Slobodna diskusija o traktorima

Vrlo dobro znam sta 560 moze, on je odlican za svoje vreme. Ima izuzetno veliku poteznu moc. Najvise sam mislio da mi neko uporedi snagu, hocu da zakljucim da li taj 554 ce moci da radi sa plugom kao sto mogu 558/560. Ne bi da kupim traktor pa da ispadne da je nesposoban za oranje. Yto 904 kod nas ima covek i 3 brazde ide po meni nijansu sporije od rusa 1025 ali je korektan posao.

@manjevic
558 je olaksan 560 pa je zgodan za povrsinske radove i mnogo je startniji. Mana 558 je vidno slabija hidraulika, kao i zadnji most. Prednjica je takodje slabija i kod nas sada ima lufta prilicno. Najveca mana 558 ako uzmem u obzir poslove koje je radio od 80 godine pa na ovamo je upravo mala masa traktora. Sa beracem je proklizavao kada je musavo upravo zbog manjka kilograma, sa plugom moram cesto sa blokadom da orem jer takodje klizi. Kod vuce prikolica ni blizu nije sposoban kao 560 jer proklizi tamo gde se zaba popisa. Idelano za njega je jednoosovinka pa potom dvoosovinka, mada nemamo jednoosovinku kipericu vec je taj zakljucak na osnovu vrcaljke za stajnjak.

Manjevicu YTO nije tenk, moze on dobro da povuce, ali pricate neke stvari kako imt 560 ne valja a yto, zetor ili nesto drugo je odlicno ili svemoguce je cista glupost. Imam yto 904, a imao sam imt 565 pa znam sta kazem. @bojceticu, yto nema bas najbolje brzine, ima jedan rang koji se koristi bukvalno za nista, jer je presporo. Osim, za gazenje silaze.:osmeh:

Ne komentarisem cesto.U zadnje vreme ne znam sa li sam napisao 5 komentara.Ali citajuci forum Manjevicu ti imas neki gadan problem.Off

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока

Otprilike. Ne volim IMT-a. I glupo je uporedjivati traktor iz 1980. godine I 2010. godine. Tj. ne mogu se uporedjivati.

Купи човеку трактор из 2010. И решио си проблем.

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

Nisam rekao da je najbolji izbor, al dok ne budem mogućnosti da kupim bolji traktor, 560 mi je najbolji izbor.
Mi već 30 godina radimo sa 560, i za nepunih 60 ks ima sasvim dovoljno snage, zato nemoj da ke ubedjujes da on nema snage ni za sebe. Radiš više zemlje od mene, ali ja se mnogo duže bavim poljoprivredom i ako smo isto godište.
Tako da neću dalje da se raspravljam sa tobom, jer ti misliš da si za sve u pravu...

A da, prednost 558 je mala potrosnja po jedinici povrsine, jer on je tacno na granici sa kilogramima za oranje, a da nema bespotrebnu masu. Znaci u idealnim uslovima on ce potrositi minimalno goriva u granicama 11-12l/kj kada su dobri uslovi i kada ide na 90% opterecenja u 1bh. Uzorao sam sa njim Boga oca, znam ga u dusu.

Ja kao i Pocerina od kada znam za sebe sam u tim vodama. Sa 4 godine sam prikretao traktore dok su se bale kupile, sa 8 godina sam orao, sa 9 setvospremac podesavao. Od 14-15 radim sve.

Nazad
Vrh