Slobodna diskusija o traktorima

Nisam zaljubljenik u IMT, i daleko od toga da im nista ne fali, ima tu propusta, ali evo na primer ja, imam 542 i 539, oba su '91. i nista im nisam dirao bukvalno, samo menjaj ulje i vozi, i ne mogu ne biti zadovoljan sa njima.

Matiću bilo je dana kada mi je došlo da ga maaalčak podgrejem odozdo.... Kao Zoran Radmilović kuću u maratoncima. Ali u većini stvari sam zadovoljan. Nije veliki potrošač u bilo kojoj operaciji : Plug 3x16 katkad i 4x16,spremač 4.9, gruber Lemken Smaragd 3m (7 r. organa u 2 reda 1 rotor. Mada probali smo i Regenta Tukana 3m 11 r.organa u 3 reda,1 rotor,a probali smo i Lemkena Karat istih karakteristika samo što ima 2 rotora i ide to solidno. Ali je kod nas lako zemljište). Okretan je,pregledan,dobra podizna moć na polugama,dosta glavno udoban (njesra je ono sedište od eko kože ali je gramer),razvodnik za spoljnje potrošače je precizan,6 izvoda hidraulike sa spojnicama velikog kapaciteta.... Reverzer nema ali kao i da ga ima..... Motor nema šanse pregrejati,kao ni hidrauliku..... U kabini relativno sve na dohvat ruke.... Gume nakon 2000 rs izgledaju dobro,pogotovo zadnje one su kao nove.... Možda ima još nešto al mi ne pada na glavu sada. E a mane....Mana su mu buka i brzina u transportu.... Jbt kad kreneš sa njim zaboraviš gde si uopšte i poš'o. A leti kad gruberuje strnjište,čuje se na kilometre! :haha:
Mada nije tako bučan unutra kako ga je gadno slušati napolju. A valjda su sad malo poradili (i) na tom problemu. Gled'o sam na sajmu stavili su drugačiji auspuh (a i motor,poluge pojačali.... trude se pirinčani). Ovaj što je kod nas je čini mi se od onih 160-180ks yto-a (prevelik prečnik cevi) i zato je bučan. U principu solidan traktor pod uslovom da mu cena ne predje već naduvanih 38000 (mislim da mu je to trenutna cena).

Poslednja izmena:
Lepo sam napisao da su stavljeni pomocni lanci na poluge ,i kakve onda ima veze snaga hidraulike,bitno je da moze da podigne praznu prskalicu dok ne prikopcas lance,hidraulika mu onda vise neznaci nista,pa ja tu od 660 litri nosim sa 542 isto prikacim lance,za svaki slucaj,mislim da su im iste pumpe na 542 i 565.

Ko?558?Ma da pogotovo kad izoravas uvratine,oce ruke da polomi ako ne drzis sa dve i cvrsto,na njemu si kao fizicki radnik.

Na 565 je motor veseliji,direktno ubrizgavanje,drugacije sve...
Ma znam ja to sve, imali 558 pa prodat pa uzet 565 nov 87god sa orasje kabinom. Ali ne ide mi u glavu nesto, 558 i 565 nebo i zemlja, i opet deda kaze 558 to je bio orac ovaj nije mogao da mu pridje a isti plug vukli.

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Ljudi manite se price da je 560 puz.
Imao sam 533 sa linijskom pumpom e ono je bio puz, a 560 sa rotacionom kog sam prodao je daleko od puza. Nemam vise razloga da ga branim "jer je moj" ali je neumesno od mnogih koji taj traktor nemaju da pricaju kako je lenj i da TROSI.
Jedina mana je prebrza prva pa mu je nekad teska za oranje, ali u 3 sporoj mu nema ni tvrdog,ni blata, ni spoljnje vrucine da bi se grejao.

U ovakvim prepirkama samo treba bocnuti nikolu ilica i lepo se zavaliti i citati njegove postove i lepo se ismejati...i za klo klo i za oce nas...

Nazad
Vrh