Slobodna diskusija o traktorima

Nije topla, bas onako samo smlacena da ne smrzne dok sipam. Jer kad su mrazevi ne smem da sipam vrucu vodu kao neki sto sam video da rade.

Jel mahindra bila paljena pre nego sto si ti dosao da je pogledas ili si je ti upalio prvi taj dan? Ovde pre neko jutro ni jedna nije mogla da upali, izgleda da su braca indijci zaboravili da im ugrade grejac.
Juče nova Manhidra kod komšije nije htela da upali vidim šlepaju je jesenas kupljena i samo vozana po selu ne verujem da ima 50rh
A moj Staljinizam sastavi iz prve 68godište tačno me iznenadio

Sent from my moto e5 using Tapatalk

"Иди куда те срце води", што би рекла госпоџа Тамаро. :)

И ко ти гарантује да ће ти доћи време за продају трактора за кога се данас одлучиш? Можда ће доћи време да се купиш онај други трактор и он буде некакав компактни воћарац, можда зглобни или какав већ буде, а не... нормалан трактор, који заиста може да буде "девојка за све".
Pa na kraju ce verovatno tako biti. Kod nas ocigledno retko ko ima pomenute modele pa je tesko doci do necijeg korisnickog iskustva i konkretnog saveta. Ne znam da li cu ga prodavati ali treba razmisljati i o tome, ne bih da iskljucim to kao mogucnost. Hvala na pomoci. Pozdrav

Nebojša ja lepo priznam da me iznenadio
Lepo sam rekao za šta sam ga kupio i koliko sam ga platio
Šta očekivati od traktora u 6 oj deceniji života??????

Nebojša ja lepo priznam da me iznenadio
Lepo sam rekao za šta sam ga kupio i koliko sam ga platio
Šta očekivati od traktora u 6 oj deceniji života??????

Luka salio sam se naravno, samo sam zaboravio da stavim smajlija.
Stvarno sta ocekivati od masine sa toliko godina.
Ma da ako alnaser lepo vrti oce oni da pale, ako nekim cudom i sva 4 grejaca rade onda nema problema ako ima ista od motora.

Pravo da ti kazem uvek se setim kad sam bio klinac pa nas u skoli ucili da kad u vrucu casu sipamo hladnu vodu ili obrnuto, moze da dodje do pucanja. Vidim da ljudi to rade, ali ja izbegavam, a i nema potrebe fala Bogu.
U bre kolega pa nije on od stakla, slobodno sipaj vruću neće mu biti ništa, može samo lakše da upali.

Ne znam....bas sam u dilemi a tesko je biti pametan u odluci kad apsolutno nemas nikakvo iskustvo.
Ako neko moze sa nekim savetom i iskustvom da doprinese i pomogne u odluci....bicu vrlo zahvalan :)
hvala svima
pozdrav

Cene su identicne kada uzimas mahindru bez kompresora i kompletne vazusne instalacije, inace je doplata 1000e, a sa fotonom ta oprema dolazi standardno. Ovo sto kolege pominju za paljenje mahindri, ne znam, znam da ovde fotoni pale na dodir bez grejaca na bilo kakvom minusu. I ja razmisljam o novom traktoru i isti traktori su u igri, i isto sam vise bio zagrejan za mahindru ali sve mi se cini da ce odluka pasti nelada na fotona. Do 2020. Fotoni su imali kardan 540/1000, sad ovi 2020 pa na dalje imaju 540/720 sto je po meni dosta bolje, 1000 po meni skoro ni za sta ne koristi. Mahindra ima isti kardan, 540/720.
Za prodaju ne moras brinuti, prodaces oba, kineza je prodato sigirno dosta vise nego mahindre novih, ali ako udjes na oglase videces da su cene mahindri malo jace ali da ni jednih ni drugih nema po par komada na oglasima. Kabina naravno daleko na strani fotona, vozio sam fotona lovola 504 i traktor je stvarno lep, komforan, tih, komande na ruci..

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Topla voda je ključni deo..
Jbm li ga ne bih rekao, nekoliko godina sam sljepao tu u komsiluku jedan c-360, jednostavno covjek nije htio da kupi akumulator, traktor krs poprilican. Nije imao puno zemlje, pa to nije islo svako jutro, inace trgnem ga fergom jedan metar i on odmah sastavi, cim tockovi ukopaju put on vec polijece i to me bas fasciniralo, jer kod mene nema ursusa uopste, a i gazda je bio stariji covjek jako aljkav i neodgovoran vlasnik. Taj traktor je isao cesto na 3-4 litre ulja, dok mu konacno nije zapalio veliku pesnicu i klipnjaca odlucila da izviri malo napolje. Poslije toga kupi neki tezi krs za 600 evra, bez papira, dosljepao ga kuci, samo prebaci motor na svoj traktor i gle cuda, i taj mrtvac pali samo ga malo trgnes. Tako da mislim da je to do konstrukcije motora.

