Slobodna diskusija o traktorima

Poredjenja radi TAFE 8502 wd

Tip: Simpson S 440, 4-taktni, dizel motor sa direktnim ubrizgavanjem
Broj cilindara: 4
Zapremina: 4000 CC (4,0 l)
Prečnik cilindra: 100 mm
Hod klipa: 127 mm
Prečistač: sa uljnim kupatilom
Hladjenje: vodeno

HIDRAULIČNI SISTEM
Tip: Pumpa MARK III 4 cilindra sa filterom
Kapacitet pumpe: 18 l/min pri 540 obr/min
Kačenje oruđa: U 3 tačke
Maksimalna podizna moć: 2145 kg u horizontalnom položaju

Poslednja izmena:
Po podacima sa sajta Agrovojvodine YTO x904 (3200kg na krajevima poluga) ima veću podiznu moć od YTO x1304 (2960kg na krajevima poluga)... Na Tractordata stoji podatak da je podizna moć Yto x904 1760kg dok za x1304 nema tog podatka...

Sa vlasnicima s kojima sam pricao kazu da je problem jedino u najvecoj brzoj u transportu, ne moze u brdu prazan ali u svim ostalim operacijama kazu da nema problem jer imaju veliki izbor brzina. Mada mi je isto rekao i covek koji ima Tafe 45 4wd, znaci 4-ta brza u transportu brdo vidi pre vozaca ali kako kaze u 3-cu i ide
Mislim da za takve traktore bez 60ks u brdu nema sta da traze, ipak je to 3t mase. On ima masu da dobro povuce ali u nizoj brzini...vise konja rasterecen motor, i u neku ruku udobniji rad....

Ko reši da kupi neki od ovih modela biće u velikoj dilemi.
Ipak mi se cini da je bar po iskustvima clanova foruma mahindra najbolja kupovina u ovoj klasi, cenom i kvalitetom.
Kako vidim svi navode od mana jedino buku u kabini sto je opet banalno naspram kvarova kakve imaju vlasnici kineskih traktora. Mahindru mi ima rodjak mada onu 595 (52KS) turbo bez prednje vuce ali traktor u bilo kom radu i u oranju ne bi se postideo 560IMT a bogami ni veceg, bez ijednog kvara vec 10-ak godina. A okretan je kao 539 a ne i bolje.

Poslednja izmena:
Ovde je stiglo 4 Mahindre za protekle 2 godine.Ne rade nešto mnogo a i suviše je to kratak period za bilo kakav sud.Od Kineza Foton 804 se pokazao dobro jer je bio jedan primerak u selu kod gazde koji mu je dušu vadio ali je nije izvadio.

Takav 454 ima u susednom selu.Ono je grom od traktora.Vuče berač Z 223 i radi sve živo.Možda je samo loša serija u pitanju.

Od menjača hidraulike,pvp, dizne 2puta
Diferencijal, kvačilo, sve smo radili na njemu
A nije teške poslove radio, setvospremač, špartač, setva prskanje, voćnjaci 4ha,

Prodao sam 'levator, šaljem spiralom

Mislim da za takve traktore bez 60ks u brdu nema sta da traze, ipak je to 3t mase. On ima masu da dobro povuce ali u nizoj brzini...vise konja rasterecen motor, i u neku ruku udobniji rad....
U potpunosti se slazem,
Ali da ne budemo bas razmazeni, do juce su ( a bogami i jos ce) 539, 542 i poneki 549 bili alfa i omega u selima kod nas gde su brda bas brda, male parcele, sume vrlo zaje..ne. Tako da ce traktori ove klase sa 4WD sigurno obavljati posao.
Usvakom slucaju su bolji oni od 60KS ali to znatno podize cenu.

Ovde je stiglo 4 Mahindre za protekle 2 godine.Ne rade nešto mnogo a i suviše je to kratak period za bilo kakav sud.Od Kineza Foton 804 se pokazao dobro jer je bio jedan primerak u selu kod gazde koji mu je dušu vadio ali je nije izvadio.

Kolega ZICAPROM je mozda i najbolje opisao iskustva sa mahindrom 7030 og 65 KS

Poslednja izmena:
Uh, ne bih imao nista protiv one mahindre 4x4 :osmeh:, ali posle ove sezone na ferkicu sa m34 motorom mislim da bi mi svaki fabricki traktor bio malo trom u odnosu na ovo ::traktor1::...

Verovatno da je tako, mada me iz radoznalosti interesuje koji je to prikljucak noseni da ga ne moze podici traktor koji dize 2,5tone a da sa njim moze raditi. Traktori od 90ks svakako ne podlezu subvencijama tako da nisu interesantni za ovu pricu, Mada ako pogledas solis 50- 60 fabricki dolaze sa najvise tegova od konkur. napred i mogu podici na polugama najvise od konkurencije ( ako im je verovati)

Pa razmišljam na glas, traktori u tom rangu imaju većinom podiznu moć na kraju poluga od cca 4t, tako da je ovo u startu puno manje. Zatim, taj traktor ima snage da radi sa kombinacijom rotodrljača+sijačica od 2.5m, ali takva kombinacija sa sjemenom teži najmanje dvije tone, a i udaljena je od traktora, pa težina raste. Ista je stvar i s plugovima, ona može vući trobrazdni okretač, ali oni su svi preko tone, plus to što radi kraka sile opet imaju veće djelovanje na traktor i samu hidrauliku. Tako da je šteta što to nije malo pojačano....

Arma 854 podizna moc 3200, u praksi dizao sam oko 2.5t tereta i to je limit za prednjicu. Subjektivni osecaj je da ce hidraulika ( ima unutrasnji cilindar i 2 spoljna dodatna) dici sta god zakacis ali ne moze traktor sa tezim prikljuckom da radi. Na 2t tereta nema problema i moze se voziti po ravnom najvecom brzinom. Od svih i meni Mahindra od subvrmcionisanih deluje najbolje.

Teško ući u kabinu, bar ivaj 595 što sam radio sa njim, kabina šuplja!!!
Lepo radi, lepo vuče, dosta tih unutra, ali npr nije za mene!!!
Ja sam malo specifičan vozač

A pazi godinama sam ŽNJARIO T40 i 82 oba KLAUDTOFOBIJE!!
Ana T 40 zadnji prozor mali kao na klozetu
Ja isekao lim turio veći!!

Meni sa 80 kg je T40 bio tesan izlazio sam iz njega izubijan sa svih strana. Mogu misliti kako je jačim momcima kao da te udario voz🚃

Sto se tice snage kod kineza oni fabricki dolaze sa jako ustrojenim motorima. Pogledajte lovol 504 i yto 504 isti motor A498BT1, cak 3168 cm3 i 50ks. Tafe sa samo 2500cm3 ima 47ks, dakle cak 26% veca radna zapremina a samo 6% veca snaga. Po kubikazi je taj motor blizi DM34 iz 565/ Rakovice 65 (3300 cm3) nego 549. Mnogi su povecali punjenje na pumpi i dobili dosta snage.

@ZICAPROM Ti si bese povecavao punjenje na 504 ?

Nazad
Vrh