Slobodna diskusija o traktorima

Al ste zasrali temu još malo pa biće i T 25 jači od svih navedenih manite se prazne priče svaki je dobar dok je ispravan i u radnom stanju. Sad koji je bolji orač i koji plug može da vuče to je malo zeznuto dodirnuti u vezi traktora je jako puno zavisi od tipa zemlje od godine od vlažnosti. I još nešto neko voli da mašine sili do max, a neko voli da iako potroši litru više ali da radi sa uživancijom i da uvek ima rezervne snage.

izmedju r65 i imt 560 kod mene u kraju pobedu odnosi imt560 zbog tezine. 560 je sirova snaga i rakula ne moz da mu pridje po brdima.

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Meni celu sezonu isterale kocnice na 560 bez problema.Ima nesto i do majstora...

Stari tip 560 može se uporediti sa rakovicom 60 a ove 65 nema šanse što se tiče oranja i pripreme, one su za paranje, setvu, transport i lakši poslovi, što se tiče potrošnje 560 treba uzeti sa rotacionom pumpom koji je oštriji na gasu i manje troši i to dosta u odnosu na linijsku, ti traktori su izdržljivi i možeš da ih mučiš i daviš ali idu jedino su za čoveka neudobni što se tiče buke i vibracija, jedne jeseni sam za 2 meseca napravio 600 motočasova sa jednim, samo menjaj ulje, uvek orao sa 757 i vukao rau 2,8m setvospremač.Ko nije radio sa njima bolje da nelandara.
Tako je Sale::svaka cast::, sve tacno.

A jel ima neki IMT da ne treba nesto prepravljati? Te kocnice, te usporiti menjac, te preraditi kabinu, te dodati hidraulicne izvode, pa onda treba kupiti I antifone kao dodatnu opremu.

Ma sad preko zime da se sklepa jedan traktor: motor od 565, kocnice i prednji most od rakovice, diferencijal i menjac od 558( da dobro ore), hidraulik opet imt, samo majstor ivan iz padine kabinu da nam sklepa i sediste neko valjano. Pa to bi bio traktor jbt, vec zamisljam kako ore sa kockastim leopardom.

565 sa uzanim tockovima nije ni priblizno isti traktor kao sa sirokim.tero sam pa znam ,ma ukopava se svuda,nema tu snagu,vuko sam dve tehnostrojke sa uzanim ,jedva sam izaso iz koca gde sa sirokim izlazi ko od sale i da dodam i na taj 565 su isto stavljeni pomocni lanci na poluge da olaksa hidrauliku za prskalicu od 660 litri sa kopirnim krilima,a i 558 je nosio tu prskalicu,al kad se stave lanci isti funkciju imaju i jedan i drugi ,565 ima prednost hidraulicnog volana ,ravan pod i jos dosta toga ,al pisem da je 558 univerzalniji sto nemora siroke gume ,na to sam konkretno mislio.

Ma sad preko zime da se sklepa jedan traktor: motor od 565, kocnice i prednji most od rakovice, diferencijal i menjac od 558( da dobro ore), hidraulik opet imt, samo majstor ivan iz padine kabinu da nam sklepa i sediste neko valjano. Pa to bi bio traktor jbt, vec zamisljam kako ore sa kockastim leopardom.

Ne. Pa to ce morati neki Regent, Kverneland obrtac.

Ej naopako,porediti hidrauliku od 558 i 565???Pa 565 nosi Kranj prskalicu od 1000lit,na ovo kad bi to okacio dobio bi secer...Jezim se od zvuka 558,jel bre ste vi radili sa tim,tom masinom..

Ti kao najnoviji model Fendta da imas pa nasao tu da palamudis kako IMT ne valja nicemu.

To je sve istina. Ali posto vas kao zaljubljenike u IMT to boli ja vam ne mogu nista.

- - - - - - - - - -

Ej naopako,porediti hidrauliku od 558 i 565???Pa 565 nosi Kranj prskalicu od 1000lit,na ovo kad bi to okacio dobio bi secer...Jezim se od zvuka 558,jel bre ste vi radili sa tim,tom masinom..

Zbog ovog zvuka sam zamrzeo IMT. 558 je auto za ovo.
https://m.youtube.com/watch?v=gnq4evzU1Og

Nazad
Vrh