Mislim da si u pravu Sovo da su ti motori jednostavno takvi da dobro pale.
Pre nekoliko godina sam imao nekog jugica kojem motor nije bio bas najbolji i stegla zima, mraz dobar, a on trazi malo da se zavergla. Medjutim akumulator 55 Ah na izdisaju i nista od verglanja pa mu ja prebacim od ursule 100 Ah, skoro nov. Tako sam terao, a onaj od jugica bacim u garazu i otpisem. Malo otopli, temperatura u plusu, treba nesto da radim traktorom i da ne skidam onaj njegov akumulator iz jugica ja reko daj da probam sa onim otpisanim od 55Ah. Stavim ga i on ga jedva, ali jedva okrenu i ursula upali. Mada je tad bilo par stepeni u plusu, a ovo sad minus. Inace ovaj sad akumulator sam skinuo sa tome vinkovica jer na +7-8 stepeni nije mogo da pali sa njim. Zato sam se iznenadio da tako lako upali.

Cene su identicne kada uzimas mahindru bez kompresora i kompletne vazusne instalacije, inace je doplata 1000e, a sa fotonom ta oprema dolazi standardno. Ovo sto kolege pominju za paljenje mahindri, ne znam, znam da ovde fotoni pale na dodir bez grejaca na bilo kakvom minusu. I ja razmisljam o novom traktoru i isti traktori su u igri, i isto sam vise bio zagrejan za mahindru ali sve mi se cini da ce odluka pasti nelada na fotona. Do 2020. Fotoni su imali kardan 540/1000, sad ovi 2020 pa na dalje imaju 540/720 sto je po meni dosta bolje, 1000 po meni skoro ni za sta ne koristi. Mahindra ima isti kardan, 540/720.
Za prodaju ne moras brinuti, prodaces oba, kineza je prodato sigirno dosta vise nego mahindre novih, ali ako udjes na oglase videces da su cene mahindri malo jace ali da ni jednih ni drugih nema po par komada na oglasima. Kabina naravno daleko na strani fotona, vozio sam fotona lovola 504 i traktor je stvarno lep, komforan, tih, komande na ruci..

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka
Hvala puno druze na pomoci. Vise sam bio zagrejan za Mahindru jer se prodaje u celom svetu, daleko je poznatiji brend i ima duzu tradiciju pa me je to opredelilo da ozbiljno razmislim o njoj. Medjutim, ta kabina, prevelika buka me je malo odbila. Lovolu da jem prednost zbog bolje opreme koja ide uz tu cenu, pre svega kompresor. Sto se tice kardana, ovi modeli sto sam ja gledao svuda u specifikaciji pise 540/1000 obrtaja. Provericu proizvodnju 2020. i da li cu imati opciju izbora kod kupovine. Da, Mahindra je 540/720 sto je svakako bolje. 1.000 obrtaja verovatno ne bih koristio ni za jednu prikljucnu masinu, bar kad je rec o mojim potrebama u vocarstvu. Oticicu do Novog Sada da vidim Lovola504 uzivo i da proverim koliko je kabina ususkana. Javicu utiske. Hvala na pomoci. Veliki pozdrav

Ma ljudi božiji, bilo kom motoru kad ga zagreje sipanje tople vode, bude lakše da upali, normalna stvar, konstrukcija motora je bitna kad fap-a kresneš ujutru bez grejača i tople vode i sto čuda... Naravno da neki bolje neki gore podnose minus, al svi oni kad ih zagreješ lakše pale

Kada naspes toplu iliti mlaku vodu kroz cep hladnjaka od ursusa (a predpostavljam da staje u sistem oko 12 l vode) i dok ta voda dodje do stublina i glave cija je temp. minus 3 stepena, onda ce ga zagrijati mozda do nule, i to veliko mozda.Tako da..... kljucala voda je vec druga prica.

Nekad dok sam imao Ursusa C-335 ako bi se morao paliti zimi sipao sam vruću vodu dok nekrene mlaka da curi iz bloka. Onda dekompresor podignem zavergla nekoliko puta spustim dekompresor i uvek je upalio bez obzira na minus.

Nazad
Vrh