Slobodna diskusija o traktorima

Malo o youtubu i bombasticnim naslovima kao ovaj sa linka , propali smo prodajemo sve , a kupili nove mehanizacije cak i jetskije. O cemu se radi, neki zaradjuju novac na YT , pogotovo amerikanci i kanadjani i ostali jer google koji je vlasnik YT placa svaki pregled videa. Recimo posjetitelja iz sjeverne amerike i kanade oko 4 puta vise od indijca itd. Takodje dobiju vise ako stariji gledaju a ne tinejdjeri itd.

Sve zavisi o temi i tko gleda ali za vecinu gluposti amerikanac dobije od 1000 do 4000$ pa i vise za 1000000 klikova na YT.
Tako da je nekima to biznis , video mora biti dulji od 10minuta.

Evo jedan primjer nekoga koji zaradjuje je i ovaj klinjo iz svjeta poljoprivrede , sto su bombasticniji naslovi i vece gluposti sto prica vise ce ljudi da pogleda video , tako da sve treba uzimati sa zrnom soli kako kazu pogotovo na YT kanalima koji imaju ogroman broj klikova i videa, jednostavno to postaje novac.

Klikovi nikakve veze nemaju, bez veze si pisao čitav tom...

Drage kolege, najljubaznije vas molim za pomoc i vase misljenje, iskustvo ako ga imate.
Razmatram vise nekih opcija u rangu Foton504 N ( vocarski ). YTO504, Solis 50 , sva tri dupla vuca.
Gledam modele tog cenovnog ranga za potrebe vocarstva na povrsini do 7ha leske. Koristicu za freziranje pipalicom, tarupiranje, atomizer od 600litara i otrpilike to je sve.
Razmatram ovaj Solis50 4wd. Da li mozete da mi pomognete sa misljenjem? Kako se pokazao ovaj traktor? Sta biste mi preporucili. Da li medju ovim modelima izmedju kineskog i indijskog trzista ima neke sustinske razlike u kvalitetu. Razmatram opciju bez kabine da bih mogao da prolazim kroz redove razmaka 5x5 kada se krosnje u gornjem delu spoje ( imam kalemljeni lesnik - stablasice ).
Konkretno ovaj Solis50 je novije generacije u odnosu na ostale pomenute.
Hvala svima unapred na pomoci
pozdrav
Druze evo pravi vocarski traktor, nije nov ali evo pogledaj ga mozda ti zapadne za oko..
956e1c7082482c949e4df28f4487ac43.jpg
79df354e05096b266f0924ac1c5c359d.jpg
d812b3202f36bb1e0245e9208e8a5001.jpg

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Hvala puno na pomoci. Gledam iskljucivo novo i sta moze na subvenciju Republike. Mozda u neko srecnije vreme dodje na red i razmatranje nekog profy vocarca. Pozdrav

Јеси ли бацио поглед на "Турке"? Имају којешта што би ти вероватно одговарало, али не занм какве су им цене и како се нека марка трактора квалификује да њена куповина буде субвенционисана од стране државе.

Јеси ли бацио поглед на "Турке"? Имају којешта што би ти вероватно одговарало, али не занм какве су им цене и како се нека марка трактора квалификује да њена куповина буде субвенционисана од стране државе.
Foton, Mahindra, Lovol, Belorus, YTO, Solis, Tafe, IMT.
To je sve sto se tice Republike.

Juce sam isao u Agroziken u Kragujevac da pogledam Mahindru 6050 4wd. Malo me je kabina razocarala - ventilacija i radio/usb i to je bukvalno sve sto ima od opreme. Nema cak sa strane ni posudu za alat ili neke sitnice... Ono sto je vece razocaranje je cinjenica da nema razlike u nivou buke kad se otvore i zatvore vrata. Nemam nesto iskustva u drugim modelima traktora ali mi se cini da je bas bucna.
Sa druge strane opet bih dao prednost Mahindri u odnosu na Lovol504, identicna je cena, 17.290eur ali mi ipak sam brend uliva vece poverenje od Lovola....al ne znam vise ni sam. Imam utisak da cu je sutra lakse prodati kad dodje vreme za prodaju i da je robusniji traktor, izdrzljiviji, kvalitetniji.....a mozda i gresim.
Kod Lovola504 mi se jako dopada dizajn, traktora, oprema u kabini, malo je uzi traktor, ima 2 brzine na kardanu, ima kopresor za razliku od Mahindre....
Ne znam....bas sam u dilemi a tesko je biti pametan u odluci kad apsolutno nemas nikakvo iskustvo.
Ako neko moze sa nekim savetom i iskustvom da doprinese i pomogne u odluci....bicu vrlo zahvalan :)
hvala svima
pozdrav

Šta ne pogledaš manje Arma track traktore cenovno su tu negde kabina je komforna transmisija ztf ili cararro garancija dve godine.

Da li je neko postavljao termo folije (providne) na stakla traktora i pravi li to probleme prilikom registracije?

Ako neko moze sa nekim savetom i iskustvom da doprinese i pomogne u odluci....
"Иди куда те срце води", што би рекла госпоџа Тамаро. :)

И ко ти гарантује да ће ти доћи време за продају трактора за кога се данас одлучиш? Можда ће доћи време да се купиш онај други трактор и он буде некакав компактни воћарац, можда зглобни или какав већ буде, а не... нормалан трактор, који заиста може да буде "девојка за све".

Jel mahindra bila paljena pre nego sto si ti dosao da je pogledas ili si je ti upalio prvi taj dan? Ovde pre neko jutro ni jedna nije mogla da upali, izgleda da su braca indijci zaboravili da im ugrade grejac.

Pre neko jutro drugaru pobegla kola ispod puta i zove me da ga izvitlam traktorom. Nisam palio moj C-360 pre toga jedno 10 dana jer po snegu nista ne radim, a akumulator sam mu stavio otpisan od tome vinkovica jer ovaj mali nije mogo sa njim vise da pali. Napolju -3, on okovan u sneg i led, sipam mu mlaku vodu, dam kontakt, pritisnem dugme, okrene dva puta i samo prede kao mala maca. Ni dimcic da baci ni da zatrokira, samo prede, moram da priznam da sam i sam bio prijatno iznenadjen.

Nazad
Vrh