Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ne bih se slozio sa ovim...linijska pumpa se lakse servisira...Proka Azanja je napisao(la):Ta ostrina je vise pitanje stanja motora.Linijska pumpa je pouzdanija,manje osetljiva na lose gorivo i lakse progura ako se javi neki vazdusni cep.Rotaciona pumpa je pocela da se ugradjuje zbog toga sto je tisa i motori mogu da postignu veci broj obrtaja zbog toga sto svi delovi imaju samo kruzno kretanje.A i rotaciona pumpa se lakse servisira.
Garez na ventilima se ne javlja bez razloga...jedan od najcescih uzroka je neodgovarajuci termostat ili nikakav.Rakovica trazi dobro zagrejan motor od min 80 pa do cak 90*C i tada motor prede!I samo gas...pocerina je napisao(la):Hvala na informaciji. Dvoumim se izmedju nje i 565 ali posto vec imam 560 potreban mi je malo okretniji traktor pa cu zato verovatno pre uzeti Rakovicu.Proka Azanja je napisao(la):@ Pocerina
Moze R 65,dobra je to masina,samo pazi na glavu motora (garavi ventile) i pripazi na biksne na trkacima u diferencijalu i nemas problema.
Post je spojen: [time]1298342170[/time]_________________________________________________
Moj 560 nije veliki potrosac, ja sam zadovoljan. Stavi mu rotacionu pumpu, bolje ce primati gas a i manje ce trositiYogi je napisao(la):Ja imam imt 560, novi tip 86. godiste i ima linijsku pumpu. Bucan je dosta,a i veliki je potrosac.
Nisu iste r 60 i r 65,naravno ne treba se izivljavati ali nikako daviti! Nista joj nece biti od gasa i malo vecis obrtaja...Proka Azanja je napisao(la):Ja imam R 60,ide bas lepo,nikad mi se nije pojavio plamen ali kad je malo pritisnem na auspuh seva ko da je brusilica unutra.Ja se ubedjujem sa tako nekim stedljivim ljudima da davljenje vise skodi traktoru nego gas (po ovim gas ne mislim na bezdusno izivljavanje).
dex79 je napisao(la):Dali neko zna kolika je carina na uvoz traktora iz hrvatske u republiku srpsku
Proka Azanja je napisao(la):@ mmb
To si u pravu,mnogi dave traktor,ne teraju ga u visoke obrtaje nego ga muce na malom gasu.A i R 65 kao da ima problem sa dotokom vazduha,kao da su se u fabrici preracunali u dimenzijama kanala u glavi pa zbog tog "gusenja" se javlja losije sagorevanje i samim tim i garez na ventilima.Dolazile su mi Rakovice 65 kojima se toliko nakupilo garezi u glavi da si kroz kanal jedva mogao cigaru da provuces.Sto se diferencijala tice kod nas se zna kad god se rade kocnice na R 65 rade se i biksne na diferencijalu.Razgovarao sam sa jednim starim majstorom koji je radio u IMR i kazao mi covek da su na R 65 eksperimentisali sa kvalitetom poluosovina i diferencijala.
Sta ti je sa trkacima?blaz je napisao(la):moram to rjesit prije sjetve,pa cu odma i kocnice rjesit kad ce bit rastavljen!