Slobodna diskusija o traktorima

Imam MTZ-82 i IMT-542 pa me interesuje koji bi traktor mogao da ih zameni, da iskoristim postojeće mašine, a da umesto dva održavam jedan traktor. Reč je o polovnom traktoru približno iste vrednosti kao ova dva, znači do 6000 eura. Već duže vremena se predomišljam, a ne mogu naći optimalno rešenje, pa se nadam da će mi forumaši pomoći u donošenju odluke.

Inače sam sa ova dva traktora prezadovoljan, svaki je u svom poslu neprevaziđen, oba su u odličnom stanju i dobro me služe, MTZ samo ore i sprema, a IMT nikad nije orao, sa njim špartam, prskav, razbacujem veštak, vučem kipericu ...

Da ne budem krivo shvacen,al' jedan za 6000e nema sanse da zameni ovu dvojicu koji su u super stanju.

Ja tu nista ne bi dir'o!

I ja isto, ne mijenjaj ti ništa. Oba traktora su jeftina za o0drzavanje, a nema sanse da se oba pokvare u isto vrijeme. Sa dva si sigurniji, a traktor koji bi bio i za teške poslove (što ti sad radi 82-jka) i za lake (što ti radi 542) nećeš lako naći, a da je još jeftin za odrzavanje kao njih dva. Ja takvu kombinaciju ne bih dirao, i sam imam 539 i najvjerovatnije ću kupiti 82.1, 820 ili sličan samo za teške poslove, jer mislim da je to zaista idealna kombinacija.

Ljudi ja jos nisam sreo coveka koji je istovremeno u 2 traktora,a ako kolega Okrim zna sta je za njega bolje ja ga podrzavam u toj ideji.
Traktor koji bi mogao priblizno da zameni i 82-jku i 542 je IMT577 sa 2 para tockova.Koliko sam primetio da imate nosenu tanjiracu i 2 brazni plug to bi mogao da vuce i 577.
Post je spojen: [time]1298279933[/time]

IMT-577 bi mogao da zameni rusa, mada smatram da nije bolji u oranju i spremanju, ali u prskanju i špartanju :nono: siguran sam da nije ni blizu kao IMT-542, takvu stvar sigurno neću napraviti, jer taj IMT-542 je 12 godina kod mene i kad krenu radovi koji su njemu primereni nema mu premca u ataru. Kada prskam ja vučem vodu iz kanala koji je pored njive koju ja obrađujem i za nekih 20 - 30 minuta ja napunim prskalicu, a sa IMT-577 to nebih uradio za to vreme i potrošio bih puno više goriva, tako da 577 ne dolazi u obzir.

uzmes rusa i da te bog vidi.
5nsumd.jpg

prnjavor3 je napisao(la):
misliš imam vtz 2048 55ks 03g.p pa kad prodajem teško ide za ruse.misli sam rusa 85 turbo ravni most sad ga idem gledat valjal taj šta

VTZ 2048 je teško sranje od traktora, rješavaj se toga što prije stigneš. Znam lično dva čovjeka koji su sa njima najebali samo tako, a čuo sam za bezbroj drugih koji su isto prošli. Svi MTZ traktori su koliko ja znam sasvim dobri, a za Belarusa 85 nisam čuo. O kojem se to modelu radi, da nije 952? To je dobra masina, velika i jaka, a još kad ima prednji most, prelijep traktor.

Nazad
Vrh