Slobodna diskusija o traktorima

Jeste Siniša, gledao sam danas taj oglas, i onaj u Kikindi. A u Kikindi je još bolji.
I postavio sam ovde pitanje, o iskustvu sa takvim traktorom, kakav je u teškim poslovima?
Traktori su izuzetni za sve poslove imas kod mene u Vrbasu jos jednoga ali ti moram proveriti cenu covek ga kupio novog ne znam ima li i 600rc napravljenih sa njime.Inace covek blizu 80god nema dece ,a pun para iz nekog njemu inata ga kupio i svu prikljucnu mehanizaciju za njega plug,tanjiracu i setvospremac i to sve novo sad prodaje kaze dok je ziv da drugi ne bi cerupali.

Sad baš gledam slike 95-ice, gotovo identičan mojoj 60-ici, s tim što je kod mene motor sa 3 cilindra. Moj traktor sve radi, za 10 godina i 4300 radnih sati od kvarova sam imao sledeće: pukla sajla za obrtaje, pukla sajla od nožnog gasa, zamenjen ležaj na kardanu prednje vuče (onaj na sredini kardana, posao 10 min). Servis redovno radim, filteri i ulje uvek u kvalitetu. Akumulator turski sa kojim je došao radio je okruglo 7 godina.

Da napomenem da vučem plug IMT 757.20 bez problema, da imam jakih uspona s obzirom da radim i u brdskom području, u teškoj zemlji.

Ajde da vidimo malo oko tih sto se sklapaju u Srbiji sto ce biti subvencionisani. Da napravimo ovde neku kao tabelu. Model - cena. Da mozemo uporediti. Kakvi su Solisi vocarci da li ima neko? Poredio sam Armu 854 i Solis 90. Arma ima bolji hidraulik, bolji menjac. Motor preferiram atmoseferac jer je jeftinije od turba za odrzavanje, mada turbo bi trebalo da ima nijansu manju potrosnju.
Ako neko ima da napise cene Solisa, Tafe, Mahindre, MTZ-a i ako se jos neki sklapa i to napisati.

Evo danas sam išao u Ns po neku šasiju, zajebao sam se i krenuo sa 539 jedva sam stigao kući, nesmeš preko pola gasa oće ova prikolica da ga prevrne, kad sam kući prekačio za 560 odmah druga priča
Vajda peti točak ne valja tačno osetim pomera zadnji kraj od 539
9721399c978215483a6ddf69e6c89190.jpg

Prodao sam 'levator, šaljem spiralom

Ajde da vidimo malo oko tih sto se sklapaju u Srbiji sto ce biti subvencionisani. Da napravimo ovde neku kao tabelu. Model - cena. Da mozemo uporediti. Kakvi su Solisi vocarci da li ima neko? Poredio sam Armu 854 i Solis 90. Arma ima bolji hidraulik, bolji menjac. Motor preferiram atmoseferac jer je jeftinije od turba za odrzavanje, mada turbo bi trebalo da ima nijansu manju potrosnju.
Ako neko ima da napise cene Solisa, Tafe, Mahindre, MTZ-a i ako se jos neki sklapa i to napisati.
SOLIS 60 / 75 / 90 su univerzalni traktori namenjeni za korišćenje u poljoprivredi, komunalne radove i transport. Pripadaju seriji Worldtrac, koji dele istu konstrukciju i transmisiju, a razlikuju se po veličini pneumatika i različitim snagama i tipovima motora. U njih se ugrađuju snažni četvorocilindrični motori, sa ekonomičnom potrošnjom goriva i visokim obrtnim momentom.Dokazana sinhronizovana transmisija CARRARO, sa 12 brzina napred i 12 nazad, omogućava izbor optimalne snage za različite poslove, a ujedno čini vožnju udobnom i lakom. Kabine su izuzetno kvalitetne i moderno dizajnirane, sa opcijom klima uređaja.Zaobljena stakla obezbeđuju više prostora i bolju preglednost, a mogućnost podešavanja položaja upravljača, ravan pod, kao i standardno ugrađen muzički sistem čine vožnju izuzetno prijatnom i komfornom. U ponudi su modeli u rangu snage od 60, 75 i 90 KS, sa opcijom vuče na 2 ili 4 točka, sa ili bez klime.

