Slobodna diskusija o traktorima

^^Ja ovih dana krecem hidro polako da pakujem, cilindar i pumpa mi se "vuku po dvoristu" preko 5 godina ::000::, a isto nesto merkam da mu zviznem dobose i paknove od tama 130 da koci kao besan, ostali mi od diferencijala sto sam stavio na prikolicu, gume balonare 16-ce, pa su dobosi od 20' bili visak :osmeh:, probao na oglase da ih stavim ali se ne javlja niko......

Svaka cast onom ko sa 539 napravi 1500 sati godisnje,pa to nema ni u video igricama

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

I to samo sa jednim pravi toliko a o ostalim da ne pricamo,pa kod mene u selu svi traktori iz celog sela dal naprave 10 000 sati godisnje

Pa kad stignes da napravis tolike sate kad stalno radis u remontnom zavodu,da li ti znas koliko je 1500sati godisnje sa sano jednim od vise traktora koje imas

Pogledacu ih. Ja sam na njuškalu video oglase u Sloveniji. Pogledacu i ove oglase.

Evo ti nekoliko linkova na slovenske oglasnike za traktore:

Ako u Sloveniji kupuješ od firme dobivaš račun na neto cijenu bez pdv-a.

Radio sam u firmi, zaključio sam ako sediš u svom traktoru danas efektivno 8h više ćeš zaraditi!!!!!!
Računaj samo kultiviranje voćnjaka
1ha je moj 3ha usluga radi se svakih od prilike10 dana+ tanjiranje+ podrivanje+ prskanja+ pipalica
Baliranje a od ove godine se pojačava!
Košenje
Skupljanje
Prevoz
Gde je zima?? Bušenje rupa za sadnice, prevoz sadnica
Nema 2 dana za redom da se nešto ne radi, nekad čekam da stari sjaši da ja uzjašim
Branje kukuruza,nekad sam rokao 70-100kj
setva bar 20 celih dana nodetkom
Prskanje bar 2 puta
Ljudi moji meni nekad nije jasno od čega je on napravljen?!!!!

Prodao sam 'levator, šaljem spiralom

Ma sve je to lepo I I ja bih voleo nego mi nije jasno kako uspes da napravis prosek od 4 radna sata dnevno u jednom od traktora,pa 2 dana pada kisa onda naredna dva dana ne mozes od blata da udjes u njivu pa onda moras nedelju dana da ga ne gasis da vratis prosek

Evo ti nekoliko linkova na slovenske oglasnike za traktore:

Ako u Sloveniji kupuješ od firme dobivaš račun na neto cijenu bez pdv-a.
Hvala puno.

El samo ti imas traktor u selu

Ima oko 1000 domaćinstava i 350 traktora u selu
A retko ko od mladjih se bavi poljoprivredom i radi usluge, iz moje generacije 2 od nas 40, mnogo je starijih koji rade jedva svoje!!
A većina neće da rade usluge
Od 30 balirki radi nas 3_4 usluge
A trenutno ima oko 5000 ovaca na jaslama svi drze
Evo npr ja radim prodaju bala
Žitna slama, ječmena, graškovina, sojina, livadsko seno,lucerka,
Svi hoće da rade uslugu plugom i kombajnom retki smo mi koji radimo ostale poslove!!

Ma sve je to lepo I I ja bih voleo nego mi nije jasno kako uspes da napravis prosek od 4 radna sata dnevno u jednom od traktora,pa 2 dana pada kisa onda naredna dva dana ne mozes od blata da udjes u njivu pa onda moras nedelju dana da ga ne gasis da vratis prosek

Nekad i ne gasimo!! Stoji od 11_12 noću do 5 ujutru
A dok se više bralo radili smo dan noć
Mnogo kuća imaju 1-3kj zemlje ostalo još od kolonizacije a nemaju mašine, i dalje vole da drze par svinja, par ovaca, i nedaju u arendu

Luka da li stignes da vijas ženske od toliko rada? Naravno ako nisi oženjen coek 😂😁 Ne vredi samo ni raditi, sad sreo druga kaze do pola 6 nocas je programirao od popodne, i isao za 8h na posao, sta ce mu pare, kad se radi svaki dan ceo dan.

Videće kad dodju žena i deca, onda će i on uzeti neki zapadni da isti posao uradi duplo brže a da se pri tom puno ne umori. Onda može ostatak dana da provodi sa njima...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh