Slobodna diskusija o traktorima

Meni sa 80 kg je T40 bio tesan izlazio sam iz njega izubijan sa svih strana. Mogu misliti kako je jačim momcima kao da te udario voz
A zamisli kad sam ga ja popeo na drvo, i ovoliki ispao do pola na mali prozor nazad
Strća kasnije ubacio veći prozor nazad, veću šoferku, skratio osovinu volana, onda nije bilo tako loše

Prodao sam 'levator, šaljem spiralom

Ево једне креације за транспорт сламе. Види се где је састављена и још продужена на 5-ом точку.
2a77b3d28aef38f56d9109c53b4c689f.jpg

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Sta vredi uzeti za nekih 7k evra maksimalno. Bilo da je 4wd ili 2wd.... Neki savet bi dobrodošao...

Arma 854 podizna moc 3200, u praksi dizao sam oko 2.5t tereta i to je limit za prednjicu. Subjektivni osecaj je da ce hidraulika ( ima unutrasnji cilindar i 2 spoljna dodatna) dici sta god zakacis ali ne moze traktor sa tezim prikljuckom da radi. Na 2t tereta nema problema i moze se voziti po ravnom najvecom brzinom. Od svih i meni Mahindra od subvrmcionisanih deluje najbolje.
2,5t digne? I može da nosi? Traktor od 80ks o_O
Kako funkcioniše taj plivajući, ima verovatno onaj hidraulicni akumulator negde?

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Tumosan od 80ks digao je moje Tabanalo za suncokret koje ima 2t,otisao 10km na njivu,radio ceo dan i vratio ga nazad,nije nigde procureo ni zamastio tako da je hidraulika za respekt.Ja sa rusom 892 to ne mogu da uradim.

Pa kad je pravi traktor samo što im je malo slaba reklama.

Zato ostali turski traktori imaju reklame da su već i dosadne, kao na vašaru koji prodavac galami taj proda i govno upakovano, a taj koji sedi i čeka mušterije ne proda skoro ništa.

Tumosan od 80ks digao je moje Tabanalo za suncokret koje ima 2t,otisao 10km na njivu,radio ceo dan i vratio ga nazad,nije nigde procureo ni zamastio tako da je hidraulika za respekt.Ja sa rusom 892 to ne mogu da uradim.
Taj timosan je gabaritno sličan YTO kinezu, koji ima i težinu, pa i razumem da to nosi, dok ova Arma od 85ks je tezine oko 3,5t bez tegova, a da nosi više od polovine svoje težine punom brzinom od šale, a taj teret i neki ozbiljniji traktor ne nosi bas od šale. Ili je do toga, što možda svako ima svoj doživljaj kako traktor oseti taj teret.
Vidjam takve traktore u selu, I okolini, pa mi ne izgleda baš da to tako olako nose...
Znam kada je kolega gledao te traktore, niko mu nije garantovan da će podići sejalicu od 8 redi, I raditi sa njom bez problema, a bili su u pitanju od 110ks turcini.

Teret je paleta sa vestskom 1500kg i traktorski viljuskar sopsteven tezine oko 400kg. Iz vocnjaka dovezem po 1500t jabuke kada zavrsavamo radni dan na vikjuskaru. Idem i letnjim putem kao i asfaltom 16 brzinom. Za sejalicu 8r ne znam jer je poluga duza.

To naravno radim sa tegovima svim napred a zadnje tegove skinem. Ima na forumu ljudi kojima sam tovario paletw vestaka iz promista od 1500kg lagano on to dize i radi sa tim.

Sad je jasno, posto je tu teret blizu traktora i mala je vaga.
Na koliko obrtaja motora ide max brzinom?
Nisam znao da Arma ima za transport taj ventil, jel si mozda zagledao, kako funkcioniše? Ima li negde hidraulicni akumulator kod cilindara ili?

Nisam zagledao. Prvo sam probao 700kg paletu, pa 1000 pa 1500 i 2t. 2t mu puno dize prednjicu po malo ali digne i to.

Pitam, jer mnogo znaci taj ublaživac u transportu, nema toliko poskakivanja prednjice, a ja ga nemam, pa to planiram da ubacim, ali nikad.

Odlična stvar je ublaživač za transport ali nemojte zaboraviti na poluge,bolcne,ramena i topling.Ume da dodje do pucanja u transportu.

Kod bilo kakve vrste amortzacije hidraulike.Bilo elektronske,bilo mehaničke sa tim "akumulatorima" pritiska.

Zar nije njixova svrha da sprece pucanje ?.Ja sam razmisljao da ugradim hidro akumulator na rusa ako nabavim za njega prskalicu i rasipac veci,bas iz razloga da sprecim pucanje ramena,sto zna da puca kod njega,poluga,ili jos gore poluosovina.

Ublaživač kako sama reč kaže služi da ublaži udare a ne može spasti poluge, ramena i toplinke.Vidite i sami kako otpadaju i pucaju veliki plugovi.Tu ublaživači ne pomažu ništa ali mirna vožnja itekako.
Na žitnim kombajnima ublaživači stoje na ulaznom grlu koje nosi heder i kukuruzni adapter pa se opet desi da pukne grlo ili otpadne a sve zbog ljudskog faktora.

Proizvođači preporučuju korištenje ublaživača kako bi se smanjio stres materijala u transportu, ali i održala stabilnost traktora na cesti. A problemi se događaju uvijek, zato i ja mislim da je najbolje voziti polako.

Za stabilnost traktora i prikljucnu masinu me nije toliko briga,ali za traktor da nesto ne pune.....Ne moze biti isto kad npr traktor rastura vestak kroz njivu i svako jace cimanje preuzima hidro akumulator,nema direktnih udara na poluge,ramena itd,za razliku od traktora bez hidro akumulatora i svaku najmanju neravninu trpe poluge i ostali elementi.
Da puca i kod jednih i drugih,normalno da puca,ali koliko bi tek pucalo da npr ti svi veliki traktori ni nemaju te hidro akumulatore ?,ne bi ni otisli do njive sa petobraznim plugovima pre nego sto bi ih vukli kuci u delovima.
Nije li clan MIndjusar ugradio neke hidro akumulatore na njegovog dajca bas zbog nosenja veceg rasipaca,a on rastura vestak 15+km/h po njivi pa bude tu dobrih cimanja po hidrauliku.

Koliko znam ,neki veliki JD nemaju hidro akumulator ali im ne pucaju poluge .Kada ide drumom plug ga baš ljulja. (pre par dana sam video jednog)

Nazad
Vrh