Prednosti:

- Garancija 3 godine ili 2000 radnih sati
- Homologovan u skladu sa evropskim normama
- Pumpa visokog pritiska i dizne BOSCH
- Transmisija(menjač i prenos), zadnja i prednja osovina CARRARO (Italija)
- Sinhroni menjač(12+12 brzina)
- Keramička lamela
- Planetarni reduktori na zadnjoj osovini
- Kočnice-diskovi u ulju
- Snažan i pouzdan hidraulični sistem nosivosti 2500kg-MITA (Italija)
- Dve brzine priključnog vratila -540 i 540E(750) o/min,
- Nezavisna spojnica(kvačilo) za izlazno vratilo
- Bogat paket standardne opreme(kompresor, liftomatic, poteznice, radio/cd u kabini, set alata , set rezervnih delova)
- Dva besplatna servisa

E sad kod Arme kakav je hidraulik i menjac ne znam

SOLIS 50 4WD
- Garancija 3 godine ili 2000 radnih sati
- Homologovan u skladu sa evropskim normama
- Pumpa visokog pritiska i dizne BOSCH
- Prednja osovina CARRARO(Italija) -za 4wd
- Keramička lamela
- Kočnice-diskovi u ulju
- Servo upravljač
- Bogat paket standardne opreme(kompresor, liftomatic, poteznice, radio/cd u kabini, set alata , set rezervnih delova)
- Dva besplatna servisa

Poslednja izmena:
1. SOLIS 20 4 WD- 8050 sa ramom
2. SOLIS 26 4 WD SA ramom- 9150
a model sa kabinom je - 11290
Ovaj model ima motor i konstrukciju MITSUBISHI (Japan)
3 SOLIS 45 2WD sa nadstrešnicom- 10740, SOLIS 45 2WD sa ramom i hidro volanom - 11220,00
4. SOLIS 50 2WD- 50 4WD nadstrešnica/ kabina- 12920/ 15220- 16390/17840,
5.SOLIS 60 4WD K-23.500,00, NT voćarski sa ramom-22.600, voćarski sa kabinom 25.000,00
6.Solis 75 4WD sa kabinom ratarski i voćarski- 25800/26300
7.SOLIS 90 4WD NT voćarski sa kabinom-27500, SOLIS 90 4 WD sa kabinom - 27400,00 ; SOLIS 90 4WD sa ugradnom kabinom i klimom - 30400,00

***NOV POLJOPORIVREDNI TRAKTOR MAHINDRA 6050 4WD ***

-Godina proizvodnje: 2019
-Motor: dizel, 36,74 kW/52 KS
-Broj cilindara:4
-Hlađenje motora: vodeno, zapremina 8 litara
-Zapremina motora: 3533 cm3
-Pumpa za ubrizgavanje goriva: linijska - BOSCH
-Zapremina rezervoara za gorivo u lit.: 60
-Menjač sa reverzerom: delimično sinhro.sa reduktorom
-Broj stepena prenosa, napred/nazad: 15/15
-Priključno vratilo nezavisno: 540 o/min / 540 E
-Maksimalna snaga na priključnom vratilu: 45 KS
-Upravljač: hidraulični
-Kapacitet dizanja na krajevima poluga: 2.200 kg
-Električni sistem i baterija: 12V; 88Ah
-Kočnice su spoljne: dupli diskovi; potopljeni u ulju
-Dimenzije guma: prednje: 8.3 x 24 - 8PLY, zadnje: 14.9 x 28 - 12PLY
-Masa sa tegovima: 3.090 kg
-Dimenzije: D/Š/V: 366/190/220 (vrh auspuha)
-Kabina: Yariš - Turska - 290 kg

CENA TRAKTORA BEZ KABINE JE: 15.290 Eura sa PDV-om.
CENA KABINE YARIŠ JE: 2.000 Eura sa PDV-om.
CENA KOMPRESORA JE: 1.000 Eura sa PDV-om

