Slobodna diskusija o traktorima

zorancile je napisao(la):
Ne znam za MF, ja sam mislio na Zetora.

Moj komšija ima Zetor 3320, izgleda da i on ima multipower, jednom mi je vozio kukuruz (asfaltiran put) ali ima i uzbrdica i nizbrdica jakih, uzbrdo je pod punim gasom pritisnuo neku papučicu ili šta već, nisam gledao jbga, traktor je naglo usporio (a prije toga se zestoko davio je je uzbrdica bas gadna) i tako se popeo na brdo i nastavio i nizbrdo, kada se spustio opet je nesto pipnuo i traktor je opet ubrzao (a nije dirao ni mjenjač ni reduktor). Čini mi se da ima neka papučica na podu za to, ali nisam siguran. Mnogo korisna stvar, sve u svemu.

To je to nebitno di se nalazi rucica funkcija je ista kod mene je ta rucica ispod volana ali na zalost ne deluje jel multipower je neko izvadio ne znam zasto nekom je smetala ili se cesto kvarila uglavnom i bez nje mojim zetorom kristalom sam zadovoljan a vremenom cu gledati da ubacim multipower nazad zasto da nebude jos bolji nego sto je sad kad vec moze ....

Pa ja imam imt setvospremac 2.9 idem sa njim 16 kmh i stalno mi nesto pukne na setvospremacu.I onda reko da vidim dal bi vuko 4m pa ga nebi kidao.

leopard84 je napisao(la):
To je to nebitno di se nalazi rucica funkcija je ista kod mene je ta rucica ispod volana ali na zalost ne deluje jel multipower je neko izvadio ne znam zasto nekom je smetala ili se cesto kvarila uglavnom i bez nje mojim zetorom kristalom sam zadovoljan a vremenom cu gledati da ubacim multipower nazad zasto da nebude jos bolji nego sto je sad kad vec moze ....
Jel u Morovicu nema neki majstor za Zetore da ga sredi ??

Здраво свјема! :D

Имам проблем са мотор , са 2 клипа, од трактора John Deere Lanz 300 , 31 конј.
Меша ми воду и уље, увлачи у цилиндар и избацује на ауспух,изгледа да на галви мотора около вентила има неке рупице фабричком грешком од ливења остале...

Потребна ми је нова глава, или мотор од истог трактора,или трећа опција ,да ли неко зна или има мотор са два клипа да паше на овај трактор...

Хвала! :cao:

Za zetora u Morovicu imam mog strica kao odlicnog majstora specijalizovanog bas za zetore ali popravlja i druge traktore medjutim preokupiran je poslom radi i odrzava traktore kako kod nas tako i u Hrvatskoj nije problem meni za majstora on ce naci vrermena za mene ali ja sam taj koji moram procunjati delove za njega ovde ima slabo zetorovih delova pretezno su to mtz i imt traktori na mom podruciju ali i ne zurim prikupljam informacije i imam zamisao da mu ubacim motor od 120ks prednju vucu multipower i da mu doteram sam izgled to jeste kabinu da uredim ofarbam itd

kad sve sabereš za te pare koje ćeš potrošiti kupiš uputan traktor,osim ako nevoliš da komplikuješ život

Za te pare nemogu kupiti dobar traktor a da nemoram opet ulagati u njega prema nekom cenama koje sam nasao to bi me izaslo od 3500 do 5000eura ako mi nadjes za te pare dobar traktor od 120ks a da je ispravan ok meni bolje :D

Za te pare nemogu kupiti dobar traktor a da nemoram opet ulagati u njega prema nekom cenama koje sam nasao to bi me izaslo od 3500 do 5000eura ako mi nadjes za te pare dobar traktor od 120ks a da je ispravan ok meni bolje :D
Evo ti ovaj, sve radi na njemu čak i multipower imaš i prednju vuču blizu mene.Može i na odloženo plaćanje samo da mi ne stoji tu

Pa drugar to je primamnjiva poruka koliko ::novac:: i ako radi sve kako treba koji je razlog da ga nekoristis

tibor je napisao(la):
Evo ti ovaj, sve radi na njemu čak i multipower imaš i prednju vuču blizu mene.Može i na odloženo plaćanje samo da mi ne stoji tu
Ovaj traktor se prodaje ?

jeste bas taj, ne znam kojom ga vuce mogu ga pitati, kad ide dublje da zatvori brazdu onda mu dize jedno krilo da bi imao zeljenu dubinu i brzinu valjda, znam da mu je potrosnja oko 5 lit kj na spremanju? kolika je kod tebe u oranju recimo, jer u Kisacu koliko znam je lako zemljiste.
pogledaj kako radi
http://www.youtube.com/watch?v=Bw-qDdYVsdE

mozda ce da te zbune one prednje gume ali nisu original, stavio je široke jer one standardne su propadale

U kisacu je teze zemljiste ako ne znas a potrosnja po jutru na dubini 28 cm je oko 14 lit,a repiste na 33cm 16lit po jutru.A prosle jeseni tj 2009 je trosio 9 lit po jutru na 28 cm sojiste i isao sam 14 kmh to je b-3 brzina,a repiste je na 33-35cm trosio 12litara i isao je 8 kmh.

pitanje za sve forumase...Sta mislite koji je traktor bolji orac?!Mtz 820 ili Zetor 8011 crystal?

Po meni zetor!
Post je spojen: [time]1301381089[/time]
E ali kod nas kada ugare idu sa 3 brazde ali kada duboko oru tj zimsko onda 2 to belarusi ali case jx 95 i ovaj moj jd mi uvek sa 3.

Zetor definitivno iako ima mtz prednju vucu to mu neigra veliku ulogu u oranju pa cak i u nakvasenoj i mokroj zemlji bolje zetor prolazi od mtz ne znam zasto ali tako je u to sam se uverio licno..

Nazad
Vrh