Slobodna diskusija o traktorima

Nisam oženjen, godine sustizu, sutra 32 pune
Zadnjih 3_4 god sam to na žalost zapostavio
Raskid posle jako duge veze, tada sam dao otkaz i vratio na selo, mislim da nisam pogrešio u obe odluke?
Naravno da radim na tome
Žena za zabavu ima uvek, ali na žalost žena koje su za kuću i porodicu sve manje
Iskreno se nadam da će se uloženi napori na tom polju isplatiti

Prodao sam 'levator, šaljem spiralom

Videće kad dodju žena i deca, onda će i on uzeti neki zapadni da isti posao uradi duplo brže a da se pri tom puno ne umori. Onda može ostatak dana da provodi sa njima...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
Druze ja nisam protiv dobre mašine, samo razmišljam racionalno!
Nisam dovoljno ekonomski jak da sebi prijuštim traktor od 30_50k eura
Druga stvar evo kolega reče ima mtz 820 i 30kj zemlje
Iskreno malo površine za bolji!!
I ovaj ne radi ništa, 3-4dana poore i 1,5_2 dana spremi

Jeste Siniša, gledao sam danas taj oglas, i onaj u Kikindi. A u Kikindi je još bolji.
I postavio sam ovde pitanje, o iskustvu sa takvim traktorom, kakav je u teškim poslovima?

Kod tebe, za tvoju površinu, ko izmišljen. Ima kod nas u selu 3 komada takva, s'tim da su dva kupljena nova a jedan polovan. Jedan nov (ima par snimaka na yt) je napravio podosta radnih sati (sve je čovek radio samo sa njim a tu je negde cifra oko 150-200kj) bez nekih većih problema, dok je drugi imao problema ali je taj u jednoj godini obradio toliko zemlje koliko ti možda nećeš za 10. A nije se odmah počeo kvariti.
I ako se dobro sećam ima neke razlike između ta dva.... tj, nisu isti motori valjda..... Al, nisam siguran. Gled'o sam i tog iz Kekende i deluju mi oba da su baaaš očuvani.
U teškim poslovima, kod nas, im se kače sledeća oruđa; Lemken obrtač 3x nekih 14coli, vučna tanjirača konsum 28 diskova, neki stari gruber regent od 2-2.5m i naravno ono u čemu najviše pate kamionske prikolice goša, utva, i sl. sa friznutim stranicama u tandemu i u brutu par vagona. E to im dušu vadi. Ali koliko vidim ovi iz oglasa su čuvani a i kod tebe će biti.
Kupuj! :)

Kada bi razmialjao da auto ispod 20k km godisnje je nerentabilan pa traktor sa manje od 800itd ne bi nista imao svoje. Ja napravim tih 800-1000rh ali u zbiru na 4 traktora. Imt su izamortizovani 20173 puta a turcina sam kupio da olaksam sebi zivot i nijenog trenutka nisam racunao koliko ce oraviti sati.

Case jx 95 kad se pojavio kod nas u prodaji koštao je nekih 24 000e + pdv, nesto kasnije 25 500+pdv. Od 2009. ili 2010. su podigli na 29 900, tako nesto. Ali i tada je moglo da se ugovori za nesto nize. Spolja lep, a unutra kad udjes kao kinez. Mada dobro su se pokazali ti traktori.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Meni više odgovara tafe, solisa ovde nema uopšte, ako ništa u tafea staje i naš menjač, i motor
Medjutim čovek u selu ima tafe 42 već 10g
Napravio 7000h samo kvačilo radio
A ili kosi rotacionom165
Balira
Berač
Ore
Sprema
Na Čeneju isto kod Petka se naradio Tafe42 oko 4000h
Tako da za sad pozitivna iskustva
Solis mi nije poznat, liči mi na malog kineza a on se loše pokazao za razliku od velikog
Tako da glasam za TAFE

