Slobodna diskusija o traktorima

Aco 74 pogledaj u jugokomerciji imaš dobar mkormik 115 sa užim gumama ( može i međuredno) i 3200 sati ako se dobro sećam sa imanja iz Stapara čini mi se, taj tamo nije orao verovatno.

Nazad gume 13,6r38 napred 12,4r24 vogel i nema brige bar na čeneju

Prodao sam 'levator, šaljem spiralom

Mims stalno mi na umu bojčetić. Da ne završim kao on. Ceo forum odahnuo kada je kupio traktor.
Apropo radnih sati koje treba godišnje traktor da radi. Kada sam radio na farmi na sastancima su savetnici komentarisali da nov traktor koji je za teške poslove mora da radi minimum 800 sati godišnje da bi bio rentabilan. To su traktori 180 i više ks. Ovi picopevci 39 ks su realno daleko od toga. Pa ako radi 1000 sati u gazdinstvu, pa to je prosečno 3 radna sata dnevno. Znači iz kreveta u traktor, iz traktora u krevet. Nije nemoguce kod farmera, al realno to bez više traktorista skoro je nemoguće. A kad ja kupim traktor za 2500 evra (Štore 502), pa nema tu nikakve potrebe za pitanjem rentabilnosti.
Kako se pokazao Case JX95, u oranju potrošnja i tako to.

Nov zapadni za 30kj hrabro!!!!!
Druze svaka čast! koje kulture radiš kad možeš da prijuštiš traktor od 20k eura

Nisam rekao nov zapadni ali 20 000 da. Pošto imam vrlo zahtevan posao, a zemlju ne želim da dajem u arendu, potrebna mi je ozbiljna mehanizacija. Mesto 820 treba da se kupi drugi. Nisam ja u ovom poslu od juče, moji nikada nisu bili čisti paori, pa ni ja. To me odškolovalo, to je moj kapital, i budućnost moje dece. Zaradi se i više od arende koju bi dobio od drugih.

Nije ravan most.. i od tih 425 sati ima 100 sati napravljenih u mestu, upali ga mozda jednom mesecno i radi celo pre podne u supi..

Sa 539 1000_1200h i nije mi žao drzati ga u FULL stanju jer to zaradi
Npr radi oko 4ha voćnjaka 10_12 kultiviranja, 5_6 tanjiranja
3_5 prskanja
Pipalica freza
Košenje detelina i livada, skupljanje baliranje, prevoz, transport i širenje stajnjaka
berač kukuruza, tarup,setva prskanje špartanje, rasipač, baš se naradi, idem logikom kad nateram 15000h prodaji ga naravno izmedju jednom izremontuj pretresi sve, prodaj biće lep mlad
Uzmi drugi ili novi kao ovaj što sam našao u selu 400h 15godina
Većih ima više pa malo prave, 560_transport, čišćenje ovčarnika utovar stajnjaka, oranje spremanje 40-60kj + nešto usluga, najviše u podrivanju voćnjaka na 50_60cm krtična drenaža naravno 1 radno telo+ bukagija 1_2 spora blokada
Slabo sati 400_500h ništa

Koliko ti sam sati odvezes? ja u sumadiji sa fergusonm nesto preko 200 sati ove godine, 8000 malih bala, 500 rolo, plus nesto kosenja i skupljanja usluzno, spremljeno i oterano do grada oko 130 metara drva, i par hektara obradjeno, kada bi po nasem terenu napravio preko 1000 sati za godinu dana isao bi posle cetvoronoske ::sramota:: ....

Poslednja izmena:
Aco jesi li razmišljao o tome da odeš do Slovenije i tamo pogledaš traktor kod nekog kmeta koji je rešio da podmladi svoj vozni park?!
Ta jesam. Ali kako? Gledao neke oglase. I video nek case cs zanimljiv. Al kada dodam pdv na tu cenu vec je podosta. Pa transport i carina i eto preko 20 ihahaj. Imas neku opciju za ponude? Nije Slovenija preko sveta. Al na blef nema logike krenuti.

Koliko ti sam sati odvezes? ja u sumadiji sa fergusonm nesto preko 200 sati ove godine, 8000 malih bala, 500 rolo, plus nesto kosenja i skupljanja usluzno, spremljeno i oterno do grada oko 130 metara drva, i par hektara obradjeno, kada bi po nasem terenu napravio preko 1000 sati za godinu dana isao bi posle cetvoronoske ::sramota:: ....
Od tih poslova stari seje pola, prska, baca djubre
Ja većinu napravim leva ruka mi jača od desne volan,volan je ok ali su gume KAMA 4 ŠARE, lakše ide sa 3 šare
A ako ćeš verovati 560 sam vozio u junu i 2 dana balirao sa njim i tek u decembru sam orao 1 dan
Sad ću 5_6_10 dana ja raditi sa njim utovarat torine i stajnjak a sa 539 vučem
Veruj 560 jest malo bučniji ali hidro volan,dobro sedište, mekane komande, udobniji je od 539

Nazad
Vrh