Slobodna diskusija o traktorima

565 je nesto drugo, ali 560 je trom traktor. Preslab je motor za tu kilazu.
I tako naprimer nije bas adekvatan da vuce plug 2x35, a 565 jeste.
Dok 560 moze lepo vuci 2x30, Ali ce to vuci I 549.
Iz ovih primera je 560 najveci potrosac I najtromiji sto znaci da je krs, koji zuji, bruji, trosi, a nista ne radi.

@petarkrsmanovic
Sta ce ti to, stavi na 539 vece gume i imas vec 558.:haha:

@manjevic
Moji prijatelji su 65kj zemlje radili godinama (cca 15-20)sa 560 dok nisu kupili NH. Taj traktor i dalje seje i sparta, vuce prikolice. Nikada mu pumpa nije skinuta i motor nikada nije otvaran. Orao je celog veka sa 757.2, sejali su repe po 1/3 povrsine i to sve radili.

@steva

Hvala upravo takva iskustva me zanimaju.

Manjevicu sa rakovicom si vukao 2*35 a 560 nije adekvatan.Daj molimt.Svaki uredan 560 ce zaorati tu rakovicu sa sve rotacijom.

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока

Rakovica je laksa od 560 I plus jaca.
Ko zna da radi sa Rakovicinom hidraulikom ne moze joj prici 560.
A izvini kad si ti radio sa Rakovicom i 560 pa da mozes uporedjivati?

To sa cime sam ja radio a sa cime nisam to je moja licna stvar.Ugl zna se ko ovde prica "rekla kazala"

To sa cime sam ja radio a sa cime nisam to je moja licna stvar.Ugl zna se ko ovde prica "rekla kazala"

Pa kako onda kazes da je 560 bolji od Rakovice?
Meni naprimer nije. Nije Rakovica dobra, daleko od toga. Ali je jaca of 560.
Vuce spremac 2,9 tanjiracu 28 diska moze polomiti.
A za 560 ne bih rekao

Manjevicu sta je na 565 toliko velika razlika da je bolji trakor nego 560?

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Jaci motor za nekih 7ks kako pamtim. Taman sto ovom puzu od 560 treba.

- - - - - - - - - -

Samo 558,pa gde to malo trosi,M34 isto 560,samo sto je 560 za njega traktor....560 pojede Rajku u oranju tako da o tome je smesno diskutovati.

Ali 558 je najbolji orac.

YTO

To je samo do pumpe, sve stonjenvukao nas 565 vukli su 560 po selu bez neke razlike. I kad smo ga prodali i uzeli rakovicu 65(novu) najvecu smo gresku napravili.

Kod nas 565 vuce 2,9 spremac prvom I ide dobro. Dok 560 dosta dimi I gusi se. Isto je I sa 757 plugom.

A da, prednost 558 je mala potrosnja po jedinici povrsine, jer on je tacno na granici sa kilogramima za oranje, a da nema bespotrebnu masu. Znaci u idealnim uslovima on ce potrositi minimalno goriva u granicama 11-12l/kj kada su dobri uslovi i kada ide na 90% opterecenja u 1bh. Uzorao sam sa njim Boga oca, znam ga u dusu.
Bojane rentiraću ti ja mog imt-a da vidiš šta je mala potrošnja.
I aj sad dve strane u slobodnu diskusiju o traktorima.

Samo 558,pa gde to malo trosi,M34 isto 560,samo sto je 560 za njega traktor....560 pojede Rajku u oranju tako da o tome je smesno diskutovati.
Nikola al 558 ima prednost naspram 565 i 560 sto nemoras stavljati uzane tockove u prskanju i spartanju ,uzi je ,a sad za ostalo negde je neki boljinegde ne sve zavisi kako se gleda.

Kakvom bre prskanju???Pa taj ne moze da nosi cestito 440lit,samo radi klo,klo,klo...565 je masina DM motor,malo trosi,ne treba Oce Nas da citas da upali,metes uzane kotace i imas i oraca i prskaca :haha:

Stari tip 560 može se uporediti sa rakovicom 60 a ove 65 nema šanse što se tiče oranja i pripreme, one su za paranje, setvu, transport i lakši poslovi, što se tiče potrošnje 560 treba uzeti sa rotacionom pumpom koji je oštriji na gasu i manje troši i to dosta u odnosu na linijsku, ti traktori su izdržljivi i možeš da ih mučiš i daviš ali idu jedino su za čoveka neudobni što se tiče buke i vibracija, jedne jeseni sam za 2 meseca napravio 600 motočasova sa jednim, samo menjaj ulje, uvek orao sa 757 i vukao rau 2,8m setvospremač.Ko nije radio sa njima bolje da nelandara.

Nazad
Vrh