Ok, tako sam i mislio.
Kod nas ima tih solisa 7-8 sto ja znam, za dva znam da su ih uzeli ljudi koji rade (izvlace) gradju i drva za ozbiljne pilane i da su zadovoljni.
Mislim da gresis sto upuredjujes solisa sa kinezima, a i kolega koji pominje foton lovol silno gresi jer kaze da su kinezi kvalitetniji od indijaca. Iskustva pokazuju drugacije. Eto tafea svi hvale, a imaju i godina i radnih sati, mahindre isto tako na sva usta svi koji ih imaju, solisi su jos nepoznati i relativno novi ali imaju garanciju 3 godine i niko se ne zali. Dok bar za manje kineze se to ne moze reci.
Onaj lovol jeste ko lutka i spolja i iznutra ali po iskustvima drugih ne bih se usudio mada najvise pruza za iste pare.
Vidi, ukucaj mahindra 6050dw koja je u rangu do 50 ks znaci u klasi tafea koji je 47ks, ne bih rekao da je nared nizak klirens, ali ono sto ona pruza u odnosu na tafe je za ne uporediti. Brzine 15/15 rezerver, ubrizgavanje bosch, hidraulik dize 2,2t, kocnice diskovi u ulju, dve brzine kardana, kabinu da ne pominjem menjaci sa strane ravan pod itd.
Ako uzmemo da je kvalitet indijskih traktora tu negde skoro pa isti, ne vidim ralog da bi tafe odneo prevagu kod kupovine jer se kod njega najmanje dobije za ulozene pare. Jer da budemo realni nije sigurno bolji a ni gori od ova dva a cenom je isti ili skoro isti, a kao traktor je neuporediv sa ova dva pa i da je za nijansu kvalitetniji, sto neko rece ovde tehnologiju iz sezdesetih godina platiti kao i savremen traktor nije bas najracionalnije.
Nemam nista protiv tafea, cak sam i ja gledao njega ali ako idemo onom dobiti najvise za iste pare i u istom kvalitetu
tu tafe ili sad IMT nema sta da trazi. Ne mogu da nadjem ni uz najbolju volju razlog za tafe u odnosu na ova dva, jedino sto si rekao mogu nasi motori i menjaci a i svima su nam poznati i relativno prosti ali novim traktorima necemo valjda to gledati. Jer ako cemo tako gledati, za 2000 kupiti los 558 i jos 2000 za remont motor menjac hidraulik i jos 2000 za prednju vucu i dobijemo traktor od 58ks sa duplom vucom za 6000e, i koja je prednost tafea posle a kosta 17000e, drzava vraca 800000.00 din =6800e, opet dajes 10200e. Mislim, ne ubedjuem te taman posla, vise razmisljam naglas sto bi rekli a i ti ces sigurno dati neki konstruktivan predlog ili savet.
Samo ne znam da li mahindra spada u ovu pricu o subvencijama, ako neko zna nek kaze.

Poslednja izmena:
Ako nastavim da krljam sa 539 ovako ću izgledati za 10g
bc39f5db282954b683fe0360b5a67038.jpg

Nisam oženjen, godine sustizu, sutra 32 pune
Zadnjih 3_4 god sam to na žalost zapostavio
Raskid posle jako duge veze, tada sam dao otkaz i vratio na selo, mislim da nisam pogrešio u obe odluke?
Naravno da radim na tome
Žena za zabavu ima uvek, ali na žalost žena koje su za kuću i porodicu sve manje
Iskreno se nadam da će se uloženi napori na tom polju isplatiti

Na tom planu ti poradi-jebeš traktor.Novaca nikad dosta :ppozdrav:

Tafe-IMT je jednostavno preskup za ono sto nudi. Da je 42 6-7k eur, a 45 duplak 10-12k eur mogli bi da kazemo da je racionalna kupovina. 17k eur za 45 dv je stvarno previse. Da ima bar skroz odvojenu kabinu i reverzer pa da kazemo da je ok. Kocnice jeste da nisu trajne kao mokre ali su vrlo jednostavne za odrzavanje i obavljaju posao, dovoljno su jake.
Palio sam Mahindru 6060 na sajmu i jako me je razocarala velika buka u kabini, cela kabina vibrira na leru. Tu su kinezi 3 klase ispred svakog indijca.

Potpuno se slazem sa petrom po pitanju cene tafea, preskupo za ono sto nudi, tj mozda on i nije tolko skup kolko ga ovi nasi skupo prodaju. U svakom slucaju treba sacekati i videti koja ce cena biti ovog tafea-imta naseg i koliko ce ga drzava subvencionisati, po meni na sadasnje cene valjalo bi bar 50% ako misle da prodaju

Nazad
Vrh