TAFE 45 4WD
MOTOR: Proizvođač/tip : Simpson S 325 dizel motor sa direktnim ubrizgavanjem.
Broj cilindara : 3
Zapremina : 2.5 L
Prečistač vazduha : Suvi
Hladjenje : Vodeno pod pritiskom
Pomoć kod paljenja: Grejač na usisnoj grani
Ubrizgavanje goriva : MIKO linijska pumpa
Snaga motora : 47 KS pri 2250 o/min
KVAČILO: Dvostepeno, suvo, frikciono.
MENJAČ:Mehanički sa klizajućim zupčanicima na ulaznoj strain i
planetarnim reduktorom na izlaznoj straini menjačke kutije koji
obezbeđuje 8 brzina napred i 2 nazad.
PREDNJI MOST: Pogon na 4 točka
KOČNICE: Mehaničke (doboš)
UPRAVLJAČ: Hidrostatički upravljač
HIDRAULIČNI SISTEM: Pumpa : MARK III, klipna Kapacitet : 16 L/min pri 540 PTO o/min
Moć dizanja : 1450 Kg -na donjim polugama u horizontalnom položaju
CENA:
TAFE 45 DI 4WD = 15100€
TAFE 45 DI 4WD + ZASTITNI RAM = 15 550€
TAFE 45 DI 4WD + KABINA = 16 900€
TAFE 45 DI 4 WD + KABINA SA GREJANJEM = 17 100€

Model LOVOL 504 - Nova verzija Fotona
Tip i oznaka motora :A498BT1
Hlađenje motora : vodeno
Snaga (KW/KS) :36,8/50
Broj cilindara; Zapremina (cm3) : 4/3.168
Broj obrtaja u min. : 540/1000
Brzina KM/H : Napred (2,46-34,78) Unazad (2,15-30,49)
Snaga priključnog vratila (KW/KS) :31,2 KW/ 42,5 KS
Spojnica : Suva, sa dve lamele, nezavisno
Menjač Sinhronizovan ( SYNCHRO SHIFT )
Broj stepena prenosa nap./naz. : 12/12 sa reverzerom
Broj obrtaja kardana : 540/1000
Podizna moć na zadnjim polugama (kg) : 2.200
Duž./Šir./Vis./Klirens (mm) : 4100/1730/2700/325
Težina sa tegovima (kg) : 2.950
Pneumatici prednji/zadnji : 8,3-20“ / 14,9-24“
Zapremina rezervoara (Lit.) : 65L
Ostalo : Uljni prečistač vazduha

Dodatna oprema: Prednji i zadnji tegovi, kompresor, priključci za vazduh, 5 izvoda za hidrauliku, dve vučne kuke, topling , set alata i filteri za prvi servis.

Kabina: Bezbednosna, sigurnosna sa filtriranjem ulaznog vazduha, ravan pod, klima uređaj, CE stakla, sa bočnim otvaranjem stakala, električni brisač čeonog i zadnjeg stakla, instrument tabla sa digitalnom evidencijom radnih sati, termometar, pokazivač pritiska, radna svetla napred i pozadi, radio sa USB-om, grejno ventilacioni uređaj AC KLIMA opciono uz doplatu ; Radijane gume opciono uz doplatu

Model spada u kategoriju konkursa traktora državne subvencije.
17.300 €

Sa vlasnicima s kojima sam pricao kazu da je problem jedino u najvecoj brzoj u transportu, ne moze u brdu prazan ali u svim ostalim operacijama kazu da nema problem jer imaju veliki izbor brzina. Mada mi je isto rekao i covek koji ima Tafe 45 4wd, znaci 4-ta brza u transportu brdo vidi pre vozaca ali kako kaze u 3-cu i ide

Sa vlasnicima s kojima sam pricao kazu da je problem jedino u najvecoj brzoj u transportu, ne moze u brdu prazan ali u svim ostalim operacijama kazu da nema problem jer imaju veliki izbor brzina. Mada meti je isto rekao i covek koji ima Tafe 45 4wd, znaci 4-ta brza u transportu brdo vidi pre vozaca ali kako kaze u 3-cu i ide
Moj yto454 jedva uzbrdo izadje četvrtom brzom prazan... I to ako nije mnogo veliko brdo.

Ovaj Solis od 90ks ima baš slabu hidrauliku, 2,5t na krajevima poluga je u praksi malo, znači da može raditi s većim oruđima nego što ih može nositi...

Ovaj Solis od 90ks ima baš slabu hidrauliku, 2,5t na krajevima poluga je u praksi malo, znači da može raditi s većim oruđima nego što ih može nositi...
Verovatno da je tako, mada me iz radoznalosti interesuje koji je to prikljucak noseni da ga ne moze podici traktor koji dize 2,5tone a da sa njim moze raditi. Traktori od 90ks svakako ne podlezu subvencijama tako da nisu interesantni za ovu pricu, Mada ako pogledas solis 50- 60 fabricki dolaze sa najvise tegova od konkur. napred i mogu podici na polugama najvise od konkurencije ( ako im je verovati)

Nazad
Vrh