533 zbog teskog zamajca se jako tesko zaleti ali isto ga je zbog toga i tesko ugusiti. Meni se licno ne svidja ta tromost nikako mada radi se i sa tim.
Bojceticu ne zaboravi da je taj 539 napravljen za vreme sankcija i ratova. Jednostavno dosta su isfusareni primerci iz 90ih. Primer 539 '81 godiste radio bukvalno sve na oko 5ha vocnjaka i isto toliko ratarenja do ~2008. kad je kupljen Jinma. Sat od kako znam za sebe ne radi, stao na 4000 sati. Na njemu apsolutno NISTA nije popravljano osim semeringa radilice 2000 i neke. Tad je i polomljena polugica gasenja pa je zbog toga skidana i pumpa.Hidraulika neotvorena,menjac isto. Cak i prekidac na reduktoru da pali samo kad je izbacen radi beskprekorno. Motor produvao i trosi ulje ali i dalje vukao kao sumanut. Prodat 2014.
Sad ovaj 539 '93 godiste sa 2000 sati radjen semering radilice, curelo gorivo i ulje na X mesta- AC pumpa, prednji semering radilice,3 cevi za gorivo, semering kardana. Ovi zamenski delovi su cini mi se jos goreg kvaliteta. Slabo vuce, tesko pali cim malo zahladni i gasi se kad naglo oduzmem gas izgleda PVP ne valja.Motor inace odlican, ne duva bas ni malo. U njemu je antifriz od prvog dana pa barem sistem za hladjenje radi beskprekorno. Ali izgleda da nema termostat jer nikako ne postize temperaturu, a mrzi me da ga rasturam po ko zna koji put. Ovaj traktor bukvalno nista nije radio skoro 20 godina, samo za vozikanje po selu sluzio. Neverovatno mi je da sa tako malo sati ode PVP, ali ipak rotaciona je, a na prethodnom je bila linijska. Hocu da kazem da je dosta toga uradjeno ofrlje za vreme sankcija i ratova.