dizne koja mi je crkla u FRANCE a ja terao do kuće

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Као што кажу мајстори механика код 2.0 мотора је доведена до савршенства. Оно све што је закачено за њих прави проблем. У америци већ неко време траје притисак на власнике пикапова и осталих возила са погоном на дизел. Има нека рупа у закону где могу све да поскидају од електронике и сензора само да оставе оне који су потребни за рад. Исто важи и за дпф и остале филтере.
Скоро су дизел браћа(радионица) кажњени са 800000 долара због загађивања. Провукли су неки закон испод радара и почели да га примењују.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Nije, objasnjavao mi on. Ima neki dodatni elektro motor koji visak el.energije koristi da akumulise za rad rasvete,kompjutera,muzike...a vodi se kao hibrid. Znaci el motor ne pokrece ni jednog sekunda auto.

Zavisi od motora.Neki brzo gase lampicu a nekima treba vremena.Recimo Mercedes motor nikad da je ugasi a isto tako ako ima mehanički sat, misliš da se pokvario koliko mu treba vremena bez obzira da li je toplo ili hladno vreme.Deutz motor gasi momentalno po startovanju, Fiat takođe kasni kao i Mercedes a recimo kada ga ugasiš on drži skalu gore još neko vreme dok je ne spusti na nulu.
Kod mene pri samom verglanju na deutz-u lampica pocinje da se gasi.

Pa to su novija vozila, koja se vode kao hibridi. Pogledaj po oglasima. Ne znam sta ti je on napričao...
Al je totalna glupost, auto vredi 50 soma, i u redu je da bude registracija 200e, a onaj što vredi 6 000e, tu je u redu da bude 1000e reg.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh