Slobodna diskusija o traktorima

Drugar probacu ti to ovako pojasniti.
Zamisli da vuces veliki teret uzbrdo i da si krenuo vecom brzinom i osetis da traktor nece uspeti da uzvuce teret e onda stupa tu multipover povuces rucicu i on u samom kretanju polovi brzinu i ti savladavas uspon bez problema.Kod mene je multipover neko od prethodni vlasnika izvadio pa sad ja orem 4 sporom i 1 brzom rec je o zetoru cryustalu 8011 a cuo sam kod onih koji imaju ovaj traktor sa multipoverom da oru 2 pa cak i 3 brzom.Nadam se da sam ti malo priblizio svojstvo multipowera.

cika_jova je napisao(la):
peter

jel moze malo opsirnije, nije mi jasno ovo polovljenje brzina
Isto sto i reduktor samo ima spojnicu sa lamelama pa se moze ukljucivati u toku voznje bez kvacila. Pocelo da se koristi pre50godina kasnije preraslo u power sift menjace. Polovljenje brzine= redukcija na2:1.

meni na mtz 82.1 krci kada saltam multipower,jel to tako treba ili...? :sta:

pocerina je napisao(la):
Kod mene komsija ima nekog Maseya iz sedamdeset neke, i cini mi se da ima nesto tako. Jel moguce da tako mator traktor ima multipower? Mada to kod njega ne radi
Koliko ja znam kad multipover neradi nemozes kociti motorom.Bar je tako kod MF-a.

Ako moze jedno obasnjenje
Dali sa multipover - om mozes bez kvacila prebaciti u nizi stepen.
Ili on ima "neki" princip rada, kao Sliter da dobije odredjen procenat vise snage.
Kod Slitera je to na dugme, neznam dali je multipover, ili neka druga opcija.

Multipover radi bez kvačila, uključuje se pomoću jedne ručice (ventila u stvari) koji uključi hidraulični klip koji zakoči oblogu planetarnog reduktora. Multipover radi istu funkciju kao što npr Imt ima reduktor brze-spore.
I ako je uključen i isključen trebalo bi da može da koči motorom, ne vidim razlog zašto ne bi kočio. :sta:

Код МФ-а нема моторног кочења преко мултиповера али нисам сигуран дали у брзој или спорој. Једна је брзина увек укључена преко једносмерне спојнице а друга се укључује преко ручице и хидрауличне спојнице. ако је укључена брзина преко једносмерне спојнице нема моторног кочења јер излазно вратило може да се окреће брже од улазног.

mirko_markovic67 je napisao(la):
Код МФ-а нема моторног кочења преко мултиповера али нисам сигуран дали у брзој или спорој. Једна је брзина увек укључена преко једносмерне спојнице а друга се укључује преко ручице и хидрауличне спојнице. ако је укључена брзина преко једносмерне спојнице нема моторног кочења јер излазно вратило може да се окреће брже од улазног.
u brzoj,ja imam MF koji ima multi power,ali mi nazalost ne radi :nono:

Kurkela je napisao(la):
Ako moze jedno obasnjenje
Dali sa multipover - om mozes bez kvacila prebaciti u nizi stepen.
Ili on ima "neki" princip rada, kao Sliter da dobije odredjen procenat vise snage.
Kod Slitera je to na dugme, neznam dali je multipover, ili neka druga opcija.
Kod stariji masina mp je mehanicki preko poluge reaguje ,a kod novijih to radi preko elektro magnetnih ventila ili kao kod zetora preko zracnog sistema.
Post je spojen: [time]1300841059[/time]
Ako se mp ne napravi ili ne prepravi kod mf-a taj nemoze dugo imati kocnice.
u brzoj,ja imam MF koji ima multi power,ali mi nazalost ne radi :nono:

Dejanco je napisao(la):
bas zato mislim da IMT560 ne treba da ima majne gume od 16.9 28 da bi dosla snaga do izraz
Bosonoga je napisao(la):
Nije loš traktor ali ima tih bolnih točaka kao kočnice, velika potrošnja i mala snaga u odnosu na težinu. Neki dan sam bio u šumi i čovjek dođe s IMT 560 stari tip i prikolica za njim , gume srednje. Teren je srednje brdo i blato. Krenu on uz brdo kad nema šanse da uzađe, patio se tako pola sata, na kraj dotjera IMT 533 zakači za njega prikolicu te on po istom terenu izađe bez problema. E u toj me je situaciji taj IMT 560 totalno razočarao ipak sam očekivo više od njega.
u pravu si za gume imao sam 16.9 i matori bi crko da nije stavio 14.9 i kad smo poceli orati skenjao se matori sad smo vratili 16.9

Neznam za john deere, ali moj komsija vuce setvospremac 4m sa CASE 95ks ... ali nema bas neki korak, a za setvospremac je vazna brzina... ja mislim da ti je dosta 3.5m pa da radis ko covek...

Vucem 2,9 metara majevicu sa imt 560, doduse nemam neku brzinu ali jbg ispao mi malo ::novac:: spremac pa ...

Moj rodjak ima poučnu priču o čoveku koji nije imao nos, pa je išao u prodavnicu da ga kupi. Kad je otišao tamo, ista cena i za mali i za veliki. Kaže: daj mi veliki. :haha:

Nazad
Vrh