Slobodna diskusija o traktorima

Aha,to im se desava i isto odu one tanjiraste biksne sto idu ispod svakog trkaca.

17% PDV + 11% carine, ja juče pričao sa carinicima, htio da uvezem Belarusa iz Srbije. Nije vazno odakle uvozis traktor, isto je, dažbine su dakle 28% na procijenjenu vrijednost traktora. Meni su npr Belarus MTZ 82.1, 80KS, duplak, 1999. godište procijenili na 6000KM, i zaračunali mi dažbine od 1800KM, pa sam odustao jer mi se to nikako ne isplati, jednostavno preveliki procenat dažbina zaračunavaju.
Znaci neisplati se
naso sam vladimirca dostasu tamo povoljni ali prevoz,carina i porez ::lose::

nemam broj jer sam često tamo pa mi nikad nije trtebao,
a i da zoveš ništa ti ne vredi jer oni i nemaju pojma šta sve ima u kršu,
dok ne procunjaš ništa :D
videću ja kad budem išao sledeći put pa ti javljam

Pozdrav forumasi.Citam gore nesto o imt560 pa posto je ovo slob. diskusija otraktorima da i ja nesto kazem, jelte.Imam imt560 1982 god.(otac ga je kupio novog ) kabina je ona siroka orasje naknadno stavljena.Pumpa je rotaciona(to nema veze sa godistem, fabrika je stavljala kad joj se sta nadje pod rukom).Traktor dosad ima samo 4300 radnih sati jer vuce samo plug, sjetvospremac i ponekad tanjiracu.Inace plug je imt757 2x35, spremac ''Majevica'' Lopare 2,9 metara a tanjiraca 24 diska x Leskovac (ona se nemoze porediti sa istom olt jer je teza i lakse prodire u zemlju).Sad da mu je sa ovim lako, i nije ali nema ni nekih problema).Za plug ispremac fali mu jos brzine odnosno nekoliko ks vise, ali daleko od toga da su ga isti sahranili.Mana je neudobnost(tupavo je postavljen volan u odnosu na sjediste), velika bucnost u kabini i ne bas mala potrosnja u transportu, pumpa je za....na za ozraku u odnosu na linijsku.A da i kocnice su bolna tacka.Inace je to po meni sasvim ok traktor. :ppozdrav:

Nije loš traktor ali ima tih bolnih točaka kao kočnice, velika potrošnja i mala snaga u odnosu na težinu. Neki dan sam bio u šumi i čovjek dođe s IMT 560 stari tip i prikolica za njim , gume srednje. Teren je srednje brdo i blato. Krenu on uz brdo kad nema šanse da uzađe, patio se tako pola sata, na kraj dotjera IMT 533 zakači za njega prikolicu te on po istom terenu izađe bez problema. E u toj me je situaciji taj IMT 560 totalno razočarao ipak sam očekivo više od njega.

bas zato mislim da IMT560 ne treba da ima majne gume od 16.9 28 da bi dosla snaga do izraz
Bosonoga je napisao(la):
Nije loš traktor ali ima tih bolnih točaka kao kočnice, velika potrošnja i mala snaga u odnosu na težinu. Neki dan sam bio u šumi i čovjek dođe s IMT 560 stari tip i prikolica za njim , gume srednje. Teren je srednje brdo i blato. Krenu on uz brdo kad nema šanse da uzađe, patio se tako pola sata, na kraj dotjera IMT 533 zakači za njega prikolicu te on po istom terenu izađe bez problema. E u toj me je situaciji taj IMT 560 totalno razočarao ipak sam očekivo više od njega.

Dejanco je napisao(la):
bas zato mislim da IMT560 ne treba da ima majne gume od 16.9 28 da bi dosla snaga do izraz
Bosonoga je napisao(la):
Mislim da je traktor jaci sto je manji obim guma. Ja na 560 imam 14.9.28 i nemam nikakvih problema
Post je spojen: [time]1298556826[/time]

Koja je cena polovnih krila (blatobrana) za IMT - 560 - 577 ?
Kurkela prodacu ti ja moje od 560 novi tip, hocu na prolece da mu kupim kabinu :D

jaci:haha:?
kako jaci kad nemoze doci do izraz cela snaga koju ima
ako mislis zato sto sa manja guma lakse proklizava i masina se ne muci onda OK
ali zato postoje spore brzine koje to omugucavaju

MONTOYA je napisao(la):
nemam broj jer sam često tamo pa mi nikad nije trtebao,
a i da zoveš ništa ti ne vredi jer oni i nemaju pojma šta sve ima u kršu,
dok ne procunjaš ništa :D
videću ja kad budem išao sledeći put pa ti javljam
Hvala :D
Mozda i ja skoknem do Bogatica, dok spadne sneg.

levak je napisao(la):
cuo sam da u vrscu ima firma koja proizvodi glave motora za imt traktore zna li neko broj unapred hvala
ima solarevic se zove ja sam kupio od njega dobre su 013 830 283 :D

Imas u Juselu (Sabac),
imt - ove su oko 20 - 22 000 din, nemoj me drzati za rec u vezi cene.
Zavisi za koji tip traktora.
Takodje imaju i Indijske.

ne on il licno pravi za sve imt traktore i ploce hidraulike , glava za 539 je 120e bolja od indiske :ppozdrav:

Nazad
Vrh